Close
Nyugodt állandóságban lebeg ez a csodálatos kínai otthon

Nyugodt állandóságban lebeg ez a csodálatos kínai otthon

Egy cementgyárból alakult át, és olyan szintű nyugalom árad belőle, hogy az már-már vallási.

Minimális bútorozással rendezték be ezt a cementgyárból átalakított házat Hsziamenben. A ZMY Design által átalakított tér egy

„fizikailag teljesen statikus hely, melyben a nyugalom mind a testet, mind pedig a lelket felszabadítja.”

A gyár amúgy évekig használaton kívül volt, tele szeméttel és lepusztult részekkel, ezért elég sok időbe telt, hogy elérje mostani, varázslatos arcát. A háznak érdekes alaprajza van: két kör alakú helyiségével és az ezeket összekötő folyosóval körülbelül olyan, mint egy óriási szemüveg. Az egyik körben egy drámaian szép nappalit alakítottak ki, a falak szigorú szürkesége pedig az ősi kínai falvak házainak állít emléket. Az eredeti betonplafont megőrizték, a padlót viszont tölgyfával burkolták újra.

Egyetlen ablak tekint ki a csodás tájra, a további két ablak oszlopokra néz, így napközben izgalmasan változik a fény a terekben. A zavartalan kilátásért pedig a lakók kimehetnek a teraszra is, ahonnan egész Hsziament belátni.

Csupán elszórva láthatunk bútorokat ebben a szentélynek is beillő otthonban: egy bőrkanapé, egy fotel, egy babzsák és egy dohányzóasztal, valamint pár növény. A tárolókat is láthatatlanul oldották meg, a konyhát szintén a lehető legminimálabban rendezték be. A fenti hálószobák is az egyszerűség jegyében várják a lakókat: egy matrac, egy olvasólámpa.

Az egyszerű dizájn az építészek szerint

„a stílusok és dizájntrendek teljes elhagyásával újraértelmezi, mit jelent számunkra az otthon.”

Ez is érdekelhet:

(Fotók: Vu Jongcsang)

FOLYTASD EZZEL
Lakossági statisztikák ihlették ezeket a 3D-nyomtatott alumíniumszobrokat
Így is kinézhet egy szociális lakásokból álló társasház
Rendeld meg a Roadster magazin 5. számát!
Mi jobb, mint egy 170 oldalas Roadster magazin? Hát egy 220 oldalas Roadster magazin! Igen, a 2021-es nyári számunkra jelentősen megnöveltük a terjedelmünket, hogy még több kalandot, utazást és inspirációt élhessünk át közösen. A méret azonban nem minden, arra is figyeltünk, hogy ismét a lehető legjobbat kínáljuk olvasóinknak. A tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Megnézem, mert érdekel!
Close
HELLO, EZ ITT A
ROADSTER
Kövess minket a Facebookon!
Történetek, amiket nem fogsz elfelejteni!

Iratkozz fel a hírlevelünkre!

Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom