Close
Nyugodt állandóságban lebeg ez a csodálatos kínai otthon

Nyugodt állandóságban lebeg ez a csodálatos kínai otthon

Egy cementgyárból alakult át, és olyan szintű nyugalom árad belőle, hogy az már-már vallási.

Minimális bútorozással rendezték be ezt a cementgyárból átalakított házat Hsziamenben. A ZMY Design által átalakított tér egy

„fizikailag teljesen statikus hely, melyben a nyugalom mind a testet, mind pedig a lelket felszabadítja.”

A gyár amúgy évekig használaton kívül volt, tele szeméttel és lepusztult részekkel, ezért elég sok időbe telt, hogy elérje mostani, varázslatos arcát. A háznak érdekes alaprajza van: két kör alakú helyiségével és az ezeket összekötő folyosóval körülbelül olyan, mint egy óriási szemüveg. Az egyik körben egy drámaian szép nappalit alakítottak ki, a falak szigorú szürkesége pedig az ősi kínai falvak házainak állít emléket. Az eredeti betonplafont megőrizték, a padlót viszont tölgyfával burkolták újra.

Egyetlen ablak tekint ki a csodás tájra, a további két ablak oszlopokra néz, így napközben izgalmasan változik a fény a terekben. A zavartalan kilátásért pedig a lakók kimehetnek a teraszra is, ahonnan egész Hsziament belátni.

Csupán elszórva láthatunk bútorokat ebben a szentélynek is beillő otthonban: egy bőrkanapé, egy fotel, egy babzsák és egy dohányzóasztal, valamint pár növény. A tárolókat is láthatatlanul oldották meg, a konyhát szintén a lehető legminimálabban rendezték be. A fenti hálószobák is az egyszerűség jegyében várják a lakókat: egy matrac, egy olvasólámpa.

Az egyszerű dizájn az építészek szerint

„a stílusok és dizájntrendek teljes elhagyásával újraértelmezi, mit jelent számunkra az otthon.”

Ez is érdekelhet:

(Fotók: Vu Jongcsang)

dizájn | vallás | minimál | ház | ázsia

FOLYTASD EZZEL

A luxus új szintje a Balatonnál – Ilyen a LUA Resort télen

Fantasztikus őszi ízek és otthonos hangulat – Így varázsolt el minket a Macesz Bisztró

Rendeld meg a Roadster magazin 10. számát!
Izgalmas, színes és gazdag. Ha három szóval kellene jellemeznünk legújabb, jubileumi kiadásunkat, akkor ezeket a szavakat választanánk. Miért mondjuk ezt? Mert megjártuk Kappadókiát, Valenciát és Kelet-Tirolt. Találkoztunk a háromszoros olimpiai bajnok Szilágyi Áronnal, a világ egyik legérdekesebb újságírójával, Malcolm Gladwell-lel, a provokatív, magyar származású fotóssal, Pol Kuruczzal, plusz összehoztunk az eddigi legvidámabb borítónkat, amivel Budapestet ünnepeljük. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Megnézem, mert érdekel!
Instagram