Close
Harmincszor büntették meg márciusban a bárt, amely a bezárások ellenére kinyitott

Harmincszor büntették meg márciusban a bárt, amely a bezárások ellenére kinyitott

Nem vagyunk vírustagadók, mondja az olasz tulajdonos.

Treviglio Lombardia tartományban található, ezt az észak-olasz államot sújtotta elsőként és talán legsúlyosabban Európában a járvány. Ahogy arról mi is többször beszámoltunk a Roadsteren, Olaszország szinte minden tartománya szigorú karantén alatt van, aminek része, hogy a vendéglátóhelyek is csak elviteles ételkiszállítást vállalhatnak.

A trevigliói bár, az Al Solito Posto tulajdonosai azonban úgy döntöttek, a korlátozások ellenére kinyitnak. Elviteles kávét nem árulnak, a feketét és minden más italt a kávézó belterében lehet elfogyasztani.

Marco Novaria, és felesége, Rachele Caironi március elsején nyitottak.

“Ez polgári engedetlenség – mondta Marco Novaria.

– Tegyük tisztába a dolgokat: nem vagyunk vírustagadók. Tudom, hogy mit jelent a koronavírus, tavaly egy nap halt meg két bácsikám.

Mi itt minden egészségügyi  szabályt tiszteletben tartunk idebent. Már tizennégy hónapja ötvenszázalékos kapacitással működünk a beltérben, mindenki maszkot hord, van kézfertőtlenítő gélünk.”

Az olasz bárok többsége ismét zárva tart

A hatóságokat mindez természetesen nem hatja meg: csak márciusban harminc alkalommal szabtak ki büntetést a helyre, sőt, több alkalommal a vendégekre is. Minden egyes büntetés automatikus ötnapos bezárást is jelent, de ezt a tulajdonosok nem tartják be. Egy alkalommal a tulajdonosnőt is megbüntették, mert nem működött együtt a hatóságokkal, ami akár egy maximum három hónapos elzárást is jelenthetne.

“Folyamatosan egyeztetünk a római ügyvédünkkel. Mi egy libertárius mozgalom, a Io Apro (Nyitva vagyok) tagjai vagyunk. A családunkat és a dolgozóinkat védjük. A családom már harminchárom éve viszi ezt a helyet, és folytatni szeretnénk ezt a hagyományt. A vendégeink támogatnak minket, még úgy is, ha megbüntetik őket.”

Az Al Solito Posto két alkalmazottja

Novariáék a prefektúra döntését várják a bezárással kapcsolatban. Ha ők megerősítik a rendőrség határozatát, bezárnak. “Ha így döntenek, fellebbezünk – mondja a tulajdonos. – Amíg lehet, nyitva vagyunk, tartjuk magunkat. Mindig nagyon tiszteletteljesen viselkedünk a rendőrséggel. Ők végzik a munkájukat, mi is a magunkét.”

Olaszországban sokkal komolyabb korlátozásokat vezettek be március közepén, mint itthon: a lakóhelyet például csak engedéllyel lehet elhagyni.

(Forrás: Corriere della Sera, fotó: Al Solito posto Facebook-oldala)

treviglio | bár | koronavírus | kávézó | io apro

FOLYTASD EZZEL

Erre induljunk, ha a világ legjobb bárját keressük

A Lamborghini olyan mézet készít, amelyet nehezebb beszerezni, mint egy luxusautót

Rendeld meg a Roadster magazin 9. számát!
Friss, 220 oldalas lapszámunkat ezúttal egy színes és izgalmas, 20 oldalas melléklettel egészítettük ki, amelyben a prémium spiritek szédítő univerzumába merülünk el. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Megnézem, mert érdekel!
Instagram