Close
Olaszországot, Ausztriát és Szlovéniát köti össze ez az izgalmas korcsolyapályás híd

Olaszországot, Ausztriát és Szlovéniát köti össze ez az izgalmas korcsolyapályás híd

Három ország találkozik a jégen ebben a pazar koncepcióban. Már csatolnánk is a korcsolyánkat!

Az Olaszország csücskében, az osztrák és szlovén határ mellett található Tarvisio városa népszerű síterepeknek ad otthont, emellett a három kultúra találkozópontját is képviseli. Ez adta az ötletet a Studio Beltrame építészeti irodának, hogy egy olyan hidat álmodjon meg, amelyik ezt az összeköttetést jelképezi, de szimbolizálja a település és a sípálya kapcsolatát is.

A kör alakú platformot különbözőképpen lehet használni az egyes évszakokban. Télen korcsolyapályaként működhet, nyáron pedig fitneszóráknak és rendezvényeknek adhat otthont.

A kultúrák érintkezésének koncepciója köszön vissza a híd kék színében, mely az európai unió zászlajára emlékeztet.

A kör sugara tíz méteres, és télen az alatta áthaladó folyó hideg hőmérsékletét és páratartalmát kihasználva a híd korcsolyapályaként szolgálhat. Amikor az időjárás önmagában nem gondoskodik a jégről, akkor gőzpermetezők segítségével állítják azt elő. A gyalogosok eközben a pályát körülvevő fémhálón közlekedhetnek.

Nyáron különböző csoportos tevékenységeket lehet itt tartani, például jógaórákat és meditációkat. A tervezők célja, hogy a híd ne csak egy átjáró legyen, hanem afféle piazza, melyen az emberek megállhatnak a falu és a sípályák között egy beszélgetésre, míg megcsodálják a környező hegyeket.

(Forrás: designboom.com)

tarvisio | olaszország | sípálya | jég | korcsolyapálya

FOLYTASD EZZEL

Rekordot döntött tavaly a Budapest Airport forgalma: nézd meg, mennyien utaztak a fővárosból!

A világ egyik leghíresebb szellemvárosa olyan, mintha a Disney tervezte volna

Rendeld meg a Roadster magazin 10. számát!

Izgalmas, színes és gazdag. Ha három szóval kellene jellemeznünk legújabb, jubileumi kiadásunkat, akkor ezeket a szavakat választanánk. Miért mondjuk ezt? Mert megjártuk Kappadókiát, Valenciát és Kelet-Tirolt. Találkoztunk a háromszoros olimpiai bajnok Szilágyi Áronnal, a világ egyik legérdekesebb újságírójával, Malcolm Gladwell-lel, a provokatív, magyar származású fotóssal, Pol Kuruczzal, plusz összehoztunk az eddigi legvidámabb borítónkat, amivel Budapestet ünnepeljük. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Instagram