Close
Olaszországot, Ausztriát és Szlovéniát köti össze ez az izgalmas korcsolyapályás híd

Olaszországot, Ausztriát és Szlovéniát köti össze ez az izgalmas korcsolyapályás híd

Három ország találkozik a jégen ebben a pazar koncepcióban. Már csatolnánk is a korcsolyánkat!

Az Olaszország csücskében, az osztrák és szlovén határ mellett található Tarvisio városa népszerű síterepeknek ad otthont, emellett a három kultúra találkozópontját is képviseli. Ez adta az ötletet a Studio Beltrame építészeti irodának, hogy egy olyan hidat álmodjon meg, amelyik ezt az összeköttetést jelképezi, de szimbolizálja a település és a sípálya kapcsolatát is.

A kör alakú platformot különbözőképpen lehet használni az egyes évszakokban. Télen korcsolyapályaként működhet, nyáron pedig fitneszóráknak és rendezvényeknek adhat otthont.

A kultúrák érintkezésének koncepciója köszön vissza a híd kék színében, mely az európai unió zászlajára emlékeztet.

A kör sugara tíz méteres, és télen az alatta áthaladó folyó hideg hőmérsékletét és páratartalmát kihasználva a híd korcsolyapályaként szolgálhat. Amikor az időjárás önmagában nem gondoskodik a jégről, akkor gőzpermetezők segítségével állítják azt elő. A gyalogosok eközben a pályát körülvevő fémhálón közlekedhetnek.

Nyáron különböző csoportos tevékenységeket lehet itt tartani, például jógaórákat és meditációkat. A tervezők célja, hogy a híd ne csak egy átjáró legyen, hanem afféle piazza, melyen az emberek megállhatnak a falu és a sípályák között egy beszélgetésre, míg megcsodálják a környező hegyeket.

(Forrás: designboom.com)

olaszország | korcsolyapálya | sípálya | tarvisio | híd

FOLYTASD EZZEL

Rangos turisztikai elismeréseket kapott Magyarország Kínából

Életveszélyesen meleg van, harmadfokú hőségriadót rendeltek el az egész országban mától

Rendeld meg a Roadster magazin 8. számát!
Friss, 200 oldalas lapszámunkat ezúttal egy színes és izgalmas melléklettel egészítettük ki, amelyben 33 kihagyhatatlan hazai élményt ajánlunk a nyárra. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Megnézem, mert érdekel!
Close
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom