Olaszországot, Ausztriát és Szlovéniát köti össze ez az izgalmas korcsolyapályás híd

Három ország találkozik a jégen ebben a pazar koncepcióban. Már csatolnánk is a korcsolyánkat!

Az Olaszország csücskében, az osztrák és szlovén határ mellett található Tarvisio városa népszerű síterepeknek ad otthont, emellett a három kultúra találkozópontját is képviseli. Ez adta az ötletet a Studio Beltrame építészeti irodának, hogy egy olyan hidat álmodjon meg, amelyik ezt az összeköttetést jelképezi, de szimbolizálja a település és a sípálya kapcsolatát is.

A kör alakú platformot különbözőképpen lehet használni az egyes évszakokban. Télen korcsolyapályaként működhet, nyáron pedig fitneszóráknak és rendezvényeknek adhat otthont.

A kultúrák érintkezésének koncepciója köszön vissza a híd kék színében, mely az európai unió zászlajára emlékeztet.

A kör sugara tíz méteres, és télen az alatta áthaladó folyó hideg hőmérsékletét és páratartalmát kihasználva a híd korcsolyapályaként szolgálhat. Amikor az időjárás önmagában nem gondoskodik a jégről, akkor gőzpermetezők segítségével állítják azt elő. A gyalogosok eközben a pályát körülvevő fémhálón közlekedhetnek.

Nyáron különböző csoportos tevékenységeket lehet itt tartani, például jógaórákat és meditációkat. A tervezők célja, hogy a híd ne csak egy átjáró legyen, hanem afféle piazza, melyen az emberek megállhatnak a falu és a sípályák között egy beszélgetésre, míg megcsodálják a környező hegyeket.

(Forrás: designboom.com)

sípálya | olaszország | jég | korcsolyapálya | tarvisio

FOLYTASD EZZEL

Ezzel a tíz fantasztikus dizájntárggyal a legmenőbb hellyé teheted az otthonod

10+1 ikonikus és gyönyörű lámpa, ami garantáltan feldobja az otthonod

Rendeld meg a Roadster magazin 14. számát!

Beköszöntött a tél, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 14. száma. Mit találunk benne? Kajakkal bejárjuk Grönland izgalmas és lenyűgöző helyeit, találkozunk a világ egyik leghíresebb párterapeutájával, Esther Perellel, és a Netflix által világhírűvé vált dél-koreai séffel, Jeong Kwannal, motorral részt veszünk a Balkan Rallyn, és beszélgetünk Kelecsényi Milán férfiruha-készítővel is. A Dél-afrikai Köztársaságban teszteljük, milyen az új AUDI Q8, és elbeszélgetünk a zoknik Rolls Royce-át gyártó Iszató Nisigucsival is. Elmegyünk egészen Kenyáig, hogy elefántokat nézzünk, az Őrségben kipróbáljuk, milyen a régió legújabb kabinháza, a Kástu, bemutatjuk a Déryné Kenyeret, a város új pékségét, teszteltjük az új elektromos KIÁt, ezen kívül pedig találkozunk még Berki Blanka topmodellel, Áron Eszter divattervezővel és sokan másokkal. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom