Close
Példátlan diplomáciai gesztust tett Olaszország

Példátlan diplomáciai gesztust tett Olaszország

Négy olasz turista az albániai Berat városában vacsorázott, majd fizetés nélkül távozott.

Az eset mindkét országban az újságok címlapjaira került, és Edi Rama albán miniszterelnök még Giorgia Meloninak is megemlítette a történteket, amikor az az országba látogatott. Erre válaszul az olasz miniszterelnök a La Stampa szerint azt mondta a nagykövetnek, hogy „menjen és fizesse ki ezeknek az idiótáknak a számláját“.

Berat

Olaszország albániai nagykövetsége később közleményben erősítette meg, hogy ez megtörtént, és hogy állampolgárai nevében kifizette a körülbelül nyolcvan eurós számlát.

Az olaszok tiszteletben tartják a szabályokat és kifizetik a tartozásukat, reméljük, hogy ilyen jellegű epizódok nem fordulnak elő többé”

 áll a közleményben.

Mint Francesco Lollobrigida, olasz mezőgazdasági miniszter, aki szintén részt vett az albániai utazáson, elmondta, azért fizették ki a számlát, mert néhány tisztességtelen ember nem hozhat szégyent egy tisztességes emberekből álló nemzetre.

Nem tudni, hogy pontosan mikor történt az incidens, de a közösségi médiában elterjedt az a biztonságikamera-felvétel, amelyen látható, ahogyan a csoport kisétál, majd elfut a vendéglátóhelyről.

Az étterem tulajdonosa szerint ez volt az első alkalom, hogy vendégek fizetés nélkül távoztak, és mint mondta, a négy olasz még dicsérte is az ételeket.

Eddig némiképp ellenkező előjellel főleg arról szóltak a hírek, hogy mennyi probléma akad az Olaszországba érkező turistákkal, de az is igaz, hogy az olasz vendéglátóhelyeken sem árt résen lenni.

(Forrás: BBC, képek: Getty Images, Unsplash)

diplomácia | fizetés | olaszország | számla | albánia

FOLYTASD EZZEL

Ráleltünk Budapest és a BMW legszorosabb párhuzamára

Őszinte, szórakoztató és sorsfordító – Így lett a Körvonal az ország kedvenc játéka

Rendeld meg a Roadster magazin 13. számát!

Beköszöntött az ősz, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 13. száma. Mit találunk benne? Bejárjuk Japán izgalmas és lenyűgöző helyeit, találkozunk a világ egyik legszínesebb és leghíresebb dizájnerével, Karim Rashiddal, Nápolyban megkóstoljuk Olaszország negyedik legjobb pizzáját, és benézünk az Attolini szabódinasztia műhelyébe is. A Napa-völgyben teszteljük, milyen az új, elektromos Rolls-Royce, és elbeszélgetünk a W luxushotelben megnyitott Nightingale by Beefbar alapítójával, Riccardo Giraudival is. Elmegyünk egészen Dél-Koreáig, hogy megnézzük közelről, milyen a világ egyik leghangulatosabb kávézója, a Mudzsige panzió, ezen kívül pedig találkozunk még párizsi keramikusművésszel, Japánban dolgozó magyar építésszel, vitorlázógép pilótával, egy római napszemüveg brand alapítójával, és a születésnapját ünneplő Babel Budapest megálmodójával is. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Instagram