Close
Olyat léptek meg a párizsi olimpia rendezői, amire csak kevesen számítottak

Olyat léptek meg a párizsi olimpia rendezői, amire csak kevesen számítottak

A 2024-es párizsi olimpia és paralimpia egyik versenyhelyszínén sem fognak alkoholt árusítani.

Az insidethegames.biz portál beszámolója szerint a kérdést az döntötte el, hogy a francia szervezők úgy határoztak:

nem kérnek felmentést a vonatkozó törvény alól.

A több mint harminc éves előírás értelmében tilos az alkoholtartalmú italok forgalmazása a sportlétesítményekben, viszont az idei – szeptember-októberi – franciaországi rögbi-világbajnokság szervezői mentességet kértek és kaptak is arra, hogy a vb idején sört értékesíthessenek.

A portál felidézte, hogy a 2012-es londoni olimpián sört, a 2016-os rióin pedig sört és bort lehetett kapni, míg a 2021-es tokiói játékokon tilos volt az alkoholfogyasztás. Igaz, ennek nem volt jelentősége, mivel a koronavírusos világjárvány miatt végül nem engedték be a nézőket a versenyhelyszínekre.

Emlékezetes, a tavaly év végi, katari labdarúgó-világbajnokságon az utolsó pillanatban betiltották a sör árusítását a stadionokban.

(Forrás: MTI, fotó: Getty)

alkohol | olimpia | olimpiai játékok | alkoholtilalom | párizs

FOLYTASD EZZEL

Ráleltünk Budapest és a BMW legszorosabb párhuzamára

Őszinte, szórakoztató és sorsfordító – Így lett a Körvonal az ország kedvenc játéka

Rendeld meg a Roadster magazin 13. számát!

Beköszöntött az ősz, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 13. száma. Mit találunk benne? Bejárjuk Japán izgalmas és lenyűgöző helyeit, találkozunk a világ egyik legszínesebb és leghíresebb dizájnerével, Karim Rashiddal, Nápolyban megkóstoljuk Olaszország negyedik legjobb pizzáját, és benézünk az Attolini szabódinasztia műhelyébe is. A Napa-völgyben teszteljük, milyen az új, elektromos Rolls-Royce, és elbeszélgetünk a W luxushotelben megnyitott Nightingale by Beefbar alapítójával, Riccardo Giraudival is. Elmegyünk egészen Dél-Koreáig, hogy megnézzük közelről, milyen a világ egyik leghangulatosabb kávézója, a Mudzsige panzió, ezen kívül pedig találkozunk még párizsi keramikusművésszel, Japánban dolgozó magyar építésszel, vitorlázógép pilótával, egy római napszemüveg brand alapítójával, és a születésnapját ünneplő Babel Budapest megálmodójával is. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Instagram