Close
Három ragyogó és elegáns modellel tiszteleg az olimpia előtt az OMEGA

Három ragyogó és elegáns modellel tiszteleg az olimpia előtt az OMEGA

Az OMEGA és az olimpiai hivatalos időmérés már évtizedek óta jegyben járnak, nincs ez másként a Phjongcshangban zajló idei téli játékokon sem. Új kollekciót mutatott be a patinás gyártó “Seamaster Olympic Games Gold Collection” néven, melynek darabjait a dobogóra álló sportolók kapják helyezésüknek megfelelően arany, ezüst és bronz árnyalatban.

1932 óta tölti be meghatározó szerepét az OMEGA az ötkarikás játékokon és a szerződés értelmében az akkori Los Angeles-i olimpiától számítva száz évig, tehát 2032-ig biztosan a legendás svájci márka számolja a másodperceket a versenyeken.

Az olimpia örökségéhez való tisztelgésként a kollekció három új darabjához háromféle aranyat használtak fel, így készültek el a 39,5 mm-es, tizennyolc karátos sárga aranyból, valamint a Sedna és Canopus típusú aranyból gyártott modellek.

A Canopus a márkán belül újonnan felhasznált exkluzív fehérarany fajta, mely 100% nemesacélnak tekinthető és ragyogó fényességével, fehérségével és hosszú élettartamával tűnik ki.

A tizennyolc karátos aranyat a mutatókban és a felhúzókban is viszontláthatjuk, míg a tojáshéj színű számlapot az OMEGA vintázs stílusú logojával díszítették, a számok pedig hasonlóan fényes felületen jelennek meg.

Nem ez az első és vélhetően nem is az utolsó sorozat, amit piacra dobott az OMEGA  az ötkarikás játékok tiszteletére.

Los Angeles házigazdaként fogadta az 1932-es olimpia résztvevőit és 2028-ban szintén a kaliforniai metropolisz ad majd otthont a világ legnagyobb sporteseményének, az OMEGA pedig a köztes időszak valamennyi rendező városának emléket állít az egyes kollekcióiban.

Az órák fekete vagy barna bőrszíjjal külön-külön is megvásárolhatóak. A modellek mindegyikét Master Chronometer 8807 kalibrátor hajtja, ezen státusz eléréséhez valamennyi darabnak szigorú teszteken kellett átmennie.

Ez is érdekelhet:

kollekció | óra | phjongcshang | olimpia | omega

FOLYTASD EZZEL

Ezzel a közel hatvanmilliós órával villog Lionel Messi Katarban

Ha a magabiztosságnak van illata, a BOSS most megtalálta

Rendeld meg a Roadster magazin 10. számát!
Izgalmas, színes és gazdag. Ha három szóval kellene jellemeznünk legújabb, jubileumi kiadásunkat, akkor ezeket a szavakat választanánk. Miért mondjuk ezt? Mert megjártuk Kappadókiát, Valenciát és Kelet-Tirolt. Találkoztunk a háromszoros olimpiai bajnok Szilágyi Áronnal, a világ egyik legérdekesebb újságírójával, Malcolm Gladwell-lel, a provokatív, magyar származású fotóssal, Pol Kuruczzal, plusz összehoztunk az eddigi legvidámabb borítónkat, amivel Budapestet ünnepeljük. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Megnézem, mert érdekel!
Instagram