Close
Önfejlesztés digitálisan? Online megszerezhető diploma? Ezt nézd!

Önfejlesztés digitálisan? Online megszerezhető diploma? Ezt nézd!

Nem ördögtől való az önfejlesztés digitális módon. Ma már számos olyan lehetőségünk van, amit akár ingyen is el tudunk érni az interneten. És mint tartja a mondás: a jó pap holtig tanul.

Márpedig ez fokozottan igaz akkor, amikor a mai gyorsan és folyamatosan változó digitális korban szeretnénk megállni a helyünket. Ebben a cikkben mutatunk egy olyan lehetőséget, ahol akár online tanulva is megszerezhetünk egy diplomát.

Számos lehetőségünk van a digitális önfejlesztésre

Már önmagában az is nagyon jó önfejlesztés, ha releváns szakmai blogokat keresünk és olvasunk. Például kövesd a DreamJo.bs blogját, és ehhez hasonló érdekes, hasznos tippekhez és információkhoz juthatsz hozzá!

De a kiváló blogcikkek mellett számos egyéb felület is a rendelkezésünkre áll. Ilyen lehet akár a YouTube, ahol szinte mindenre találunk gyakorlati vagy oktatóvideót. De vannak olyan oldalak is, melyek célja kifejezetten az edukálás. Említsünk meg párat közülük: Skillshare, Udemy, Linkedin Learning, vagy ott van például a Coursera is, melyről a mai cikkünk is szól.

Online oktatás, egyetemekkel együttműködve

A Coursera egy olyan nyílt online kurzusokat kínáló oktató-technológiai cég, akik egyetemekkel is együttműködve alakítják ki a kurzus kínálatukat. Számos területre kiterjednek a képzéseik, olyan hagyományosan az egyetemi képzésben elérhető területekről is tanulhatunk náluk, mint például az orvostudomány, a biológia, a matematika stb. De számos olyan kurzusuk is van, melyek az üzleti életben kifejezetten hasznosak és aktuálisak.

A platform még csak 10 éves, de már 2013-ban is 29 egyetemmel álltak kapcsolatban. Ma pedig már ott tartanak, hogy több diplomát is megszerezhetünk náluk teljesen online teljesítve. Ráadásul van köztük az alapképzés mellett mesterképzéses lehetőségek is.

Így teszik még érdekesebbé a kurzusokat

Egy olyan komolyabb, oktatásra specializálódott platform, mint a Coursera, nagyon sokat ad! Igazi élménnyé varázsolja a tanulást. A kurzusok anyagait olyan videós előadásokkal is színesítik, melyek különböző vetélkedőket, gyakorlatokat, feladatokat, sőt, olykor projekteket és vizsgákat is tartalmaznak.

Ha a 2020-as évet nézzük, akkor a legnépszerűbb kurzusok között olyan modern, trendi területek voltak, mint a digitális marketing, a projektmenedzsment, a szociálpszichológia és a Python programozás.

Az egyetemi képzések igen borsos áron érhetőek el, de vannak részletfizetési és előfizetési lehetőségek is. És hát ki ne örülne egy otthonról megszerezhető, a világ számos országában elfogadott diplomának?

Magánszemélyeknek és cégeknek is

Nemcsak magánszemélyként tanulhatunk a Coursera kurzusain, hanem cégek számára is jó lehetőséget jelent egy ilyen platform. Akár egy egész részleg továbbképzését is meg lehet így oldani anélkül, hogy el kellene hagyniuk a munkaállomásukat. Ez jelentősen csökkentheti a vállalatok képzési költségeit. Érdemes átgondolni, hogy mire van szükségünk a mostani, vagy egy jövőbeli állásunk miatt. Majd készítsünk egy tervet, és tanulásra fel!

(Szponzorált tartalom)

FOLYTASD EZZEL

A luxus új szintje a Balatonnál – Ilyen a LUA Resort télen

Fantasztikus őszi ízek és otthonos hangulat – Így varázsolt el minket a Macesz Bisztró

Rendeld meg a Roadster magazin 10. számát!
Izgalmas, színes és gazdag. Ha három szóval kellene jellemeznünk legújabb, jubileumi kiadásunkat, akkor ezeket a szavakat választanánk. Miért mondjuk ezt? Mert megjártuk Kappadókiát, Valenciát és Kelet-Tirolt. Találkoztunk a háromszoros olimpiai bajnok Szilágyi Áronnal, a világ egyik legérdekesebb újságírójával, Malcolm Gladwell-lel, a provokatív, magyar származású fotóssal, Pol Kuruczzal, plusz összehoztunk az eddigi legvidámabb borítónkat, amivel Budapestet ünnepeljük. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Megnézem, mert érdekel!
Instagram