Close
Így segít a Müpa, hogy változatosabbak legyenek az otthon eltöltött esték

Így segít a Müpa, hogy változatosabbak legyenek az otthon eltöltött esték

Folytatódnak a Müpa esti online közvetítései: a Müpa Home sorozat programjában az Orfeo Zenekar és a Purcell Kórus előadása, valamint egy táncjátékkal előadott Peer Gynt szerepel.

Az intézmény közleménye szerint ezen a héten is bepillantást engednek néhány európai hangversenyterem programjába. Ezúttal a Philharmonie Luxembourg és a Gulbenkian Foundation Lisbon egy-egy koncertjének közvetítését is lehet követni a Müpa Facebook-oldalán.

Pénteken 19 óra 30 perctől a Jupiter-szimfónia és c-moll mise – egy este Mozarttal című koncert látható. Az Orfeo Zenekar és a Purcell Kórus 2018-as előadása alkalmával Mozart népszerű művei Vashegyi György vezényletével és olyan neves énekesek tolmácsolásában csendülnek fel, mint Baráth Emőke, Szutrély Katalin, Megyesi Zoltán és Najbauer Lóránt.

Szombaton 19 óra 30 perctől Grieg Peer Gynt című műve, a Budafoki Dohnányi Zenekar 2017-es produkciója látható, a Coincidance táncegyüttes, illetve olyan énekesek közreműködésével, mint Csereklyei Andrea vagy Blazsó Domonkos. A mesélő a magyar színháztörténet egyik legemlékezetesebb Peer Gynt-alakítását jegyző Huszti Péter.

Ez is érdekelhet:

(Forrás: MTI, fotó: Posztós János, Müpa)

müpa | online | karantén | koronavírus | koncert

FOLYTASD EZZEL

Szabad szemmel is varázslatosan látványos csillagállás jön a hétvégén

Egy hónapon át tartó fesztivállá alakul az ünnepi időszak Budapest impozáns luxusszállodájában

Rendeld meg a Roadster magazin 10. számát!

Izgalmas, színes és gazdag. Ha három szóval kellene jellemeznünk legújabb, jubileumi kiadásunkat, akkor ezeket a szavakat választanánk. Miért mondjuk ezt? Mert megjártuk Kappadókiát, Valenciát és Kelet-Tirolt. Találkoztunk a háromszoros olimpiai bajnok Szilágyi Áronnal, a világ egyik legérdekesebb újságírójával, Malcolm Gladwell-lel, a provokatív, magyar származású fotóssal, Pol Kuruczzal, plusz összehoztunk az eddigi legvidámabb borítónkat, amivel Budapestet ünnepeljük. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Instagram