Close
Hawaii kedvenc csemegéje a Bartókon hódít – Megnyílt az Ono Poké Bowl Bar

Hawaii kedvenc csemegéje a Bartókon hódít – Megnyílt az Ono Poké Bowl Bar

A tengernyi sushizó mellé végre Budapestre is megérkezett a világ jelenleg legfelkapottabb energia- és vitamincsomagja, a hawaiiak kedvenc eledele, a lusta sushinak is nevezett poké.

Az öt fontos összetevőre – rizsre/tésztára, proteinekre, zöldségekre, szószokra, plusz a tetejére kerülő ropogós finomságokra – épülő poké Hawaiin az 1970-es években kezdett el mai formájában terjedni, és az elmúlt időszakban függővé tette a világ fejlettebb nagyvárosait, Berlintől Koppenhágáig, Barcelonától Melbourne-ig.

A poké olyan egyszerű, akár egy ötperces saláta, mégis sokkal laktatóbb, táplálóbb és izgalmasabb, talán ezért is tett szert hirtelen hatalmas népszerűségre a egészségtudatos – és egészségdivatos – közönség körében. Kicsit csodálkoztunk is, hogy Budapesten még senki nem mert pokébárt nyitni, ma viszont már tudjuk, hogy többen voltak, akik elalvás előtt valami hasonlóért fohászkodtak.

Merthogy a néhány hete megnyitott Ono Poké Bowl Bar úgy tűnik, telitalálat volt. Az évekig üresen tátongó üzletet a négy tulajdonos, Semsei Sanyi, Szládovics Orsi, Moravcsik Béla és Brunda Matyi már korábban kinézték maguknak, csak egy ütős koncepció hiányzott. Végül egy ausztrál túra hozta az ötlet: “Nyissunk pokébárt!”. Orsiék rögtök el is kezdték járni az európai pokézókat, közben otthon folyamatosan kísérleteztek.

“Teljesen rákattantunk a pokéra” – meséli.

Egy jó helyhez minden adott volt, hiszen a csapatban van ízig-vérig vendéglátós, szakács és reklámügynökségi arc is. Az április óta tartó felújítási és kísérletezési folyamat végül szeptemberben ért révbe. A szinte csak nyers hozzávalókkal készülő pokékat Béla álmodta meg, a hat fix tál között tradicionálisabb hawaii – jellemzően lazaccal és tonhallal – és magyarosra hangolt csirkés, vega és vegán opciókat is találunk. Aki mégsem találna megfelelő variációt, magának is összeválogathatja a tálakat, és külön jó pont, hogy a glutén- és laktózérzékenyekre is gondoltak.

Az izgalmas étel lelkét egyébként a szószok adják, amiből az Onóban kérhetünk akár wasabi majonézt vagy mogyorószószt is. Minőségben magasra teszi a lécet a csapat, a halak például frissen, egyenesen a budaörsi halpiacról érkeznek, a mindenmentes sütiket a CiliCake készíti.

Az Ono – ami egyébként hawaii nyelven finomat jelent – október végétől már nyolckor nyit, hogy egészséges reggelikkel – smoothie-kkal, smoothie tálakkal, avokádó- és lazactoasttal –, és jó kávéval indítsa be a napunkat.

De itt még nincs vége, hiszen a reggeliző és pokébár mindennap, szép lassan alakul át hangulatos koktélbárrá, ahol pokétálak fanyar negronival, gin fizzel és a város trendkövető gasztroarcaival kötnek életreszóló barátságot.

Ez is érdekelhet:

(Fotók: Ono Poké Bowl Bar)

FOLYTASD EZZEL
Erzsébet királynő palotájából föld alatti alagút vezet egy közeli Martini-bárhoz
A bor, a sajt és a csokoládé szerelmeseinek ez a párizsi szálloda a földi mennyország
Rendeld meg a Roadster magazin 5. számát!
Mi jobb, mint egy 170 oldalas Roadster magazin? Hát egy 220 oldalas Roadster magazin! Igen, a 2021-es nyári számunkra jelentősen megnöveltük a terjedelmünket, hogy még több kalandot, utazást és inspirációt élhessünk át közösen. A méret azonban nem minden, arra is figyeltünk, hogy ismét a lehető legjobbat kínáljuk olvasóinknak. A tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Megnézem, mert érdekel!
Close
HELLO, EZ ITT A
ROADSTER
Kövess minket a Facebookon!
Történetek, amiket nem fogsz elfelejteni!

Iratkozz fel a hírlevelünkre!

Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom