Ha mindig is étteremkritikus akartál lenni, itt az alkalom!

Rendhagyó eseményt szervez Budapest egyik legpatinásabb étterme.

Ki ne akart volna már egy étteremkritikus bőrébe bújni és megosztani a világgal az étkezési élményhez kapcsolódó tapasztalatait?! Az Onyx Műhely valóra váltja ezt az álmot.

Egészen pontosan harminckét szerencsés vendéget invitál meg, hogy csatlakozzon hozzájuk egy estére, és kendőzetlenül ossza meg velük véleményét.

Mi az étel? Miért nem elég, ha csak jól lakunk? Mi teszi az étkezést emlékezetes élménnyé?

Merkl Márta, az Onyx Alkotói Közösségének food design-kutatója március 28-ára önképző gasztroőrülteket és lelkes gourmet-kat hív vacsorára, melyen ezeket a kérdéseket járják körbe a Budapesti Corvinus Egyetem Gazdálkodástani Doktori Iskolájában, valamint Marketing és Designkommunikáció Tanszékén végzett doktori kutatásának keretein belül.

Az egyedülálló élménykutatás során két, egymást követő ingyenes vacsorára és az ezzel összekötött csoportos beszélgetésre várják a vendégeket a tizenhat fős műhelyasztalhoz.

A kiválasztottakat az este alatt a nagyvárosi élet kontrasztosságát bemutató Metropolisz menüsor étkezési élményéről faggatják, hogy az egymásra reflektáló beszélgetés során vendégoldalról szemlélve többet tudhassanak meg.

Metropolisz élmény

Food designnak hívjuk az étel- és italtervezést, az étkezéshez vagy ételhez kapcsolódó eszköz, tér, esemény, szolgáltatás vagy rendszer megtervezését. Filozófiájuk a kezdetektől a gasztronómia, a művészet, a tudomány és a fenntarthatóság ötvözetén alapszik, aminek szerves részét képezi a food design is.

Merkl Márta az Onyx Műhely megnyitása óta megfigyelések, vendégvisszajelzések és most a fókuszcsoportos interjúk útján vizsgálja, hogy mi a szerepe az étkezési élményekben az interaktivitásnak és a történetmesélésnek. Választott kritikusaik visszajelzései alapján ezeket az értékeléseket később tudatosan szeretnék majd beépíteni, az idén 150 éves „Budapest ízeit” megelevenítő Metropolisz élménybe.

Neked mit jelent a nagyvárosi gasztroélmény?

A jelentkezéshez töltsd ki pár perces kérdőívüket, ahol többek között erre is kíváncsiak. A jelentkezési határidő március 18., éjfél.

Ezúttal egyéni résztvevők vagy vacsorapartnerek jelentkezését várják, három vagy több fős társaságot nem tudnak fogadni az eseményen. Minden jelentkező csak külön kérdőív kitöltésével jelentkezhet. Bővebb információ az esemény Facebook-oldalán.

A műhely és a leendő Onyx célja egy olyan újító magyar konyha bemutatása, ami a tudomány, a gasztronómia és a művészet összefonódásán alapszik. A műhelyben a kísérleti konyhán kívül gasztronómiai könyvtár és kerámiaégető kemence is helyet kapott, amelyeknek fontos szerepe van az étel- és tárgytervezési folyamataik mellett az utánpótlás-nevelés programjukban is.

(Fotók: Bóta Bence, Fekete Marcell, Rácmolnár Milán, Szomor Rebeka)

onyx műhely | gasztoélmény | vendégkritikus | onyx | vacsoraest

FOLYTASD EZZEL

Ezzel a tíz fantasztikus dizájntárggyal a legmenőbb hellyé teheted az otthonod

10+1 ikonikus és gyönyörű lámpa, ami garantáltan feldobja az otthonod

Rendeld meg a Roadster magazin 14. számát!

Beköszöntött a tél, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 14. száma. Mit találunk benne? Kajakkal bejárjuk Grönland izgalmas és lenyűgöző helyeit, találkozunk a világ egyik leghíresebb párterapeutájával, Esther Perellel, és a Netflix által világhírűvé vált dél-koreai séffel, Jeong Kwannal, motorral részt veszünk a Balkan Rallyn, és beszélgetünk Kelecsényi Milán férfiruha-készítővel is. A Dél-afrikai Köztársaságban teszteljük, milyen az új AUDI Q8, és elbeszélgetünk a zoknik Rolls Royce-át gyártó Iszató Nisigucsival is. Elmegyünk egészen Kenyáig, hogy elefántokat nézzünk, az Őrségben kipróbáljuk, milyen a régió legújabb kabinháza, a Kástu, bemutatjuk a Déryné Kenyeret, a város új pékségét, teszteltjük az új elektromos KIÁt, ezen kívül pedig találkozunk még Berki Blanka topmodellel, Áron Eszter divattervezővel és sokan másokkal. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom