Close
Operabeavató nem csak operarajongóknak

Operabeavató nem csak operarajongóknak

Az opera mindenkié, és most mindenki élvezetesen ismerheti meg a műfajt.

Az opera sokak számára a magasművészetnek az a foka, ahová már nem mindenki tud vagy akar felkapaszkodni. Ez persze teljes tévedés, ennek eloszlatására pedig nincs jobb, mint a Dinyés Dániel zeneszerző-zenei vezető és Göttinger Pál rendező által életre hívott Operabeavató.

A tízrészes sorozat egyetlen operáról, Mozart Figaro házasságá-ról szól, olyan beszélgetős, interaktív, kísérletezős formában, amilyenre egy szokványos operaelőadás során nem nyílna lehetőség. A minden alkalommal egyedi, megismételhetetlen estéhez több díjjal kitüntetett, nemzetközileg is elismert operaénekesek társulnak: Bordás Barbara, Cseh Antal, Erdős Attila, Gábor Géza, Horváth István, Kolonits Klára.

Az alkotók állítják, a zenét és a színházat egyesítő műfaj, az opera bárki számára érthető és élvezetes lehet – a korábbi Operabeavatók tapasztalatai alapján teljesen igazuk van. A helyszín ebben az évadban a Hatszín Teátrum, jegyek itt foglalhatók.

Ez is érdekelhet:

(Fotó: Szokodi Bea)

katona józsef színház | operabeavató | opera | előadás | dinyés dániel

FOLYTASD EZZEL

Ezt a két koncertet vétek lenne kihagyni az ősszel

Őszinte, szórakoztató és sorsfordító – Így lett a Körvonal az ország kedvenc játéka

Rendeld meg a Roadster magazin 13. számát!

Beköszöntött az ősz, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 13. száma. Mit találunk benne? Bejárjuk Japán izgalmas és lenyűgöző helyeit, találkozunk a világ egyik legszínesebb és leghíresebb dizájnerével, Karim Rashiddal, Nápolyban megkóstoljuk Olaszország negyedik legjobb pizzáját, és benézünk az Attolini szabódinasztia műhelyébe is. A Napa-völgyben teszteljük, milyen az új, elektromos Rolls-Royce, és elbeszélgetünk a W luxushotelben megnyitott Nightingale by Beefbar alapítójával, Riccardo Giraudival is. Elmegyünk egészen Dél-Koreáig, hogy megnézzük közelről, milyen a világ egyik leghangulatosabb kávézója, a Mudzsige panzió, ezen kívül pedig találkozunk még párizsi keramikusművésszel, Japánban dolgozó magyar építésszel, vitorlázógép pilótával, egy római napszemüveg brand alapítójával, és a születésnapját ünneplő Babel Budapest megálmodójával is. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Instagram