Close
Olyan hihetetlen piramis épül az Emírségekben, hogy még az egyiptomiak is a csodájára járnának

Olyan hihetetlen piramis épül az Emírségekben, hogy még az egyiptomiak is a csodájára járnának

Az 1977-ben megálmodott projekt idén tényleg megvalósul és szerintünk Ramszesz vagy Ehnaton is simán rábólintana.

A 2020-ban elhunyt, világhírű bolgár landart-művész, Christo és felesége, a 2009-ben elhunyt Jeanne-Claude tervezte még 1977-ben a The Mastaba nevű munkát az emírségekbeli Abu Dzabiba. A terv egy olyan, csúcs nélküli piramis, ami egészen egyedülálló,

ugyanis ez lesz a világ legnagyobb, állandó műalkotása.

A Liwa-sivatagban, Abu Dzabitól olyan 160 kilométerre tervezett alkotás 410 ezer darab, változatos elszíneződésű, kétszáz literes acélhordóból fog megépülni. Az elszíneződéssel egyfajta varázslatos mozaikként fog tündökölni az alkotás, amelybe így a művészpár az iszlám építészet egyes karatkerisztikáit is belecsempészte.

Az építési munkálatokat magánpénz finanszírozza és legalább három évig fog tartani. Christo még életében azt kívánta, hogy unokaöccse, Vladimir Javacsev valósítsa meg a munkát, akivel a művész több, mint harminc éven át dolgozott együtt és aki felelős a Christo által megálmodott, majd Javacsev által megvalósított párizsi Diadalív becsomagolásáért is.

(Fotók és forrás: Domusweb)

emírségek | művészet | landart | javacsev | piramis

FOLYTASD EZZEL

A csendes egyszerűség szinonimája is lehetne ez az art decóból is inspirálódott enteriőr

A lombokat követve kanyarog ez a liliom alakú brazil ház

Rendeld meg a Roadster magazin 8. számát!
Friss, 200 oldalas lapszámunkat ezúttal egy színes és izgalmas melléklettel egészítettük ki, amelyben 33 kihagyhatatlan hazai élményt ajánlunk a nyárra. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Megnézem, mert érdekel!
Close
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom