Close
Olyan hihetetlen piramis épül az Emírségekben, hogy még az egyiptomiak is a csodájára járnának

Olyan hihetetlen piramis épül az Emírségekben, hogy még az egyiptomiak is a csodájára járnának

Az 1977-ben megálmodott projekt idén tényleg megvalósul és szerintünk Ramszesz vagy Ehnaton is simán rábólintana.

A 2020-ban elhunyt, világhírű bolgár landart-művész, Christo és felesége, a 2009-ben elhunyt Jeanne-Claude tervezte még 1977-ben a The Mastaba nevű munkát az emírségekbeli Abu Dzabiba. A terv egy olyan, csúcs nélküli piramis, ami egészen egyedülálló,

ugyanis ez lesz a világ legnagyobb, állandó műalkotása.

A Liwa-sivatagban, Abu Dzabitól olyan 160 kilométerre tervezett alkotás 410 ezer darab, változatos elszíneződésű, kétszáz literes acélhordóból fog megépülni. Az elszíneződéssel egyfajta varázslatos mozaikként fog tündökölni az alkotás, amelybe így a művészpár az iszlám építészet egyes karatkerisztikáit is belecsempészte.

Az építési munkálatokat magánpénz finanszírozza és legalább három évig fog tartani. Christo még életében azt kívánta, hogy unokaöccse, Vladimir Javacsev valósítsa meg a munkát, akivel a művész több, mint harminc éven át dolgozott együtt és aki felelős a Christo által megálmodott, majd Javacsev által megvalósított párizsi Diadalív becsomagolásáért is.

(Fotók és forrás: Domusweb)

emírségek | művészet | abu dzabi | javacsev | diadalív

FOLYTASD EZZEL

Soha szebb nyaralót nem láttunk még CLT-panelből mint ez az új-zélandi kabin

Ezt harmadjára olvasva sem hiszed el: soha nem látott rekordot léptek át Budapesten a lakások négyzetméterárai

Rendeld meg a Roadster magazin 10. számát!

Izgalmas, színes és gazdag. Ha három szóval kellene jellemeznünk legújabb, jubileumi kiadásunkat, akkor ezeket a szavakat választanánk. Miért mondjuk ezt? Mert megjártuk Kappadókiát, Valenciát és Kelet-Tirolt. Találkoztunk a háromszoros olimpiai bajnok Szilágyi Áronnal, a világ egyik legérdekesebb újságírójával, Malcolm Gladwell-lel, a provokatív, magyar származású fotóssal, Pol Kuruczzal, plusz összehoztunk az eddigi legvidámabb borítónkat, amivel Budapestet ünnepeljük. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Instagram