Close
Az óceánokban úszó műanyagszemét elleni harcot jelképezi ez a búváróra

Az óceánokban úszó műanyagszemét elleni harcot jelképezi ez a búváróra

Az Oris tovább folytatja jó szokását; a svájci óragyártó vállalat nem először áll ki a környezetvédelem mellett.

Ezúttal egy limitált kiadású búvárórával jelentkeztek, amivel jelképesen szeretnének hozzájárulni az óceánok megtisztításához. Biztos, hogy minden ehhez hasonló kezdeményezésre óriási szükség van, hiszen már a Csendes-óceán legmélyebb részeit is elérte a műanyagszennyezés, a helyzet tehát egyáltalán nem biztató.

Szerencsére azonban akadnak olyan szervezetek, amelyek folyamatosan azon dolgoznak, hogy minél több szemetet gyűjtsenek össze a vízből. Ezek közé tartozik a Pacific Garbage Screening nevű cég is, amely az Oris mellé állt a projektben, így közös erővel készülhetett el ez a karóra.

Az alapját az Oris Aquis búváróra adja, ám a számlapja és a funkciógyűrűje is a tenger csodaszép színeit kívánja visszaadni.

Legnagyobb különlegessége pedig a 39,5 milliméteres tok hátulján látható; egy kis medál, amelyet újrahasznosított műanyagból készítettek, ezzel kézzelfogható jelét adva annak, milyen célt is szolgál ez a látványos időmérő.

A Clean Ocean Limited Edition valóban korlátozott darabszámban lesz kapható, csupán kétezer példányt gyártanak belőle. Az automata szerkezettel és 38 órás járástartalékkal rendelkező óra egy különleges, algából készült dobozban érkezik. További részletekért erre tessék tovább.

Ez is érdekelhet:

(Képek: Oris)

óceán | clean ocean | műanyag | környezetvédelem | műanyagszennyezés

FOLYTASD EZZEL

A japán origamiművészet világát megidéző high-tech szemüvegkerettel jött ki a Tipton

Csodálatos, exkluzív kapszulakollekció ünnepli Frida Kahlo örökségét

Rendeld meg a Roadster magazin 9. számát!
Friss, 220 oldalas lapszámunkat ezúttal egy színes és izgalmas, 20 oldalas melléklettel egészítettük ki, amelyben a prémium spiritek szédítő univerzumába merülünk el. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Megnézem, mert érdekel!
Instagram