Close
Az óceánokban úszó műanyagszemét elleni harcot jelképezi ez a búváróra

Az óceánokban úszó műanyagszemét elleni harcot jelképezi ez a búváróra

Az Oris tovább folytatja jó szokását; a svájci óragyártó vállalat nem először áll ki a környezetvédelem mellett.

Ezúttal egy limitált kiadású búvárórával jelentkeztek, amivel jelképesen szeretnének hozzájárulni az óceánok megtisztításához. Biztos, hogy minden ehhez hasonló kezdeményezésre óriási szükség van, hiszen már a Csendes-óceán legmélyebb részeit is elérte a műanyagszennyezés, a helyzet tehát egyáltalán nem biztató.

Szerencsére azonban akadnak olyan szervezetek, amelyek folyamatosan azon dolgoznak, hogy minél több szemetet gyűjtsenek össze a vízből. Ezek közé tartozik a Pacific Garbage Screening nevű cég is, amely az Oris mellé állt a projektben, így közös erővel készülhetett el ez a karóra.

Az alapját az Oris Aquis búváróra adja, ám a számlapja és a funkciógyűrűje is a tenger csodaszép színeit kívánja visszaadni.

Legnagyobb különlegessége pedig a 39,5 milliméteres tok hátulján látható; egy kis medál, amelyet újrahasznosított műanyagból készítettek, ezzel kézzelfogható jelét adva annak, milyen célt is szolgál ez a látványos időmérő.

A Clean Ocean Limited Edition valóban korlátozott darabszámban lesz kapható, csupán kétezer példányt gyártanak belőle. Az automata szerkezettel és 38 órás járástartalékkal rendelkező óra egy különleges, algából készült dobozban érkezik. További részletekért erre tessék tovább.

Van egy jó hírünk.

Megjelent a Roadster magazin első nyomtatott kiadása, amelyben olyan történeteket gyűjtöttünk össze, amelyek minket is folyamatosan inspirálnak. Szerintünk szép lett, reméljük, neked is tetszeni fog.

Ha velünk tartanál ezen az utazáson, ezen a linken megrendelheted a magazin első számát.

Ez is érdekelhet:

(Képek: Oris)

Close