Close
Örök nyaralás lehet az élet ebben a San Franciscó-i villában

Örök nyaralás lehet az élet ebben a San Franciscó-i villában

Ebben a víkendházban életünk összes hátralévő víkendjét eltöltenénk.

A San Franciscó-i Malcolm Davis építésziroda tervezte meg ezt a két házrészből álló, csodálatos cédrusnyaralót Kaliforniában. A ház a nyersen gyönyörű óceánpartra tekint egy füves dombról, és hát erősen odaképzeljük magunkat az ablak mögé.

A nyaralót egy európai párnak tervezték; az egyik szárnyban vannak a társas helyiségek, a másikban pedig a hálószobák. Ami közös a házrészekben, az a modern és otthonos stílusosság, valamint az óriási ablakok, amelyekből csodálhatjuk a hullámzó víztömeget és a göröngyösen gyönyörű partszakaszt.

A ház tervezésénél egy pajta jellegű, horizontális épületre törekedtek a tervezők, melyekben a kaliforniai modern építészeti jegyek keverednek: a kortárs elemek és a rusztikusabb hagyományőrzés.

A rezidenciánál használt cédrusburkolat és a nyers acél mind helyben elérhető volt, az építészek ezzel is igyekeztek lokálisan tudatosak maradni. Az épületegyüttes pedig emellett gyönyörűen követi a telek meredek topográfiáját. A telket körülvevő fák pedig teljesen elnyelik a nem túl messze áthaladó autópálya zaját.

Fantasztikus nyaraló, mi szívesen átvennénk állandó lakhelyként is a kulcsait.

(Fotók: Joe Fletcher

tenger | víkendház | panoráma | nyaraló | dizájn

FOLYTASD EZZEL

Eladóvá vált Elvis búvóhelye, ahová az esküvője után menekült

Magyar irodára is lehet szavazni az egyik legfontosabb dizájnmagazin éves díjkiosztóján

Rendeld meg a Roadster magazin 9. számát!
Friss, 220 oldalas lapszámunkat ezúttal egy színes és izgalmas, 20 oldalas melléklettel egészítettük ki, amelyben a prémium spiritek szédítő univerzumába merülünk el. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Megnézem, mert érdekel!
Instagram