Close
Elképesztő összegért árulják egy orosz oligarcha elkobzott francia kastélyát

Elképesztő összegért árulják egy orosz oligarcha elkobzott francia kastélyát

Több mint százmillió dollárt, azaz 34,5 milliárd forintot kérnek a pazar Château de la Garoupe-ért. A kastély egykor egy orosz oligarcha tulajdonában volt, egyebek mellett medence, teniszpálya és télikert található benne.

A francia Riviérán, Antibes elegáns üdülővárosában található Château de la Garoupe több mint huszonnégy hektáros területen fekszik közvetlenül a Földközi-tenger partján. A hatalmas birtok korábban egy orosz oligarcha otthona volt, évekig tartó jogi vita után bukkant fel az ingatlanpiacon, hogy aztán több mint százmillió dollárért, vagyis megközelítőleg 34,5 milliárd forintért találjon új gazdára.

A kastély hemzseg a luxustól. Az ingatlankomplexum északi oldalát egy társalkodó, egy zeneszoba és egy biliárdterem foglalja el. A fő hálóhoz öltöző és tengerre néző terasz tartozik. Az ingatlanban öt vendégszoba és egy télikert is helyet kapott. A közvetlen tenger-kapcsolatos luxusingatlan udvarán medence, jacuzzi és teniszpálya is várja a kikapcsolódni vágyó lakókat.

Úgy tudni, az 1907-ben épült Château de la Garoupe Charles McLaren angol báró és parlamenti képviselő számára készült. Az ő családjától vásárolta meg valamikor az 1990-es években Borisz Berezovszkij orosz oligarcha, aki 2013-ban hunyt el. Az első orosz milliárdosok között volt, aki ingatlant szerzett a francia Riviérán.

Berezovszkij egykori otthonát 2015-ben egy pénzmosási ügy kapcsán kobozta el a francia kormány, a Roman Abramoviccsal és az Aeroflot orosz légitársasággal vívott elhúzódó csata után került a piacra.

(Forrás: RobbReport, fotó: Google Maps)

luxuslakás | aeroflot | kastély | riviéra | orosz

FOLYTASD EZZEL

Ráleltünk Budapest és a BMW legszorosabb párhuzamára

Őszinte, szórakoztató és sorsfordító – Így lett a Körvonal az ország kedvenc játéka

Rendeld meg a Roadster magazin 13. számát!

Beköszöntött az ősz, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 13. száma. Mit találunk benne? Bejárjuk Japán izgalmas és lenyűgöző helyeit, találkozunk a világ egyik legszínesebb és leghíresebb dizájnerével, Karim Rashiddal, Nápolyban megkóstoljuk Olaszország negyedik legjobb pizzáját, és benézünk az Attolini szabódinasztia műhelyébe is. A Napa-völgyben teszteljük, milyen az új, elektromos Rolls-Royce, és elbeszélgetünk a W luxushotelben megnyitott Nightingale by Beefbar alapítójával, Riccardo Giraudival is. Elmegyünk egészen Dél-Koreáig, hogy megnézzük közelről, milyen a világ egyik leghangulatosabb kávézója, a Mudzsige panzió, ezen kívül pedig találkozunk még párizsi keramikusművésszel, Japánban dolgozó magyar építésszel, vitorlázógép pilótával, egy római napszemüveg brand alapítójával, és a születésnapját ünneplő Babel Budapest megálmodójával is. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Instagram