Close
Október 25-től beutazási tilalmat vezetnek be ide az oroszok számára egy friss döntés szerint

Október 25-től beutazási tilalmat vezetnek be ide az oroszok számára egy friss döntés szerint

Az intézkedés nemcsak a csehek által kiállított turistavízumokat érintené, hanem az összes schengeni ország által jegyzett útiokmányt is.

Jan Lipavsky cseh külügyminiszter Prágában bejelentette: október 25-től beutazási tilalmat vezetnek be az orosz turisták számára – írja a SchengenVisaInfo.com. A tájékoztatás szerint

a tilalom minden turistavízummal rendelkező oroszra vonatkozik, függetlenül a kibocsátó országtól.

Ez azt jelenti, hogy nemcsak azok az oroszok nem léphetnek be Csehországba, akiknek a cseh hatóságok állították ki a vízumot, hanem azok sem, akiknek más schengeni ország tette ezt.

Lipavsky hozzátette:

nem lehet figyelmen kívül hagyni az ukrán civilek kíméletlen bombázását, így szükség volt a tilalom bevezetésére.

Nem Csehország az egyetlen, amely ilyen döntést hozott. Az Oroszországgal határos négy Európai Uniós tagállam, Észtország, Lettország, Litvánia és Lengyelország már szeptember 19-én megtiltotta az orosz turisták belépését az országukba. Lettország miniszterelnöke, Krišjānis Kariņš a közelmúltban felszólította az Európai Unió összes országának vezetőjét, hogy hagyjanak fel turistavízumok kiadásával az oroszok állampolgároknak. .

(Forrás: schengenvisainfo, fotók: Getty)

ukrajna | háború | turistavízum | csehország | szankció

FOLYTASD EZZEL

A luxus új szintje a Balatonnál – Ilyen a LUA Resort télen

Fantasztikus őszi ízek és otthonos hangulat – Így varázsolt el minket a Macesz Bisztró

Rendeld meg a Roadster magazin 10. számát!
Izgalmas, színes és gazdag. Ha három szóval kellene jellemeznünk legújabb, jubileumi kiadásunkat, akkor ezeket a szavakat választanánk. Miért mondjuk ezt? Mert megjártuk Kappadókiát, Valenciát és Kelet-Tirolt. Találkoztunk a háromszoros olimpiai bajnok Szilágyi Áronnal, a világ egyik legérdekesebb újságírójával, Malcolm Gladwell-lel, a provokatív, magyar származású fotóssal, Pol Kuruczzal, plusz összehoztunk az eddigi legvidámabb borítónkat, amivel Budapestet ünnepeljük. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Megnézem, mert érdekel!
Instagram