Close
Bojkott az orosz turizmus ellen – Sorra mondják le a körutakat

Bojkott az orosz turizmus ellen – Sorra mondják le a körutakat

Egy híres útikönyv-író, televíziós műsorvezető is erőteljes üzenetet fogalmazott meg akkor, amikor lemondta az oroszországi körútjait.

Rick Steves lemondta oroszországi körútját az Ukrajnát ért invázió miatt. Közleményében rögzítette: Oroszország agresszív fellépése szívszorító a halál, a szenvedés és a gazdasági zűrzavar miatt, amelyet Ukrajnában, közvetve pedig azon túl is okoznak.

Rick Steves küldetésének tartja azt, hogy segítsen az amerikaiaknak jobban megismerni  a szomszédait, de – ahogy fogalmaz –

ez nem hozhat magával olyan dollárokat, amelyek támogatnák Putyin agresszióját.

Steves cége korábban szentpétervári utakat is szervezett a “Best of St. Petersburg, Tallinn and Helsinki in 9 Days Tour” részeként. Az idei turnus a tervek szerint májusban indult volna és az utak egészen szeptemberig beteltek. Most azonban bejelentette: 2022-es körútjának minden oroszországi állomását törli. Úgy fogalmazott:

figyelemmel fogja kísérni a kibontakozó eseményeket, jelenleg pedig más európai körútját nem mondja le.

Nem Rick Steves az egyetlen, aki törli az oroszországi utazásokat. A múlt héten több hajótársaság, így a Norwegian Cruise Line, a Regent Seven Seas Cruises és a Viking Cruises is lemondta oroszországi útjait.

(Forrás: Travel+Leisure, fotó: Getty)

oroszország | bojkott | háború | orosz turizmus | turizmus

FOLYTASD EZZEL

Kihagyhatatlan ínyencségek – Két premier a Bartók Tavasz bemutatói közül, amin ott kell lenni

Új utak és régi kedvencek – Legendák állnak a Müpa színpadán március 30-án

Rendeld meg a Roadster magazin 11. számát!

Mi a közös Rio de Janeiróban, egy alig ismert horvát luxus menedékben, és egy hotellé alakított New York-i reptéri terminálban? Mindet bemutatjuk a Roadster legfrissebb számában! Ezeken kívül találkozunk a világ egyik legnevesebb dizájnerével, Jaime Hayonnal, bemutatunk hat remek hazai kabinházat és kiderítjük, hol lehet jó vermutot inni Magyarországon. Ezzel még nincs vége, ugyanis elmentünk Provence-ba és kipróbáltuk az új 7-es BMW-t, Svédországban pedog a Toyota RAV4-et. Egy asztalhoz ültettük Péterfy Bori rocksztárt, Gerendai Károly kultmogult, Szabó Simon színészt, Molnár S. Szonja kurátort és Tombor Zoltán fotográfust, és kifaggattuk őket Budapesthez fűződő érzelmeikről. Elmeséljük milyen Marokkó egyik feltörekvő szörfmekkája, Taghazout, és benézünk a főváros új dizájnhoteljébe, a Verno House-ba is. Megszólaltatjuk még Kertész Attila képzőművészt, Sivák Zsófit, a Heves-megyei kocsmák Robert Capáját, és még Puzsér Róbert is tollat ragadott a kedvünkért. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Instagram