Close
Kiderült, hova szeretnek a magyarok legjobban nyaralni menni ősszel: van egy abszolút favorit

Kiderült, hova szeretnek a magyarok legjobban nyaralni menni ősszel: van egy abszolút favorit

Ősszel is nyaralunk, szeptember első fele pedig különösen népszerű. Mondjuk a hullóleveles-nyaralós toplistát!

Szeptember elsején nemcsak becsengetnek, de ekkor száll repülőre a legtöbb magyar a Kiwi.com szeptemberre és októberre leadott foglalásai alapján.

Szeptemberben Londonban, októberben Rómában találkozhatunk a legtöbb honfitársunkkal, míg az országokat tekintve Olaszország lehet az abszolút favorit ősszel.

Mindez nem csak miniszabi lehet, hanem jellemzően igazi nyaralás, hiszen az utazók harmada 4-6 napra repül, kb. ennyien pedig még ennél is hosszabb időre. Az eddigi árak alapján úgy néz ki, hogy a kontinensen belül októberben éri meg a leginkább repülni Budapestről, míg a tengerentúlra a nyári és az októberi áraknál is jelentősen olcsóbban repülhetünk szeptemberben.

Szeptemberben Londonba, Barcelonába és Rómába utaznak leginkább honfitársaink, míg októberben az örök város veszi át a vezetést, amit London, majd Párizs követnek.

Ha nem a városok összesítését nézzük, hanem az országokét, akkor látható, hogy az őszi hónapokban is vágyunk a tenger mellé, hiszen Olaszország, Spanyolország és Görögország a szeptemberi favoritok, míg októberben a dobogó 3. fokán Portugália váltja Görögországot, amely így a 4. helyen szerepel a Kiwi.com foglalási listáján.

A cseh utazási technológiai vállalat foglalásai alapján a legtöbb magyar az iskola kezdetekor száll repülőre, ha a szeptemberi és az októberi adatokat nézzük. Azaz sokaknak nem becsengetnek idén szeptember 1-jén, hanem vélhetően a nyári szabadságukat kezdik meg, esetleg folytatják. Szeptember 1. (péntek) után szeptember 6-a a második legnépszerűbb indulási nap, amit egy szintén pénteki nap, szeptember 8. követ.

Azt gondolhatnánk emiatt, hogy sokan a hétvége meghosszabbításával miniszabira indulnak, de a foglalási adatok alapján a többség ilyenkor legalább 4 napos utazást tervez. Repülővel a magyarok harmada 4-6 napos útra, 31%-a pedig 1-2 hetes nyaralásra indul szeptemberben és októberben.

Az átlagárak jelentősen alacsonyabbak az őszi hónapokban, mint nyáron: míg nyáron a repülőjegyek átlagára 150 euró, addig szeptemberben átlagosan 129, októberben pedig 132 euróért repülhetünk. A hosszú, 4000 km-nél hosszabb repülőutak esetében látható a legnagyobb kiugrás: az augusztus 8-ig leadott foglalások alapján különösen jól járt az, aki szeptemberben utazik a tengerentúlra, hiszen átlagosan 365 euróért vehetett repülőjegyet, míg nyáron pl. ugyanaz a táv 489 euróba kerülhetett.

(Forrás: Kiwi, fotók: Unsplash)

nyaralás | szokások | külföld | ősz | utazás

FOLYTASD EZZEL

Ráleltünk Budapest és a BMW legszorosabb párhuzamára

Őszinte, szórakoztató és sorsfordító – Így lett a Körvonal az ország kedvenc játéka

Rendeld meg a Roadster magazin 13. számát!

Beköszöntött az ősz, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 13. száma. Mit találunk benne? Bejárjuk Japán izgalmas és lenyűgöző helyeit, találkozunk a világ egyik legszínesebb és leghíresebb dizájnerével, Karim Rashiddal, Nápolyban megkóstoljuk Olaszország negyedik legjobb pizzáját, és benézünk az Attolini szabódinasztia műhelyébe is. A Napa-völgyben teszteljük, milyen az új, elektromos Rolls-Royce, és elbeszélgetünk a W luxushotelben megnyitott Nightingale by Beefbar alapítójával, Riccardo Giraudival is. Elmegyünk egészen Dél-Koreáig, hogy megnézzük közelről, milyen a világ egyik leghangulatosabb kávézója, a Mudzsige panzió, ezen kívül pedig találkozunk még párizsi keramikusművésszel, Japánban dolgozó magyar építésszel, vitorlázógép pilótával, egy római napszemüveg brand alapítójával, és a születésnapját ünneplő Babel Budapest megálmodójával is. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Instagram