Úgy tűnik, nagyon szeretjük Ausztriát és nem mi vagyunk az egyetlenek

Erősen indult 2023/2024-es téli szezon az osztrák turizmus számára és ugyancsak szép számokkal zárult a tavalyi év.

2023 mintegy 151 millió vendégéjszakával +10,4%-os növekedést mutat 2022-höz képest. 45,2 millióval a vendégérkezések száma +13,6%-kal magasabb, mint 2022-ben. A 2019-es eredményekhez képest alig maradnak el a számok: a vendégéjszakák száma csupán 1%-kal, az érkezések száma 2,1%-kal kevesebb.

Ez azt jelenti, hogy az eredmények a 2023-as évben már majdnem újra elérték a pandémia előtti szintet.

A belföldi vendégéjszakák száma 2,6%-kal, a külföldieké 13,5%-kal nőtt. A jelentősebb küldőországok közül a legnagyobb növekedést a vendégéjszakák tekintetében az Egyesült Államok (+32,1%) és az Egyesült Királyság (+27,6%) után Magyarország érte el (+23,4%).

2023-ban a legnépszerűbb úti cél Tirol volt, ahol az összes vendégéjszaka közel egyharmadát regisztrálták (közel 48,5 millió). A dobogó második és harmadik helyén Salzburg tartomány (több mint 30 millió vendégéjszaka) és Bécs (több mint 17 millió vendégéjszaka) áll. A magyar turisták által közkedvelt Stájerország és Karintia közel azonos eredményt értek el (mintegy 13 millió vendégéjszakával).

A legnépszerűbb szálláshelytípus a 4/5 csillagos szálloda volt (közel 52,5 millió vendégéjszakával). A legnagyobb növekedést a kereskedelmi célú üdülőházak (+19,4% vendégéjszaka) és a 1/2 csillagos szállodák (+15,5% vendégéjszaka) érték el 2022-hez képest.

Az eddigi téli szezonban (november-december) mintegy 16,6 millió vendégéjszakát és 5,8 millió vendégérkezést regisztrált az osztrák turizmus, ami +5,6%-os növekedés a vendégéjszakák számában és +9,8%-os növekedés az érkezések számában, az előző év azonos időszakához képest.

„Tavaly összesen 636 600 magyar turista látogatott Ausztriába és 2 078 800 vendégéjszakát töltöttek el. Ez az eredmény, amely alig marad el az eddigi legjobb 2019-estől (648 425 vendégérkezés, 2 100 107 vendégéjszaka), felülmúlta az előzetes várakozásainkat és nagyon örülünk, hogy Ausztria ilyen népszerű az üdülővendégek körében. Mindez nagy reményekkel és optimizmussal tölt el minket az idei évre vonatkozóan” – nyilatkozta Oskar Hinteregger, az Österreich Werbung budapesti irodájának vezetője.

(Forrás: Österreich Werbung, fotók: Getty Images)

statisztika | ausztria | magyarok | turizmus | eredmények

FOLYTASD EZZEL

Kiderült, a magyarországi átlagbérekből mennyire lehet kifizetni egy albérletet: az eredmény elképesztően lesújtó

Elkerítik a díszes teret és pénzt szednek a turistáktól a magyarok egyik kedvenc úti célján

Rendeld meg a Roadster magazin 14. számát!

Beköszöntött a tél, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 14. száma. Mit találunk benne? Kajakkal bejárjuk Grönland izgalmas és lenyűgöző helyeit, találkozunk a világ egyik leghíresebb párterapeutájával, Esther Perellel, és a Netflix által világhírűvé vált dél-koreai séffel, Jeong Kwannal, motorral részt veszünk a Balkan Rallyn, és beszélgetünk Kelecsényi Milán férfiruha-készítővel is. A Dél-afrikai Köztársaságban teszteljük, milyen az új AUDI Q8, és elbeszélgetünk a zoknik Rolls Royce-át gyártó Iszató Nisigucsival is. Elmegyünk egészen Kenyáig, hogy elefántokat nézzünk, az Őrségben kipróbáljuk, milyen a régió legújabb kabinháza, a Kástu, bemutatjuk a Déryné Kenyeret, a város új pékségét, teszteltjük az új elektromos KIÁt, ezen kívül pedig találkozunk még Berki Blanka topmodellel, Áron Eszter divattervezővel és sokan másokkal. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom