Close
Osztrigaakadémia indul Budapest tengerpartján

Osztrigaakadémia indul Budapest tengerpartján

Izgalmas és inspiráló utazásra indulhatunk az osztrigák világába augusztus 28-án a Lupa Beach Myfish teraszán. Aznap három turnusban indul az az Osztriga Akadémia, ahol megtudhatjuk többek mellett, hogyan kell profi módon osztrigát nyitni, vinaigrette-et és mignonette-et készíteni, és mi a világszerte egyik legnépszerűbb tengeri ínyencség, az osztriga Rockefeller legtökéletesebb receptje.

Szabó Péter osztrigasommelier, a tengeri finomságok egyik legszakavatottabb hazai ismerője tart osztriga mesterkurzust a Lupa Beachen,

ahol mindent megtudhatunk a sósvizek csodálatos élőlényéről, onnan kezdve, hogy hogyan kell nyitni, elkészíteni, és arra is fény derül, hogy vajon csak pezsgővel lehet-e fogyasztani az osztrigát.

“Hét különböző méretű és fajtájú osztrigát fogunk tesztelni és kóstolni, melyek származhatnak Írország szeles és zord partjairól, a holland osztrigák mennyországából, Yersekee-ből, és természetesen helyet követel magának az osztrigasorban Franciaország is, mely egyrészről a szerelmünk, másrészről olyan brandeket ad a világnak, mint a Gillardeau és a Belon – meséli Szabó Péter szakértő.

– Nemcsak európai körutazásra indulunk, hanem a fajok között is rendet teszünk, ezért ínyenckedni fogunk, és kóstolunk európai lapos osztrigát, csendes-óceáni csészeosztrigát, illetve sziklaosztrigát is.

A tippek, trükkök és technikák elsajátítása után garantált a magabiztosság és a szakértelem, ahogyan az óceánok és tengerek e csodálatos élőlényéhez nyúlunk, melyet az anyatermészet évmilliók alatt formált ily tökéletessé” – ígéri a szakember.

A maximum tizenkét fővel induló, workshoppal egybekötött mesterkurzusok 15, 17 és 19 órakor kezdődnek, és regisztrációhoz kötöttek. Részvételi díj 17 ezer forint, mely magában foglalja az oktatást és az oktatási anyagot, valamint az osztrigákat és ásványvizet. Regisztrálni a [email protected] címen, az eseményt megelőző csütörtök estig lehet. Bővebb információ a www.osztrigasommelier.hu oldalon.

Augusztus végéig még tart a Budapest nyáron nekem kampány is, aminek keretében Budapestre kívánják a szolgáltatók csábítani a belföldi turistákat. A programban részt vesz többek között a Fashion Street, az ImagineBudapest, a Kempinski Hotel Corvinus Budapest,a Ludwig Múzeum és a Lupa Sziget is.

(Fotók: Getty Images)

programajánló | myfish | budapesti program | lupa beach | program

FOLYTASD EZZEL

Luxus utasellátó nyílt a csopaki vasútállomáson

Harmincöt perc alatt elkészül a legmegúszósabb karácsonyi menü

Rendeld meg a Roadster magazin 10. számát!
Izgalmas, színes és gazdag. Ha három szóval kellene jellemeznünk legújabb, jubileumi kiadásunkat, akkor ezeket a szavakat választanánk. Miért mondjuk ezt? Mert megjártuk Kappadókiát, Valenciát és Kelet-Tirolt. Találkoztunk a háromszoros olimpiai bajnok Szilágyi Áronnal, a világ egyik legérdekesebb újságírójával, Malcolm Gladwell-lel, a provokatív, magyar származású fotóssal, Pol Kuruczzal, plusz összehoztunk az eddigi legvidámabb borítónkat, amivel Budapestet ünnepeljük. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Megnézem, mert érdekel!
Instagram