Close
Osztrigaakadémia indul Budapest tengerpartján

Osztrigaakadémia indul Budapest tengerpartján

Izgalmas és inspiráló utazásra indulhatunk az osztrigák világába augusztus 28-án a Lupa Beach Myfish teraszán. Aznap három turnusban indul az az Osztriga Akadémia, ahol megtudhatjuk többek mellett, hogyan kell profi módon osztrigát nyitni, vinaigrette-et és mignonette-et készíteni, és mi a világszerte egyik legnépszerűbb tengeri ínyencség, az osztriga Rockefeller legtökéletesebb receptje.

Szabó Péter osztrigasommelier, a tengeri finomságok egyik legszakavatottabb hazai ismerője tart osztriga mesterkurzust a Lupa Beachen,

ahol mindent megtudhatunk a sósvizek csodálatos élőlényéről, onnan kezdve, hogy hogyan kell nyitni, elkészíteni, és arra is fény derül, hogy vajon csak pezsgővel lehet-e fogyasztani az osztrigát.

“Hét különböző méretű és fajtájú osztrigát fogunk tesztelni és kóstolni, melyek származhatnak Írország szeles és zord partjairól, a holland osztrigák mennyországából, Yersekee-ből, és természetesen helyet követel magának az osztrigasorban Franciaország is, mely egyrészről a szerelmünk, másrészről olyan brandeket ad a világnak, mint a Gillardeau és a Belon – meséli Szabó Péter szakértő.

– Nemcsak európai körutazásra indulunk, hanem a fajok között is rendet teszünk, ezért ínyenckedni fogunk, és kóstolunk európai lapos osztrigát, csendes-óceáni csészeosztrigát, illetve sziklaosztrigát is.

A tippek, trükkök és technikák elsajátítása után garantált a magabiztosság és a szakértelem, ahogyan az óceánok és tengerek e csodálatos élőlényéhez nyúlunk, melyet az anyatermészet évmilliók alatt formált ily tökéletessé” – ígéri a szakember.

A maximum tizenkét fővel induló, workshoppal egybekötött mesterkurzusok 15, 17 és 19 órakor kezdődnek, és regisztrációhoz kötöttek. Részvételi díj 17 ezer forint, mely magában foglalja az oktatást és az oktatási anyagot, valamint az osztrigákat és ásványvizet. Regisztrálni a peter.szabo@osztrigasommelier.hu címen, az eseményt megelőző csütörtök estig lehet. Bővebb információ a www.osztrigasommelier.hu oldalon.

Augusztus végéig még tart a Budapest nyáron nekem kampány is, aminek keretében Budapestre kívánják a szolgáltatók csábítani a belföldi turistákat. A programban részt vesz többek között a Fashion Street, az ImagineBudapest, a Kempinski Hotel Corvinus Budapest,a Ludwig Múzeum és a Lupa Sziget is.

(Fotók: Getty Images)

FOLYTASD EZZEL
Immár három Sfinx őrzi az Operát – Bemutatkozik a Sfinx Gin & Wine Bar
Hét aranyszabály a tökéletes sült hal elkészítéséhez
Rendeld meg a Roadster magazin 6. számát!
Őszi-téli lapszámunkban ismét megnövelt terjedelemben, 224 oldalon a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Felsorolni is nehéz, mennyi izgalmas történetet meséltünk el az új számban, de ha szeretnél többet tudni, akkor kattints ide az alábbi linkre! Megnézem, mert érdekel!
Close
HELLO, EZ ITT A
ROADSTER
Kövess minket a Facebookon!
Történetek, amiket nem fogsz elfelejteni!

Iratkozz fel a hírlevelünkre!

Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom