Close
Öt addiktív kamera, amikkel a hobbifotósból is profi válhat

Öt addiktív kamera, amikkel a hobbifotósból is profi válhat

Művészet, hobbi, önmegvalósítás, munka, játék – ahány ember, annyi féleképpen megfogalmazható az, hogy mit jelent számunkra a fényképezés. Egy azonban biztos: örömöt ad és segíti a felszínre törni a bennünk rejlő kreativitást. Ráadásul megfelelő eszközválasztással a legamatőrebb hobbifotós is professzionális szintre emelkedhet, hogy aztán csak a saját stílusát kelljen megtalálnia az egyedi fotók elkészítéséhez, a felejthetetlen pillanatok megörökítéséhez. Öt vadiúj, de különböző típusú kamerát gyűjtöttünk össze, amelyekkel a fotózás élményét új szintre emelhetjük.

NIKON Z7 és Z6

Sokáig úgy tűnt, a Nikon magasról tesz a prémium full-frame szenzoros MILC, vagyis tükör nélküli, cserélhető objektíves kamerák piaci igényeire. Ma azonban inkább azt mondhatjuk, csupán figyelemelterelésről volt szó, hiszen a nagy versenytársat megelőzve dobták kereskedelmi forgalomba új fejlesztéseiket, a NIKON Z7-et és Z6-ot, melyeket augusztus közepén mutattak be egy nagyszabású sajtótájékoztató keretében.

Mindkét kamera igazán figyelemreméltó tulajdonságokkal rendelkezik: A Z6 24,5 Mpxieles, a Z7 pedig 45,7 Mpixeles, úgynevezett 5 tengely szenzor-stabilizálással, 55 milliméter belső átmérőjű bajonettel, három objektívvel, Ultra HD felbontással vannak felszerelve. A Z7 külön érdekessége, hogy time-lapsek készítésére is alkalmas, ráadásul 8K felbontásban képes rögzíteni a majdan videóvá összeálló képeket.

Nikon Z7 vázának ára: 1 149 000 forinttól, a Nikon Z6 vázának ára novembertől: 699.990 forinttól indul.

Rolleiflex Instant kamera

90 évvel ezelőtt jelent meg az első TLR, azaz twin-lens-reflex fényképezőgépe az azóta már megszűnt Rolleiflex gyárnak, amely most úgy tűnik, hamvaiból támadt fel. A jubileum alkalmából újragondolva, pehelykönnyű változatban, közösségi finanszírozásból alkották meg ikonikus instant kamerájukat.

A FujiFilm Instax Mini filmmel működő kétaknás tükörreflexes gép visszarepít bennünket a gyerekkorunkba. A három lencsetagból álló, 66 milliméteres gyújtótávolságú optikával felszerelt kamerának a zárideje 1/500 másodperc és 10 másodperc közötti, az expozíciót és a kioldást követően pedig csupán a film kiadása gombot kell megnyomunk ahhoz, hogy kézbe foghassuk az elkészült fotót, mely a kamera felső részén található dobozból bújik elő.

Ára: kb 399 eurótól

Samsung Galaxy Note9

A Samsung forradalmian új okoskamerát ígért legújabb fejlesztésével, a Galaxy Note9-be pedig már be is szerelték azt a duál rekeszes objektívet, ami bármilyen fényviszony mellett fantasztikus fényképek készítését teszi lehetővé.

Az innovatív objektív lényege, hogy az emberi szem mintájára képes arra, hogy akár szélsőségesen eltérő környezeti fényekhez is alkalmazkodjon, az észlelést követően pedig kétféle rekeszbeállítást mellett teszi lehetővé a tökéletes fotók lövését.

Eddig lehetetlennek tűnt az, hogy sötétben is színes képeket készítsünk, a Note9-el HDR funkciójának köszönhetően ez sem álom már. Ráadásul, ha a látványos tűzijáték közben megremegne a kezünk, a beépített kettős OIS képstabilizátora kisegít bennünket.

Ára: 268 990 forinttól

DJI MAVIC 2 PRO & ZOOM drón

A drónozás egy teljesen új élményét biztosítja a fotózásnak, hiszen olyan területekről, tárgyakról és olyan perspektívákból készíthetünk felvételeket, amelyek a talajszintről, szabad szemmel nem láthatóak számunkra. A DJI MAVIC 2 PRO&ZOOM drón 12 megapixeles érzékelővel és kétszeres optikai zoommal felszerelve nagylátószögű tartományban is lélegzetelállító felvételekkel örvendeztet meg bennünket.

Külön figyelemre méltó tény az is, hogy a DJI MAVIC 2 PRO & ZOOM kategóriájában fellelhető drónok között elsőként képes arra, hogy felvételkészítés közben akár száz méterről is ráközelíthessünk a témánkra. Közben nem csak, hogy tartjuk a biztonságos távolságot, de tökéletesen le is követjük mozgását, miközben a tökéletes kompozíciót megtalálva a Dolly Zoom-mal változtathatjuk a közelítés mértékét. Nincs szükségünk az akár egy napig is tartó utómunkára sem, hiszen a HyperLapse-el automatikusan fel is dolgozza és átalakítja felvételeinket profi time-lapse videókká.

Ára: 399.900 forinttól.

Ez is érdekelhet:

Close