Öt bolygó is egyszerre lesz látható ezen a hétvégén

Méghozzá szabad szemmel, teleszkóp nélkül!

A Merkúr, a Vénusz, a Mars, a Jupiter és a Szaturnusz is látható lesz egyszerre most hétvégén a Travel and Leisure szerint. A különös együttállást július 16-áról 17-re virradó reggel, hajnali négy óra felé láthatjuk majd, állítólag szabad szemmel nézve is tökéletesen feltűnik majd mind az öt bolygó az esti, majd a hajnali égbolton. Egy kedves olvasónk kiegészítése szerint szabad szemmel valóban inkább ez az öt látható, de egyébként az égen lesz az Uránusz, a Neptunusz valamint a Pluto és a Ceres törpebolygók is. Sőt még egy ISS átvonulást is lehet majd látni, valamint egy vékony Hold-sarlót és a Neowise üstököst is. (Szabad szemmel ezeket úgy kell elképzelni, hogy csak fényes "csillagokat" lát az ember, minimum egy kisebb távcső ajánlott ahhoz, hogy a bolygók bolygószerűen láthatóvá váljanak. Ez a honlap segíthet a tájékozódásban.)

A Jupiter és a Szaturnusz délnyugaton fog felbukkanni, délkeleten pedig a Marsot szúrhatjuk ki. A Vénuszt könnyű lesz észrevenni, ő a legvilágosabb bolygó, a Merkúr azonban mindig kicsit trükkösebb: épp jókor kell felnéznünk, negyvenöt perccel napfelkelte előtt, hogy a horizont közelében megpillantsuk.

Tehát ha szeretnél egy látványos bolygóshow-t, ezen a hétvégén páratlan élményben lehet részed!

Ez is érdekelhet:

Mars | new york | merkúr | jupiter | ég

FOLYTASD EZZEL

Ezzel a tíz fantasztikus dizájntárggyal a legmenőbb hellyé teheted az otthonod

10+1 ikonikus és gyönyörű lámpa, ami garantáltan feldobja az otthonod

Rendeld meg a Roadster magazin 14. számát!

Beköszöntött a tél, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 14. száma. Mit találunk benne? Kajakkal bejárjuk Grönland izgalmas és lenyűgöző helyeit, találkozunk a világ egyik leghíresebb párterapeutájával, Esther Perellel, és a Netflix által világhírűvé vált dél-koreai séffel, Jeong Kwannal, motorral részt veszünk a Balkan Rallyn, és beszélgetünk Kelecsényi Milán férfiruha-készítővel is. A Dél-afrikai Köztársaságban teszteljük, milyen az új AUDI Q8, és elbeszélgetünk a zoknik Rolls Royce-át gyártó Iszató Nisigucsival is. Elmegyünk egészen Kenyáig, hogy elefántokat nézzünk, az Őrségben kipróbáljuk, milyen a régió legújabb kabinháza, a Kástu, bemutatjuk a Déryné Kenyeret, a város új pékségét, teszteltjük az új elektromos KIÁt, ezen kívül pedig találkozunk még Berki Blanka topmodellel, Áron Eszter divattervezővel és sokan másokkal. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom