Close
Öt bolygó is egyszerre lesz látható ezen a hétvégén

Öt bolygó is egyszerre lesz látható ezen a hétvégén

Méghozzá szabad szemmel, teleszkóp nélkül!

A Merkúr, a Vénusz, a Mars, a Jupiter és a Szaturnusz is látható lesz egyszerre most hétvégén a Travel and Leisure szerint. A különös együttállást július 16-áról 17-re virradó reggel, hajnali négy óra felé láthatjuk majd, állítólag szabad szemmel nézve is tökéletesen feltűnik majd mind az öt bolygó az esti, majd a hajnali égbolton. Egy kedves olvasónk kiegészítése szerint szabad szemmel valóban inkább ez az öt látható, de egyébként az égen lesz az Uránusz, a Neptunusz valamint a Pluto és a Ceres törpebolygók is. Sőt még egy ISS átvonulást is lehet majd látni, valamint egy vékony Hold-sarlót és a Neowise üstököst is. (Szabad szemmel ezeket úgy kell elképzelni, hogy csak fényes “csillagokat” lát az ember, minimum egy kisebb távcső ajánlott ahhoz, hogy a bolygók bolygószerűen láthatóvá váljanak. Ez a honlap segíthet a tájékozódásban.)

A Jupiter és a Szaturnusz délnyugaton fog felbukkanni, délkeleten pedig a Marsot szúrhatjuk ki. A Vénuszt könnyű lesz észrevenni, ő a legvilágosabb bolygó, a Merkúr azonban mindig kicsit trükkösebb: épp jókor kell felnéznünk, negyvenöt perccel napfelkelte előtt, hogy a horizont közelében megpillantsuk.

Tehát ha szeretnél egy látványos bolygóshow-t, ezen a hétvégén páratlan élményben lehet részed!

Ez is érdekelhet:

Megjelent a legújabb Roadster magazin!
Ismét egy magazin azoknak, akik szerint nem arra születtünk, hogy a négy fal között üljünk, akik szerint az élet olyasmi, amit nagykanállal kell fogyasztani és amiből sosem lehet elég. 170 oldalnyi friss, színes és energiával teli kontent felfedezőknek, kalandoroknak, inspirációt keresőknek mindarról, ami miatt érdemes nekivágni a világnak. Ha velünk tartanál ezen az utazáson, ezen a linken megrendelheted a magazint.
Close

Iratkozz fel a hírlevelünkre!

Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom