Close
Öt bolygó is egyszerre lesz látható ezen a hétvégén

Öt bolygó is egyszerre lesz látható ezen a hétvégén

Méghozzá szabad szemmel, teleszkóp nélkül!

A Merkúr, a Vénusz, a Mars, a Jupiter és a Szaturnusz is látható lesz egyszerre most hétvégén a Travel and Leisure szerint. A különös együttállást július 16-áról 17-re virradó reggel, hajnali négy óra felé láthatjuk majd, állítólag szabad szemmel nézve is tökéletesen feltűnik majd mind az öt bolygó az esti, majd a hajnali égbolton. Egy kedves olvasónk kiegészítése szerint szabad szemmel valóban inkább ez az öt látható, de egyébként az égen lesz az Uránusz, a Neptunusz valamint a Pluto és a Ceres törpebolygók is. Sőt még egy ISS átvonulást is lehet majd látni, valamint egy vékony Hold-sarlót és a Neowise üstököst is. (Szabad szemmel ezeket úgy kell elképzelni, hogy csak fényes “csillagokat” lát az ember, minimum egy kisebb távcső ajánlott ahhoz, hogy a bolygók bolygószerűen láthatóvá váljanak. Ez a honlap segíthet a tájékozódásban.)

A Jupiter és a Szaturnusz délnyugaton fog felbukkanni, délkeleten pedig a Marsot szúrhatjuk ki. A Vénuszt könnyű lesz észrevenni, ő a legvilágosabb bolygó, a Merkúr azonban mindig kicsit trükkösebb: épp jókor kell felnéznünk, negyvenöt perccel napfelkelte előtt, hogy a horizont közelében megpillantsuk.

Tehát ha szeretnél egy látványos bolygóshow-t, ezen a hétvégén páratlan élményben lehet részed!

Ez is érdekelhet:

jupiter | bolygó | szaturnusz | együttállás | new york

FOLYTASD EZZEL

Olyan újításokat vezet be ez a légitársaság, aminek mindenki örülni fog

A világ legszebb hegyeit egyszer az életben látni kell – Ezeket járd végig!

Rendeld meg a Roadster magazin 9. számát!
Friss, 220 oldalas lapszámunkat ezúttal egy színes és izgalmas, 20 oldalas melléklettel egészítettük ki, amelyben a prémium spiritek szédítő univerzumába merülünk el. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Megnézem, mert érdekel!
Close
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom