Close
Mutatunk öt izgalmas tárgyat, amitől minden jobb lesz

Mutatunk öt izgalmas tárgyat, amitől minden jobb lesz

Üveg játékterű pingpongasztal? Amerika legfontosabb regénye? Skócia whiskyszigetéről származó füstös különlegesség? Ez csak három abból az öt tárgyból, amit kiválasztottunk erre hónapra, és amelyekből ha csak egyet sikerül magunkénak tudni, már tökéletesen zárulna a május. 

Ferrari 250 GT Tour de France Berlinetta

Ebből csak egy darab eladó, és annak is egy lottóötösnyi összeg az ára, de nem tudtuk nem beválogatni a listánkba ezt az 1958-as Ferrari 250 GT Tour de France Berlinettát.

Ráadásul a módosított karosszériás, átfestett típusból mindössze harminchat darabot gyártottak – ezt a darabot konkrétan két svéd autóversenyző vette meg és újíttatta fel (többek között világosszürke bőrüléseket kapott), hogy aztán piacra dobja. 

Lungolinea pingpongasztal

Egy luxuskategóriás pingpongasztal, ami valójában egy műremek. Tulajdonképpen egy továbbfejlesztett változatról van szó, a Lungolinea névre keresztelt asztal egy korábbi, teljes egészében kristályüvegből készült változata már évekkel ezelőtt debütált.

A játéktér ezúttal is üveg, a háló alapanyaga Alcantara (csiszolt bőrhöz hasonló, felső kategóriás textilanyag), az asztal lábai pedig kőrisfából készültek. Az összhatás tökéletes.

Alapvetően egy pingpongasztal, de minden kétséget kizáróan egy modern nappali ékeként is megállná a helyét, amin akár pókerezni is lehet.

Ha bővebben is érdekel, erre tessék tovább.

Bruichladdich Port Charlotte whisky

A Skócia whiskyszigetéről származó, elegáns csomagolású Port Charlotte vérbeli klasszikus füstös whiskynek mondható. Ami az ízét illeti, nem a füstös jelleg dominál, inkább csak a végén érkezik, addig viszont édesebb, gyümölcsösebb (mangó, banán, vanília, fahéj, kardamom) kortyok tartják izgalomban a vele ismerkedőt. Érdemes azért óvatosan nekiállni, mindenképp vízzel felöntve flörtöljünk vele.

A Bruichladdich lepárló különlegessége, hogy a whisky gyártásához eltérő mértékben használ tőzegelt árpát, azaz a lepárló az enyhén tőzegelt párlatok mellett közepesen és erősen tőzegelt whiskyket is készít.

Victorinox Inox limitált kiadású óra

Masszív, erős, tömör és szokatlan. A Victorinox Inox kézzel szőtt narancssárga szíja már önmagában furcsa látvány, de egészen biztosan a csuklóra irányítja a tekintetet. Mivel nem acélból, hanem szénből készült, ezért ötven százalékkal könnyebb, viszont ötször erősebb az úgymond hagyományos anyagú óráknál.

A legszélsőségesebb időjárási elemnek is ellenálló katonai modellből mindössze ezerkétszáz darabot gyártottak, a szerencsés vevők speciális ütésálló dobozban, svájci bicskával kapják meg.

David Foster Wallace Végtelen tréfa c. könyve

A Végtelen tréfa nem könnyű olvasmány, kezdjük ezzel. Zavarba ejtő, egyedülálló és rettenetesen megosztó.

Vannak, akik szerint az egyik, ha nem a legfontosabb amerikai regény, melynek stílusát nevezték posztmodernnek, illetve hisztérikus realistának és metamodernistának.

A cselekményéről a mai napig találgatások folynak, a lezárás hiányáról a szerző azt mondta, hogy van olyan a könyvben, csak túlmutat a regény utolsó lapjain, illetve azt is bevallotta egy író barátjának, hogy „a történetnek nincs teljesen értelme”. A fordítók egyébként javaslatokat tettek arra, miképpen olvassuk a könyvet, érdemes átfutni. Összegzésképpen: hatalmas késéssel, de végre megjelent az elmúlt évtizedek egyik legfontosabb amerikai regénye magyar nyelven, és ez nagyon-nagyon jó dolog.

Ez is érdekelhet:

Van egy jó hírünk.

Megjelent a Roadster magazin első nyomtatott kiadása, amelyben olyan történeteket gyűjtöttünk össze, amelyek minket is folyamatosan inspirálnak. Szerintünk szép lett, reméljük, neked is tetszeni fog.

Ha velünk tartanál ezen az utazáson, ezen a linken megrendelheted a magazin első számát.

(Fotók: Uncrate, Bruichladdich, Debreczeni Ágota, Adriano Design)

Close