Ez az öt legpiszkosabb hely a repülőn a légiutas-kísérők szerint

Érdemes bekészíteni a fertőtlenítőt.

Milliók repülnek naponta, ezért a gépek sokszor csak egy gyors leszállásra érkeznek meg egy-egy városba és már fordulnak is vissza. Bár a takarító személyzet mindent megtesz a repülők hatékony kitisztításáért, néha előfordulhat, hogy pár rész kimarad.

A légiutas-kísérők szerint akad a gépen jó néhány olyan hely, amelyet érdemes elkerülni, vagy legalábbis kézfertőtlenítőt használni az érintkezés után. Ezek azok.

Tájékoztató kártyák

– A legpiszkosabb hely a repülőn az ülés zsebében elhelyezett, biztonsági utasításokat bemutató kártya – mondja Josephine Remo légiutas-kísérő és utazási blogger. És bár Remo megjegyzi, hogy a lehajtható asztalokat általában letörlik, a kártyákat nem. Tehát, miután elolvastuk a biztonsági utasításokat, mindenképpen használjunk kézfertőtlenítőt – vagy még jobb, ha nedves törlőkendővel előbb áttöröljük a tájékoztatót.

Fej feletti tároló

Ezen kívül Remo szerint kulcsfontosságú, hogy vagy töröljük le, vagy kendővel a kézben nyissuk ki a fej feletti rekeszeket, mivel azokat "sokan megérintik", és "ritkán tisztítják".

Miután befejeztük a kézipoggyász bepakolását, egyszerűen használjunk még egyszer kézfertőtlenítőt.

Tálcás asztalok

– Az utasok nagy része tudja, hogy a repülőgépek tele vannak kosszal, de a tálcás asztalok igazi baktériumtanyának számítanak – mondta Sue Fogwell, egy több mint két évtizedes tapasztalattal rendelkező légiutas-kísérő.

A Travelmath korábbi tanulmánya például kimutatta, hogy négyzetcentiméterenként közel nyolcszor több baktérium található ott, mint a gép második legpiszkosabb helyén: a fej felett elérhető szellőzőgombokon.

Üléshuzat

– Az üléshuzatokat nem mindig cserélik ki vagy tisztítják meg – tette hozzá a fentebb idézett Fogwell, kifejtve, hogy csak akkor cserélik ki vagy tisztítják őket, ha bejelentés érkezik az állapotukkal kapcsolatban.

De nem minden esetet jelentenek, mivel az járatkésést okozhat.

A mosdó fogantyúi

– A mosdókat rendszeresen tisztítják, de a zárakat és az ajtókilincseket nem –magyarázta Remo. És nem ő az egyetlen, aki ezt állítja: 2023 októberében Andrea Sachs riporter mintákat gyűjtött egy repülőgépről, és a mosdó mosdókagyló fogantyúját találta a legmocskosabbnak, amit a tálcaasztal követett.

Az utazás, mint tudjuk, szélesebb látókört biztosít a világról, egyben alkalmazkodást is igényel. Utóbbi azt jelenti, hogy indulás előtt ajánlott utánanézni a helyi kulturális normáknak, az éttermi etikettnek és a nyelvnek. Az alábbi bosszantó szokásokat pedig mindenképp javasolt ejteni.

(Forrás: Travel and Leisure, fotók: Getty Images)

hely | légiuats-kísérő | legpiszkosabb | repülőgép

FOLYTASD EZZEL

Ezzel a tíz fantasztikus dizájntárggyal a legmenőbb hellyé teheted az otthonod

10+1 ikonikus és gyönyörű lámpa, ami garantáltan feldobja az otthonod

Rendeld meg a Roadster magazin 14. számát!

Beköszöntött a tél, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 14. száma. Mit találunk benne? Kajakkal bejárjuk Grönland izgalmas és lenyűgöző helyeit, találkozunk a világ egyik leghíresebb párterapeutájával, Esther Perellel, és a Netflix által világhírűvé vált dél-koreai séffel, Jeong Kwannal, motorral részt veszünk a Balkan Rallyn, és beszélgetünk Kelecsényi Milán férfiruha-készítővel is. A Dél-afrikai Köztársaságban teszteljük, milyen az új AUDI Q8, és elbeszélgetünk a zoknik Rolls Royce-át gyártó Iszató Nisigucsival is. Elmegyünk egészen Kenyáig, hogy elefántokat nézzünk, az Őrségben kipróbáljuk, milyen a régió legújabb kabinháza, a Kástu, bemutatjuk a Déryné Kenyeret, a város új pékségét, teszteltjük az új elektromos KIÁt, ezen kívül pedig találkozunk még Berki Blanka topmodellel, Áron Eszter divattervezővel és sokan másokkal. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom