Close
Sztárszakács rizseshúsát ehetik a Nemzetközi Űrállomás űrhajósai

Sztárszakács rizseshúsát ehetik a Nemzetközi Űrállomás űrhajósai

José Andrés paellája új szintre emeli az űrhajósok étkeztetését.

José Andrés, a világ legismertebb humanitárius szakácsa, a World Central Kitchen alapítója hihetetlen magasságokba tör. Szó szerint. Az elmúlt hetekben Ukrajnában látta el finom ételekkel a menekülteket, most pedig ételei az űrbe is eljutnak majd.

Andrés és csapata, a ThinkFoodGroup az Axiom Space megbízásából készít majd spanyol rizseshúst, azaz paellát és más autentikus spanyol ételt, hogy az április elejére tervezett kilövés részeként juttassák el azt a Nemzetközi Űrállomásra.

A négyfős Axiom-legénység nyolc napot tölt majd az űrállomáson. A küldetést a NASA veterán parancsnoka, Michael López-Alegría vezeti,

ő inspirálta a különleges gasztroprojektet.

José Andrés úgy nyilatkozott, Verne-rajongóként mindig is nagy álma volt, hogy

az ismert világ határait feszegetve kínáljon ételeket az emberek számára.

A projekt azonban számos kihívást is tartogatott, annak ellenére, hogy az elmúlt időszakban hatalmas fejlődésen ment keresztül az űrhajózáson belül az asztronauták élelmezése is.

A kivételes spanyol konyha által kínált fogásoknak ugyanis meg kell felelniük a NASA összes irányelvének, emellett tápanyagokban gazdagnak, merész ízűeknek és finomaknak is kell lenniük. Végül úgy döntöttek, hogy az űrbe a csirkés-gombás paella és iberico sertéshús is eljut majd, de emellett az űrhajósok jamónt is kóstolhatnak majd.

(Forrás: Food & Wine, fotók: ThinkFoodGroup)

José Andrés | nemzetközi űrállomás | űrhajó | rizseshús | paella

FOLYTASD EZZEL

Világvégi éttermek, ahová egyszer be kell térni

Pizzaszakácsként bujkált tizenhat évig az olasz maffia leghírhedtebb tagja

Rendeld meg a Roadster magazin 10. számát!

Izgalmas, színes és gazdag. Ha három szóval kellene jellemeznünk legújabb, jubileumi kiadásunkat, akkor ezeket a szavakat választanánk. Miért mondjuk ezt? Mert megjártuk Kappadókiát, Valenciát és Kelet-Tirolt. Találkoztunk a háromszoros olimpiai bajnok Szilágyi Áronnal, a világ egyik legérdekesebb újságírójával, Malcolm Gladwell-lel, a provokatív, magyar származású fotóssal, Pol Kuruczzal, plusz összehoztunk az eddigi legvidámabb borítónkat, amivel Budapestet ünnepeljük. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Instagram