Close
Gombával, szarvassal, és karfiollal köszöntött be az ősz a Párisi Udvarba

Gombával, szarvassal, és karfiollal köszöntött be az ősz a Párisi Udvarba

A könnyű nyári saláták és halak után a hűvösebb idővel egyre nagyobb az igény a laktatóbb, szezonális fogások iránt: ennek szellemében újította meg étlapját a Párisi Passage.

A Budapest egyik gyöngyszemeként is ismert Párisi Udvarban található étterem az őszi időszak legkiválóbb hozzávalóiból alkotta meg a klasszikus magyar, valamint a nemzetközi konyha által inspirált különleges menüsort. Az ínycsiklandó fogások minőségéért a 30 éves szakmai múlttal rendelkező Lutz Lajos executive chef kezeskedik.

Sütőtök, birsalma, gesztenye, vargánya és szarvashús: az őszi időszak ételeinek jellemző hozzávalói, amelyek hangsúlyosan jelennek meg a Párisi Passage megújult menüsorában.

A különleges fogások megálmodója Lutz Lajos executive chef, aki a legfrissebb nemzetközi trendek mellett a klasszikus magyar ízekről sem feledkezett meg.

Kiemelten fontosnak tartom, hogy egy új menüsor összeállításánál nagy figyelmet kapjanak a szezonális zöldségek, gyümölcsök és húsok. Ezzel a szemlélettel álmodtam meg új, őszi fogásainkat, amelyek között helyet kap például a mangalica, szarvasborjú vagy a szarvasgombás méz, egyenesen tokaji és zempléni vidékekről. Jó érzéssel tölt el, ha hazai termelőkkel tudunk együtt dolgozni és itthoni autentikus, friss ízeket csempészhetünk ételeinkbe. A magyar konyha mellett figyelünk a nemzetközi trendekre is, ebben a szezonban szerepet kapnak az ázsiai jellegű ízek, mint például a tamarind szósz. Természetesen vegán fogásokkal is készülünk, közkedvelt ételünk lehet majd a karfiol gratin vagy az őszi zöldségkavalkád – mondta Lutz Lajos.

Mindig nagy izgalom és készülődés előzi meg egy új étlap premierjét, amikor az eddigi kedvenc ételek helyét átveszik az új ízek vagy akár a megszokott fogásokat egy kreatív csavarral tesszük még különlegesebbé. Executive chefünk, Lutz Lajos a legfrissebb irányzatok és a hagyományos konyhaművészet egyesítésével alkotta szezonális menüsorunkat. hogy mindenki megtalálja a neki megfelelő ízeket, legyen szó testesebb húsos vagy könnyedebb vegán ételekről tette hozzá a Párisi Udvar éttermi igazgatója, Váradi Márk.

A megújult étlap fogásai már elérhetők az étterem kínálatában.

 

menüsor | étterem | parisi passage | Lutz Lajos | őszi étlap

FOLYTASD EZZEL

A luxus új szintje a Balatonnál – Ilyen a LUA Resort télen

Fantasztikus őszi ízek és otthonos hangulat – Így varázsolt el minket a Macesz Bisztró

Rendeld meg a Roadster magazin 10. számát!
Izgalmas, színes és gazdag. Ha három szóval kellene jellemeznünk legújabb, jubileumi kiadásunkat, akkor ezeket a szavakat választanánk. Miért mondjuk ezt? Mert megjártuk Kappadókiát, Valenciát és Kelet-Tirolt. Találkoztunk a háromszoros olimpiai bajnok Szilágyi Áronnal, a világ egyik legérdekesebb újságírójával, Malcolm Gladwell-lel, a provokatív, magyar származású fotóssal, Pol Kuruczzal, plusz összehoztunk az eddigi legvidámabb borítónkat, amivel Budapestet ünnepeljük. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Megnézem, mert érdekel!
Instagram