Close
Londoni fine dining étteremben kel életre a Batman-filmekből ismert Gotham City

Londoni fine dining étteremben kel életre a Batman-filmekből ismert Gotham City

Gotham City-t, Batman otthonát megismerhettük már képregényekből, filmekből is, most azonban lehetőségünk nyílik belépni a különleges világba a londoni Park Row étteremnek köszönhetően.

A Park Row célja, hogy életre keltse Gotham City szellemét úgy, hogy közben minden klisét mellőz. Nincsenek denevérruhás próbababák a sarokban, ellenben a térben a DC Comics mozijából jól ismert karakterek sejlenek fel.

James Bulmer, az étterem projektgazdája szerint amikor a vendégek átlépik a Park Row küszöbét, az általuk megálmodott Gotham City változatban találják magukat –

egy valós filmes díszletben és felnőtt játszótérben.

A Pennyworth’sben, a Wayne család komornyikja előtt tisztelegve klasszikus koktélokat, kaviárt és Inishtree single malt whiskyt fogyaszthatunk, az Iceberg Lounge pedig a Penguin által alapított és üzemeltetett fiktív klub előtt tiszteleg. A Rogues Gallery a Macskanőre fókuszál, az Old Gotham City-t pedig Méregcsók ihlette.

Természetesen az étteremben kínált fogások is Batmanre, családtagjaira, barátaira, illetve ellenségeire utalnak, ilyen például a Mulligatawny leves és a rib-eye steak is. Emellett rendelhetünk Joker Fish-t is, ami egy serpenyőben sült atlanti tőkehal. A VIP Monarch szobában pedig egy tíz fogásos menüt lehet végigkóstolni.

2022-ben visszatért Batman a mozivászonra, vele együtt pedig újraéledt Gotham City is. A DC által megálmodott város – bár első ránézésre New Yorkra emlékeztet –, valójában egyértelműen Liverpool inspirálta. Ebben a cikkünkben megmutatjuk a bizonyítékokat.

(Forrás: RobbReport, fotók: Mike Linmcoln)

batman | london | étterem

FOLYTASD EZZEL

Bajban vannak a bortermelők, mert nem isznak eleget a fiatalok

Egyszerű trükkök, amivel több fehérjét vihetsz be a szervezetedbe

Rendeld meg a Roadster magazin 10. számát!

Izgalmas, színes és gazdag. Ha három szóval kellene jellemeznünk legújabb, jubileumi kiadásunkat, akkor ezeket a szavakat választanánk. Miért mondjuk ezt? Mert megjártuk Kappadókiát, Valenciát és Kelet-Tirolt. Találkoztunk a háromszoros olimpiai bajnok Szilágyi Áronnal, a világ egyik legérdekesebb újságírójával, Malcolm Gladwell-lel, a provokatív, magyar származású fotóssal, Pol Kuruczzal, plusz összehoztunk az eddigi legvidámabb borítónkat, amivel Budapestet ünnepeljük. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Instagram