Close
Londoni fine dining étteremben kel életre a Batman-filmekből ismert Gotham City

Londoni fine dining étteremben kel életre a Batman-filmekből ismert Gotham City

Gotham City-t, Batman otthonát megismerhettük már képregényekből, filmekből is, most azonban lehetőségünk nyílik belépni a különleges világba a londoni Park Row étteremnek köszönhetően.

A Park Row célja, hogy életre keltse Gotham City szellemét úgy, hogy közben minden klisét mellőz. Nincsenek denevérruhás próbababák a sarokban, ellenben a térben a DC Comics mozijából jól ismert karakterek sejlenek fel.

James Bulmer, az étterem projektgazdája szerint amikor a vendégek átlépik a Park Row küszöbét, az általuk megálmodott Gotham City változatban találják magukat –

egy valós filmes díszletben és felnőtt játszótérben.

A Pennyworth’sben, a Wayne család komornyikja előtt tisztelegve klasszikus koktélokat, kaviárt és Inishtree single malt whiskyt fogyaszthatunk, az Iceberg Lounge pedig a Penguin által alapított és üzemeltetett fiktív klub előtt tiszteleg. A Rogues Gallery a Macskanőre fókuszál, az Old Gotham City-t pedig Méregcsók ihlette.

Természetesen az étteremben kínált fogások is Batmanre, családtagjaira, barátaira, illetve ellenségeire utalnak, ilyen például a Mulligatawny leves és a rib-eye steak is. Emellett rendelhetünk Joker Fish-t is, ami egy serpenyőben sült atlanti tőkehal. A VIP Monarch szobában pedig egy tíz fogásos menüt lehet végigkóstolni.

2022-ben visszatért Batman a mozivászonra, vele együtt pedig újraéledt Gotham City is. A DC által megálmodott város – bár első ránézésre New Yorkra emlékeztet –, valójában egyértelműen Liverpool inspirálta. Ebben a cikkünkben megmutatjuk a bizonyítékokat.

(Forrás: RobbReport, fotók: Mike Linmcoln)

london | étterem | batman

FOLYTASD EZZEL

Ennek a fejleménynek biztosan örülni fog minden hazai vendéglátós

Tényleg finomabb a bor, ha a nyaraláson korytolgatod? Hamarosan kiderülhet

Rendeld meg a Roadster magazin 8. számát!
Friss, 200 oldalas lapszámunkat ezúttal egy színes és izgalmas melléklettel egészítettük ki, amelyben 33 kihagyhatatlan hazai élményt ajánlunk a nyárra. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Megnézem, mert érdekel!
Close
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom