Fiatalsága démonjaitól szabadult meg az építész, mikor újratervezte ezt a házat

A rossz szellemek kiűzésének eredménye pedig egy csodálatos otthon Bath-ban.

Délnyugat Angliában, Bath közelében épült még a kétezres évek elején a Moonshine nevű rezidencia, melyet az Invisible Studio alapítója, Piers Taylor építész tervezett saját maga számára. Az építész maga fogalmazott úgy, hogy a most befejezett átalakításokkal ifjúsága démonaitól szabadult meg, mikor az elmúlt húsz év fenntarthatóbb építészeti megoldásaival alakította át a házat.

A végeredmény pedig egy pazar passzívház, amely egyszerre angolosan elegáns, kortársan letisztult, és olyan szép, hogy idén megkapta az Architect’s Journal Small Project of the Year díját.

A ház eredetileg 2002-ben épült, azaz még korábban a 18. században, amikor is iskola volt az épület alapját adó rész, melyet az építész maga újított fel és toldott meg extra házrészekkel. A művelet akkoriban nagyon nehéz volt, ugyanis minden alapanyagot kézben kellett fél mérföldön át a házhoz szálltani, mert még nem volt földút sem, amely odavezetett volna a Bath-közeli erdőségbe.

Az építész szerint az idei megújulás tökéletesen mutatja, mennyit változott az elmúlt tizennyolc-húsz évben az építészet, és mennyivel több lehetőségünk van ma már a fenntartható építészetre. Az áramot már a tetőre szerelt napelemek biztosítják, a fűtést és a meleg vizet a közeli erdőben szemétként keletkező faanyag biztosítja, a szigetelés és további részletek szintén a fenntarthatóság jegyében újultak meg a házban. Sok minden pedig a szépség miatt, amit nem győzünk eléggé csodálni: fantasztikus otthon a természettel tökéletes harmóniában.

Ez is érdekelhet:

A renoválások csúcsa, ami ezzel az elhagyatott, bizarr házzal történt

Koszos semmiből kortárs csoda, hozzá egy nagyon extrém háttérsztorival.

(Fotók: Jim Stephenson) 

passzívház | rezidencia | ház | bath | dizájn

FOLYTASD EZZEL

Ezzel a tíz fantasztikus dizájntárggyal a legmenőbb hellyé teheted az otthonod

10+1 ikonikus és gyönyörű lámpa, ami garantáltan feldobja az otthonod

Rendeld meg a Roadster magazin 14. számát!

Beköszöntött a tél, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 14. száma. Mit találunk benne? Kajakkal bejárjuk Grönland izgalmas és lenyűgöző helyeit, találkozunk a világ egyik leghíresebb párterapeutájával, Esther Perellel, és a Netflix által világhírűvé vált dél-koreai séffel, Jeong Kwannal, motorral részt veszünk a Balkan Rallyn, és beszélgetünk Kelecsényi Milán férfiruha-készítővel is. A Dél-afrikai Köztársaságban teszteljük, milyen az új AUDI Q8, és elbeszélgetünk a zoknik Rolls Royce-át gyártó Iszató Nisigucsival is. Elmegyünk egészen Kenyáig, hogy elefántokat nézzünk, az Őrségben kipróbáljuk, milyen a régió legújabb kabinháza, a Kástu, bemutatjuk a Déryné Kenyeret, a város új pékségét, teszteltjük az új elektromos KIÁt, ezen kívül pedig találkozunk még Berki Blanka topmodellel, Áron Eszter divattervezővel és sokan másokkal. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom