Close
Fiatalsága démonjaitól szabadult meg az építész, mikor újratervezte ezt a házat

Fiatalsága démonjaitól szabadult meg az építész, mikor újratervezte ezt a házat

A rossz szellemek kiűzésének eredménye pedig egy csodálatos otthon Bath-ban.

Délnyugat Angliában, Bath közelében épült még a kétezres évek elején a Moonshine nevű rezidencia, melyet az Invisible Studio alapítója, Piers Taylor építész tervezett saját maga számára. Az építész maga fogalmazott úgy, hogy a most befejezett átalakításokkal ifjúsága démonaitól szabadult meg, mikor az elmúlt húsz év fenntarthatóbb építészeti megoldásaival alakította át a házat.

A végeredmény pedig egy pazar passzívház, amely egyszerre angolosan elegáns, kortársan letisztult, és olyan szép, hogy idén megkapta az Architect’s Journal Small Project of the Year díját.

A ház eredetileg 2002-ben épült, azaz még korábban a 18. században, amikor is iskola volt az épület alapját adó rész, melyet az építész maga újított fel és toldott meg extra házrészekkel. A művelet akkoriban nagyon nehéz volt, ugyanis minden alapanyagot kézben kellett fél mérföldön át a házhoz szálltani, mert még nem volt földút sem, amely odavezetett volna a Bath-közeli erdőségbe.

Az építész szerint az idei megújulás tökéletesen mutatja, mennyit változott az elmúlt tizennyolc-húsz évben az építészet, és mennyivel több lehetőségünk van ma már a fenntartható építészetre. Az áramot már a tetőre szerelt napelemek biztosítják, a fűtést és a meleg vizet a közeli erdőben szemétként keletkező faanyag biztosítja, a szigetelés és további részletek szintén a fenntarthatóság jegyében újultak meg a házban. Sok minden pedig a szépség miatt, amit nem győzünk eléggé csodálni: fantasztikus otthon a természettel tökéletes harmóniában.

Ez is érdekelhet:

(Fotók: Jim Stephenson) 

Anglia | dizájn | bath | passzívház | építészet

FOLYTASD EZZEL

Az idegenforgalom Oscar-díját nyerte el a Magyar Zene Háza

Nemzetközi dizájnmagazin szeretett bele az ikonikus budapesti épületbe

Rendeld meg a Roadster magazin 9. számát!
Friss, 220 oldalas lapszámunkat ezúttal egy színes és izgalmas, 20 oldalas melléklettel egészítettük ki, amelyben a prémium spiritek szédítő univerzumába merülünk el. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Megnézem, mert érdekel!
Instagram