Close
Ha ezt látod, többé nem Kaliforniáról álmodozol

Ha ezt látod, többé nem Kaliforniáról álmodozol

A Pelso Bay luxus lakópark egy olyan hely, amiről eddig csak álmodhatott a Balaton északi partja: káprázatos panorámával, saját stranddal, kikötővel és izgalmas infrastruktúrával.

A mai világban csak a változás állandó, amiért nem kis részben az egyre több területet meghódító informatika okolható. Az IT-forradalom egyik járulékos előnye viszont egészen biztosan az, hogy egyre kevésbé helyhez kötött a munka. Ma már szó szerint ezrével találni home office állásokat, mert a munkaadók is egyre kevésbé tartanak a jelenségtől. Márpedig ha otthonról dolgozni ezentúl nem számít ritkaságnak, akkor potenciális lakhellyé változik számos más helyszín, akkor

elérhetővé válik, ami eddig luxusnak számított.

Aki elsőre nem akar túl nagyot váltani, akinek fontos a családja és a barátai közelsége, számtalan klassz helyben gondolkodhat Magyarországon. Választhat egy nyugodt, rendezett kisvárost Budapest helyett, ha pedig közel akar maradni a nagyvároshoz, elköltözhet a Vértesbe, a Pilisbe, vagy a Velencei tóhoz. És persze ott van a Balaton, amely körül jelenleg számos ingatlanfejlesztés zajlik.

Egész évben Balaton

„Egy darabig nagyon kellemes a Balatonnál, de egy idő után megöl az unalom” – gondolják sokan, de ez a kép éppen átalakulóban van. A tó körüli fejlesztések egyik kimondott célja egész évben izgalmassá tenni a Balatont, amelynek eddig is megvontak a maga csomópontjai, ahol intenzívebben zajlott az élet, ahol nem csak napozni és lángosozni lehetett nyaranta.

Az északi part pedig kifejezetten pörög most, ráadásul a mostani fejlesztések jó alapokról indulnak, mert például a Balatonfüred-Veszprém-Almádi háromszögben eddig is bőven akadt látnivaló. Bővül a bringakörút, kisvasutat terveznek, komplex szolgáltatásokat visznek a kikötőkbe, Füreden (és Keszthelyen, Siófokon) megjelenhetnek az elektromos buszok, a sármelléki reptér pedig Európán kívüli járatokat is fogad majd.

Mi készül Alsőörsön?

Az ingatlanberuházások közül kiemelkedik az alsóörsi, amely mondhatni stratégiai ponton helyezkedik el. A Pelso Bay lakópark személyre szabható otthonokat, örökpanorámát és luxus szolgáltatásokat ígér 2019 őszére. Egy olyan üdülőrendszert álmodtak meg, amely a pihenés és a kikapcsolódás teljes palettáját kínálja, és amely lakásnak éppen úgy kiváló lehet, mint befektetésnek.

Távol, és mégis közel

Ha Pest-centrikusak vagyunk, mint az ország, akkor egyértelműen jó célpont a Balaton, mert bőven elérhető távolságban van, mégis egy teljesen más világ, ami azonnal kiránt a városi környezetből. Alsóörs másfél óra kocsival, a már említett Füred és Veszprém mellett a szomszédban van a Tihanyi-félsziget, a Balaton-felvidék kirándulóhelyei, a kompjárat a déli partra.

Aki ide költözik, annak Budapest sem válik elérhetetlenné, ellenben a nyaralása nem csak két hét lesz, hanem szinte korlátlan. Ha nincs is örökké nyár, a levegő egész évben sokkal tisztább, a lakópark szolgáltatásai is állandóan igénybe vehetőek, nem is beszélve a régió kínálta lehetőségekről.

Minőségi lakások

Mivel a Pelso Bay a legnagyobb fejlesztés jelenleg a tó körül, bőven lesz választék: egy több mint négyhektáros területen hat épületcsoportot húznak fel, összesen 123 lakással és 150 parkolóval. A legkisebb lakás 30, a legnagyobb 250 négyzetméteres, ám a 2019 októberére tervezett átadásig még van idő változtatni: átalakíthatóak, összenyithatóak a lakások.

Igaz, az ára a jobb budapesti környékekével vetekszik, mivel durván milliós négyzetméterárral lehet kalkulálni, ám ezért cserébe gazdag műszaki tartalmat kínál, masszív szigeteléssel, korszerű, hőszivattyús fűtéssel, a lakások közti extra hangszigeteléssel, óriási üvegfelületekkel, és okosotthon-előkészítéssel.

Bor, yachtok, wellness

Adott tehát egy jól átgondolt lakópark, személyre szabott minőségi lakásokkal, egy izgalmas régióban, és még Pesttől sem túl távol. A mindennapokban viszont aligha cikázgat bárki is megállás nélkül, ráadásul a távmunka is munka, vagyis nem árt, ha a lakóparkon belül minél magasabb színvonalú szolgáltatások várnak.

A Pelso Bay felszereltsége nem gyenge: százméteres saját strand, 300 hajóból álló bérelhető vitorlás flotta, egész évben nyitva tartó wellnessközpont és kávézó, közel egyhektáros belső tó, borospince és bérelhető bortrezor. Gondoltak a biztonságra is, az alsóörsi rezidencia zárt rendszerű, a strandot és a közösségi épületeket csak a lakók és vendégeik használhatják, ezzel elég sokat tesz a nyugalomért.

Alsóörsön vár a Balaton legjobb éttermei közt számon tartott Marina és a Carpaccio, Füreden a Bistro Sparhelt, a Baricska Csárda vagy a Morzsa, Veszprémben világklasszis kézicsapat van, na meg mozi, színház, állatkert, ha pedig gyerekkel költöznél, Füreden és Almádiban is működik kéttannyelvű gimnázium. Nyáron ismét Művészetek Völgye, és bár Kapolcs onnan sem öt perc, azért közelebb van, mint Pestről.

Élni tudni kell

Ha valóban nem köt a munka helyhez, akkor tökéletesen reális a Balaton partjára költözni. Arról sem kell lemondani, ami jó Budapestben, ugyanakkor helyben minőségi lakást kapni nívós szolgáltatásokkal, pluszban pedig egy máris élettel teli régiót, ahol egyre komolyabb fejlesztések indulnak.

A fejlesztések pedig kiváló befektetéssé is teszik a lakást. Ahogy a jobb lakóparkoknál, itt is

működik ingatlanmenedzsment, vagyis a befektetők teljes körű üzemeltetési szolgáltatást kapnak,

nem kell külön törődniük állagmegóvással, bérlők felkutatásával. De a nyugalom és a természet közelsége pénzben nem kifejezhető értékkel bír.

Pelso Bay | lakópark | otthon | nagy sztori | balaton

FOLYTASD EZZEL

A világ egyik legrangosabb építészeti fődíját nyerte el a Magyar Zene Háza

Megtaláltuk az üzletet, ahol életed kanapéját tervezheted meg megengedhető áron

Rendeld meg a Roadster magazin 10. számát!
Izgalmas, színes és gazdag. Ha három szóval kellene jellemeznünk legújabb, jubileumi kiadásunkat, akkor ezeket a szavakat választanánk. Miért mondjuk ezt? Mert megjártuk Kappadókiát, Valenciát és Kelet-Tirolt. Találkoztunk a háromszoros olimpiai bajnok Szilágyi Áronnal, a világ egyik legérdekesebb újságírójával, Malcolm Gladwell-lel, a provokatív, magyar származású fotóssal, Pol Kuruczzal, plusz összehoztunk az eddigi legvidámabb borítónkat, amivel Budapestet ünnepeljük. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Megnézem, mert érdekel!
Instagram