Close
Ezzel a trükkel dobd fel a karanténszilvesztered!

Ezzel a trükkel dobd fel a karanténszilvesztered!

Az idei szilveszterünk aligha lesz az életünk legizgalmasabb bulija, hacsak nem dobjuk fel valamivel. Mondjuk azzal, hogy szablyával nyitjuk ki a pezsgőnket!

Nemesek annak idején vadászatokon kezdték el így nyitni a pezsgőt, ugyanis lóháton sokkal könnyebb volt a kardjukkal lecsapni a palack nyakát, mint a dugóval vesződni – vagyis ez bizony az, amit úri huncutságnak szokás nevezni. Azóta a karddal nyitás funkcionalitását vesztette – hacsak nem vagyunk nemesek, akik vadászatokra járnak, ott pezsgőznek, és egy kard is lóg az oldalukon.

Ha már belefogunk, van pár dolog, amire érdemes figyelni.

Fontos, hogy a pezsgő hideg legyen, 45 fokban tartsuk magunk elé, a pengét pedig harmincfokos szögben helyezzük a palackra, élével felfelé. Az is fontos, hogy a penge a palack hátán fusson végig, ott, ahol a palack két felét összeforrasztották.

Ezzel a metódussal letörjük a palack száját, de a gyors mozdulat miatt elméletileg nem lesz szilánkos a törés, és nem kerülnek üvegdarabkák a palackba.

A videóban megnézhetjük, Gordon Ramsay hogyan birkózik meg a feladattal.

Csak nagyon unatkozó olvasóinknak ajánljuk a műveletet, olyanoknak, akik képesek megbirkózni egy esetleges kudarccal és az azzal járó takarítással. Ha belefogunk, legyen tartalékpezsgőnk, nehogy champagne nélkül maradjunk éjfélkor!

kard | szablya | pezsgő | nyitás

FOLYTASD EZZEL

Az év gasztrotrendje: fermentálás, ami még az egészségnek is jót tesz

Ez a három ital segít elaludni és sokat javíthat az alvásod minőségén is

Rendeld meg a Roadster magazin 10. számát!

Izgalmas, színes és gazdag. Ha három szóval kellene jellemeznünk legújabb, jubileumi kiadásunkat, akkor ezeket a szavakat választanánk. Miért mondjuk ezt? Mert megjártuk Kappadókiát, Valenciát és Kelet-Tirolt. Találkoztunk a háromszoros olimpiai bajnok Szilágyi Áronnal, a világ egyik legérdekesebb újságírójával, Malcolm Gladwell-lel, a provokatív, magyar származású fotóssal, Pol Kuruczzal, plusz összehoztunk az eddigi legvidámabb borítónkat, amivel Budapestet ünnepeljük. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Instagram