Close
Ezzel a trükkel dobd fel a karanténszilvesztered!

Ezzel a trükkel dobd fel a karanténszilvesztered!

Az idei szilveszterünk aligha lesz az életünk legizgalmasabb bulija, hacsak nem dobjuk fel valamivel. Mondjuk azzal, hogy szablyával nyitjuk ki a pezsgőnket!

Nemesek annak idején vadászatokon kezdték el így nyitni a pezsgőt, ugyanis lóháton sokkal könnyebb volt a kardjukkal lecsapni a palack nyakát, mint a dugóval vesződni – vagyis ez bizony az, amit úri huncutságnak szokás nevezni. Azóta a karddal nyitás funkcionalitását vesztette – hacsak nem vagyunk nemesek, akik vadászatokra járnak, ott pezsgőznek, és egy kard is lóg az oldalukon.

Ha már belefogunk, van pár dolog, amire érdemes figyelni.

Fontos, hogy a pezsgő hideg legyen, 45 fokban tartsuk magunk elé, a pengét pedig harmincfokos szögben helyezzük a palackra, élével felfelé. Az is fontos, hogy a penge a palack hátán fusson végig, ott, ahol a palack két felét összeforrasztották.

Ezzel a metódussal letörjük a palack száját, de a gyors mozdulat miatt elméletileg nem lesz szilánkos a törés, és nem kerülnek üvegdarabkák a palackba.

A videóban megnézhetjük, Gordon Ramsay hogyan birkózik meg a feladattal.

Csak nagyon unatkozó olvasóinknak ajánljuk a műveletet, olyanoknak, akik képesek megbirkózni egy esetleges kudarccal és az azzal járó takarítással. Ha belefogunk, legyen tartalékpezsgőnk, nehogy champagne nélkül maradjunk éjfélkor!

FOLYTASD EZZEL
Így változtak meg a főzési szokásaink az elmúlt egy évben
Limitált kiadású ginnel köszönti a Hendrick’s az év első teliholdját
Megjelent a Roadster negyedik lapszáma.

Ismét egy magazin azoknak, akik szerint nem arra születtünk, hogy a négy fal között üljünk, és akik szerint az élet olyasmi, amit nagykanállal kell fogyasztani és amiből sosem lehet elég. 170 oldalnyi friss, színes és energiával teli kontent felfedezőknek, kalandoroknak, inspirációt keresőknek mindarról, ami miatt érdemes nekivágni a világnak.
Ha velünk tartanál ezen az utazáson, ezen a linken megrendelheted a magazint.
Close

Iratkozz fel a hírlevelünkre!

Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom