Close
Csodálatos párizsi szálloda kínál egyedülálló Picasso-élményt

Csodálatos párizsi szálloda kínál egyedülálló Picasso-élményt

Művészettörténész idegenvezető segítségével ismerhetjük meg Picasso Párizsát, miközben abban a szállodában hajthatjuk álomra a fejünket, ahol az esküvőjét követően a művész is megpihent.

Nem minden nap haladhatunk – szó szerint – a világ egyik leghíresebb művészének lábnyomában, a párizsi Le Meurice szálloda viszont pont ezt kínálja. A pazar szálloda az ikonikus festő lakodalmának adott otthon 1918-ban, amikor feleségül vette Olga Hohlova ukrán táncosnőt. Az egyedülálló élménycsomaghoz a látványos, minden kényelmet kielégítő szoba mellé idegenvezetés és Párizs környéki séták is járnak.

A vendégekhez ugyanis egy művészettörténész csatlakozik, aki kétórás privát túra keretében mutatja be Picasso Párizsát, különösen Montmartre macskaköves utcáit.

A séta során a résztvevők megismerhetik a művész életét, azonbelül is nagy figyelmet kap az 1900 és 1911 közötti időszak, amikor Párizsba költözött, és olyan nagyágyúkkal kezdett együtt alkotni, mint Gertrude Stein, Henri Matisse és Andre Breton.

A vendégek megismerkedhetnek Picasso alkoholfogyasztási szokásaival, valamint a legkedveltebb festményei mögött rejlő titkokkal is. Amikor az érdeklődők visszatérnek a szállodába, a művészeti élmény folytatódik, ugyanis a Le Meurice lenyűgöző gyűjteménnyel büszkélkedhet.

A Párizs központjában fekvő szálloda, csak pár lépésre található a Le Louvre-tól. Nem csoda, hogy más híres művészek is kifejezetten kedvelték, így például Salvador Dalí, aki hosszabb ideig szállt meg a falai között.

Nem kell azonban egészen Párizsig rohannunk ahhoz, hogy elmerülhessünk Picasso művészetében: 2021. szeptember 14-től új Picasso-műalkotás látható a Ludwig Múzeum Időgép című gyűjteményi válogatásán.

(Forrás: Travel + Leisure, fotók: Le Meurice)

FOLYTASD EZZEL
Vége a negyedik hullámnak? A járványügyi intézkedések enyhítéséről döntöttek ma Romániában
Jó hírek érkeztek! Ekkor nyithatnak a sípályák és a szállodák Szlovákiában
Rendeld meg a Roadster magazin 6. számát!
Őszi-téli lapszámunkban ismét megnövelt terjedelemben, 224 oldalon a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Felsorolni is nehéz, mennyi izgalmas történetet meséltünk el az új számban, de ha szeretnél többet tudni, akkor kattints ide az alábbi linkre! Megnézem, mert érdekel!
Close
Négy különleges whisky a whiskykészítés bölcsőjéből, a hűvös Skóciából...
HELLO, EZ ITT A
ROADSTER
Kövess minket a Facebookon!
Történetek, amiket nem fogsz elfelejteni!

Iratkozz fel a hírlevelünkre!

Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom