Close
Csodálatos párizsi szálloda kínál egyedülálló Picasso-élményt

Csodálatos párizsi szálloda kínál egyedülálló Picasso-élményt

Művészettörténész idegenvezető segítségével ismerhetjük meg Picasso Párizsát, miközben abban a szállodában hajthatjuk álomra a fejünket, ahol az esküvőjét követően a művész is megpihent.

Nem minden nap haladhatunk – szó szerint – a világ egyik leghíresebb művészének lábnyomában, a párizsi Le Meurice szálloda viszont pont ezt kínálja. A pazar szálloda az ikonikus festő lakodalmának adott otthon 1918-ban, amikor feleségül vette Olga Hohlova ukrán táncosnőt. Az egyedülálló élménycsomaghoz a látványos, minden kényelmet kielégítő szoba mellé idegenvezetés és Párizs környéki séták is járnak.

A vendégekhez ugyanis egy művészettörténész csatlakozik, aki kétórás privát túra keretében mutatja be Picasso Párizsát, különösen Montmartre macskaköves utcáit.

A séta során a résztvevők megismerhetik a művész életét, azonbelül is nagy figyelmet kap az 1900 és 1911 közötti időszak, amikor Párizsba költözött, és olyan nagyágyúkkal kezdett együtt alkotni, mint Gertrude Stein, Henri Matisse és Andre Breton.

A vendégek megismerkedhetnek Picasso alkoholfogyasztási szokásaival, valamint a legkedveltebb festményei mögött rejlő titkokkal is. Amikor az érdeklődők visszatérnek a szállodába, a művészeti élmény folytatódik, ugyanis a Le Meurice lenyűgöző gyűjteménnyel büszkélkedhet.

A Párizs központjában fekvő szálloda, csak pár lépésre található a Le Louvre-tól. Nem csoda, hogy más híres művészek is kifejezetten kedvelték, így például Salvador Dalí, aki hosszabb ideig szállt meg a falai között.

Nem kell azonban egészen Párizsig rohannunk ahhoz, hogy elmerülhessünk Picasso művészetében: 2021. szeptember 14-től új Picasso-műalkotás látható a Ludwig Múzeum Időgép című gyűjteményi válogatásán.

(Forrás: Travel + Leisure, fotók: Le Meurice)

utazás | picasso | szálloda | párizs | művészet

FOLYTASD EZZEL

A luxus új szintje a Balatonnál – Ilyen a LUA Resort télen

Fantasztikus őszi ízek és otthonos hangulat – Így varázsolt el minket a Macesz Bisztró

Rendeld meg a Roadster magazin 10. számát!
Izgalmas, színes és gazdag. Ha három szóval kellene jellemeznünk legújabb, jubileumi kiadásunkat, akkor ezeket a szavakat választanánk. Miért mondjuk ezt? Mert megjártuk Kappadókiát, Valenciát és Kelet-Tirolt. Találkoztunk a háromszoros olimpiai bajnok Szilágyi Áronnal, a világ egyik legérdekesebb újságírójával, Malcolm Gladwell-lel, a provokatív, magyar származású fotóssal, Pol Kuruczzal, plusz összehoztunk az eddigi legvidámabb borítónkat, amivel Budapestet ünnepeljük. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Megnézem, mert érdekel!
Instagram