Close
A világ első futószalagos sajt étterme egy valóra vált álom

A világ első futószalagos sajt étterme egy valóra vált álom

A Pick & Cheese az Egyesült Királyságban készült kézműves sajtokat vonultatja fel.

Először jön egy nottinghamshire-i Stilton, majd következik egy Cornwall Gouda és egy Devonban gyártott cheddar, hogy aztán a sor további sajtremekekkel folytatódhasson.

A Nyugat-Londonban található Seven Dials Market első emeletén, egy egykori banánraktár területén nyílt meg a világ első futószalagos sajt étterme, a Pick & Cheese, amelynek elsőszámú küldetése, hogy rávegye a fogyasztókat ara, hogy megkóstolják a különböző sajtokat. A másodlagos cél pedig természetesen

a helyi termelők támogatása és sajtjaik megismertetése a vásárlókkal.

A tulajdonos az étterem megnyitása előtt egy foodtruck-kal járta az országot, és elsősorban zenei fesztiválokon készített sajtos szendvicseket, így például klasszikus cheddar szendvicset, amihez hagymát, kecskesajtot, mézet és diót is társított.

– Az volt az ötletünk, hogy megpróbáljuk a brit sajtot hozzáférhetőbbé és szórakoztatóbbá tenni – nyilatkozta a Food&Wine-nak a tulajdonos, aki szerint így az étkezés igazi élménnyé is válik.

Az étteremben a futószalagokról elvett tányérokon a vendégek jól átgondolt ételpárosításokat találnak. A Stilton körte- és almaboros lekvárral érkezik, a ricottához pedig cseresznye jár.

Az itallap a kistermelői borokat, valamint a helyi sört és almabort is felvonultat.

Hetente egyszer a Pick & Cheese egy különleges akcióval várja a vendégeket: korlátlan mennyiségű sajtot fogyaszthatnak hetvenöt perces időintervallum alatt egy meghatározott összegért.

(Forrás és fotók: Food&Wine)

kézműves termék | sajt | futószalag | kézműves sajt | étterem

FOLYTASD EZZEL

Világvégi éttermek, ahová egyszer be kell térni

Pizzaszakácsként bujkált tizenhat évig az olasz maffia leghírhedtebb tagja

Rendeld meg a Roadster magazin 10. számát!

Izgalmas, színes és gazdag. Ha három szóval kellene jellemeznünk legújabb, jubileumi kiadásunkat, akkor ezeket a szavakat választanánk. Miért mondjuk ezt? Mert megjártuk Kappadókiát, Valenciát és Kelet-Tirolt. Találkoztunk a háromszoros olimpiai bajnok Szilágyi Áronnal, a világ egyik legérdekesebb újságírójával, Malcolm Gladwell-lel, a provokatív, magyar származású fotóssal, Pol Kuruczzal, plusz összehoztunk az eddigi legvidámabb borítónkat, amivel Budapestet ünnepeljük. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Instagram