Close
Újra látogatható a világ legnagyobb pingvines létesítménye

Újra látogatható a világ legnagyobb pingvines létesítménye

Több mint hetvenöt különböző fajtájú pingvinnek ad otthont a detroiti komplexum.

A detroiti állatkertben található a világ legnagyobb pingvin-létesítménye, mely több mint kétéves felújítási munkákat követően nyitotta meg újra a kapuit a nagyközönség előtt. 2016-óta látogatók milliói érkeztek ide a világ minden tájáról, hogy megcsodálják a természetvédelmi központ lakóit.

A központ új, jeges élőhelyén több mint hetvenöt különböző pingvinfaj természetes viselkedése fészkelése, a kolóniában töltött mindennapjai és a fiókák nevelése követhető nyomon.

A hatalmas üvegfelületekkel és alagutakkal ellátott víz alatti részén a látogatók az állatok merülését és úszását is megfigyelhetik.

 

Úgy tudni, a felújítási munkálatok 32 millió dollárba, azaz 10,7 milliárd forintnyi dollárba került, ez idő alatt öt új fiókával bővült a kolónia, köztük egy királypingvinnel, amely húsz év után először látta meg a napvilágot állatkertben.

Magyarország állatkertjei is vonzzák a látogatókat. A hazai állatkertek közül az első, Európa 126 vezető állatkertje közül pedig a tizenötödik helyen áll a Fővárosi Állat- és Növénykert az európai állatkertek nem hivatalos ranglistáján, az úgynevezett Sheridan-listán.

(Forrás: Travel + Leisure, fotók: Detroit Zoological Society)

detroit | pingvin | utazás | állatkert

FOLYTASD EZZEL

Döbbenetesen hideg van Amerikában, évszázados rekordok is megdőltek

A thaiföldi vasút aranykorába repítenek ezek a vagonokból készült luxuslakosztályok

Rendeld meg a Roadster magazin 10. számát!

Izgalmas, színes és gazdag. Ha három szóval kellene jellemeznünk legújabb, jubileumi kiadásunkat, akkor ezeket a szavakat választanánk. Miért mondjuk ezt? Mert megjártuk Kappadókiát, Valenciát és Kelet-Tirolt. Találkoztunk a háromszoros olimpiai bajnok Szilágyi Áronnal, a világ egyik legérdekesebb újságírójával, Malcolm Gladwell-lel, a provokatív, magyar származású fotóssal, Pol Kuruczzal, plusz összehoztunk az eddigi legvidámabb borítónkat, amivel Budapestet ünnepeljük. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Instagram