Close
Látványos leckét adott Firenze a világnak magasiskolás öltönyviselésből

Látványos leckét adott Firenze a világnak magasiskolás öltönyviselésből

A héten a nemzetközi férfidivat színes cirkusza Firenzében haknizott, így minden szem a Pitti Uomo 93. kiadására koncentrált. Mi is megnéztük, mi a mondás a bespoke szabászok körében 2018 őszére/telére.

A női divathoz képest a férfidivat sokkal statikusabb és konzervatívabb, ennek egyik eklatáns példája az öltöny, ami tulajdonképpen az elegáns férfiviselet szinonimája. A mozgástér szűk, de azért bejátszható terület, ezt bizonytja az évente kétszer megrendezett firenzei extravaganza, a Pitti Uomo.

A magasiskolás szabóságok adnak itt randevút egymásnak, zárt és nyitott kifutókon szerepelnek a legpengébb nápolyi, milánói, firenzei, angol, amerikai, japán és egyéb bespoke műhelyek alkotásai.

A kifutóknál is izgalmasabb, élőbb, hipebb a Firenze terein zajló mustra, amely során a Pitti-pávák elárasztják Toszkána fővárosának utcáit, piazzáit, sikátorait, amitől aztán minden olyan lesz, mintha egy ultrastílusos mozifilmben találná magát az ember.

A világ vezető szakírói, bloggerei, vásárlói előtt felvonuló modellek a hol teljesen hordható, hol provokatív, hol konzervatív, hol túlmaxolt, hol monokróm, hol rikító színkombinációkkal operálnak, bizonyítva, hogy a férfidivat mozgástere ugyan sakktábla méretű, de kellő fantáziával abszolút érdemes, sőt lehetséges feszegetni a határokat.

A Pitti Uomo január 12-én véget ért, szóval meghalt a király, de éljen is, mert június 12-én jön a 94-es kiadás.

Ez is érdekelhet:

(Fotó: Getty Images)

pitti uomo | tailoring | szabóság | bespoke | Firenze

FOLYTASD EZZEL

Újbudára kell mennünk, hogy lássuk az északi fényt

Fantasztikus őszi ízek és otthonos hangulat – Így varázsolt el minket a Macesz Bisztró

Rendeld meg a Roadster magazin 10. számát!
Izgalmas, színes és gazdag. Ha három szóval kellene jellemeznünk legújabb, jubileumi kiadásunkat, akkor ezeket a szavakat választanánk. Miért mondjuk ezt? Mert megjártuk Kappadókiát, Valenciát és Kelet-Tirolt. Találkoztunk a háromszoros olimpiai bajnok Szilágyi Áronnal, a világ egyik legérdekesebb újságírójával, Malcolm Gladwell-lel, a provokatív, magyar származású fotóssal, Pol Kuruczzal, plusz összehoztunk az eddigi legvidámabb borítónkat, amivel Budapestet ünnepeljük. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Megnézem, mert érdekel!
Instagram