Close
Pizzaszakácsként bujkált tizenhat évig az olasz maffia leghírhedtebb tagja

Pizzaszakácsként bujkált tizenhat évig az olasz maffia leghírhedtebb tagja

Edgardo Greco több mint egy évtizedig Paolo Dimitrio néven pizzaszakácsként élt Franciaországban – most elfogták.

2021 júliusában a Le Progrès francia újság cikket jelentetett meg a Caffé Rossini Ristorante megnyitásáról, Saint-Étienne-ben. A főcímben Paolo Dimitrio álmai éttermének megnyitását hangsúlyozták, kiemelve, hogy Dimitrio a séf és egyben a hely tulajdonosa a legjobb helyi alapanyagokból készíti a kiváló olasz fogásokat.

A Caffé Rossini azóta bezárt, Dimitriót pedig a napokban letartóztatták. Kiderült, hogy sem a neve, sem a foglalkozása nem stimmelt, ugyanis a férfi valójában

Edgardo Greco volt, a hírhedt ‘Ndrangheta maffia tagja, aki 16 éve szökött meg az igazságszolgáltatás elől.

A férfit korábban életfogytiglani börtönbüntetésre ítélték egy rivális banda két testvér tagjának meggyilkolásáért, de még az 1990-es évek végén egy másik maffiózó meggyilkolásának kísérlete miatt is keresték. Csütörtökön egy összehangolt akció után a francia hatóságok tartóztatták le, az olasz nyomozók pedig megerősítették Greco személyazonosságát, amelyet DNS-vizsgálattal bizonyítottak.

Nem Greco az egyetlen maffiózó, aki egy étterem konyhájában akart új életet kezdeni. 2021-ben Salvatore Buzzi nyitott hamburgerezőt Róma külvárosában, az étlapon található fogásokat pedig a helyi Banda della Magliana bűnszervezet tagjairól nevezték el. A gyorsétteremben mindenki más összeget fizetett: a barátok, a rokonok és az ismerősök szimpla árat, az ügyészek a dupláját, a bírók pedig a háromszorosát. A burgerező nem volt hosszú életű, Buzzi pedig jelenleg is börtönben ül.

(Forrás: Food&Wine, fotók: Getty, illusztráció)

pizzaszakács | letartóztatás | olasz maffia | pizza | maffia

FOLYTASD EZZEL

Ritmus, ha elkap – Ezeken a kihagyhatatlan Bartók Tavasz-programokon el fog

Itt az első magyar luxustorta: bemutatkozott a szarvasgombával készülő La Truff’

Rendeld meg a Roadster magazin 11. számát!

Mi a közös Rio de Janeiróban, egy alig ismert horvát luxus menedékben, és egy hotellé alakított New York-i reptéri terminálban? Mindet bemutatjuk a Roadster legfrissebb számában! Ezeken kívül találkozunk a világ egyik legnevesebb dizájnerével, Jaime Hayonnal, bemutatunk hat remek hazai kabinházat és kiderítjük, hol lehet jó vermutot inni Magyarországon. Ezzel még nincs vége, ugyanis elmentünk Provence-ba és kipróbáltuk az új 7-es BMW-t, Svédországban pedog a Toyota RAV4-et. Egy asztalhoz ültettük Péterfy Bori rocksztárt, Gerendai Károly kultmogult, Szabó Simon színészt, Molnár S. Szonja kurátort és Tombor Zoltán fotográfust, és kifaggattuk őket Budapesthez fűződő érzelmeikről. Elmeséljük milyen Marokkó egyik feltörekvő szörfmekkája, Taghazout, és benézünk a főváros új dizájnhoteljébe, a Verno House-ba is. Megszólaltatjuk még Kertész Attila képzőművészt, Sivák Zsófit, a Heves-megyei kocsmák Robert Capáját, és még Puzsér Róbert is tollat ragadott a kedvünkért. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Instagram
Close
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom