Close
Évekre bezár a világ egyik leglátogatottabb múzeuma

Évekre bezár a világ egyik leglátogatottabb múzeuma

Az Európa legnagyobb modern művészeti gyűjteményének otthont adó Pompidou Központ öt évre bezárja a kapuit.

Sokan látogatnak Párizsba kulturális céllal, nem véletlenül. A francia fővárosban számos ikonikus múzeum működik, bennük pedig a világ leghíresebb festményeit csodálhatjuk meg. 2025-től azonban öt évig mellőznünk kell a legnagyobb modern művészeti gyűjteménynek otthont adó központot,

a Centre Pompidou kortárs művészeti múzeum ugyanis bezár.

Az öt éves zárvatartás ideje alatt hatalmas felújítási munkálatok zajlanak majd a központban, ráadásul a tervek szerint ide költözik majd Brancusi, a híres modernista szobrász egykori műterme és felújítják a könyvtárat is.

A felújítás eredetileg az idén kezdődött volna el és az intézmény fennállásának ötvenedik évfordulóján fejeződött volna be.

Sajnos azonban nem minden alakult a tervek szerint, így a központ 2025-ben fog bezárni és csak 2030-ban nyit majd meg újra.

(Forrás: TimeOut, fotó: Getty)

párizs | pompidou | galéria | múzeum | pompidou központ

FOLYTASD EZZEL

Háromnapos kanyartúra négy ország érintésével a Júliai-Alpokban, egy igazán klassz túramotorral, a régió legszebb útjain

Amikor megérint a prémium autózás érzése – a Pappas Auto három évtizede hazánk élvonalában

Rendeld meg a Roadster magazin 12. számát!

Itt a nyár, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 12. száma. Mit találunk benne? Mutatunk pár remek helyet Sydneyben, egy helyi segítségével felfedezzük Torinót, kipróbáljuk milyen az egyik legújabb bringás trend, a gravelezés, és leteszteljük a Mazda CX 60-asát. Leülünk beszélgetni a Lissoni vezető építészével, bejárjuk az újjászületés előtt álló Gellértet, kifaggatunk egy portugál borászt, Daniel Niepoortot, és leültetünk egy asztalhoz öt izgalmas egyéniséget. Interjúzunk Alessanadro Gaultieri parfümkészítővel, akit a szakma legveszélyesebb orrának tartanak, ukulelézett nekünk Wolfgang Puck egyik közeli munkatársa, Tetsu Yahagi, és bejárjuk Ahn Tuan és társai legújabb, frissen megnyitott budapesti éttermeit. Kiderítjük, képes lehet-e a ChatGPT megírni a következő bestsellert, megnézünk közelről öt lélegzetelállító hotelt, és bemutatjuk a skandináv dizájn állócsillagait is. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Instagram