Close
Olyan idő lesz ma, hogy újra megtörténhet az M1-esen történt tömegbaleset

Olyan idő lesz ma, hogy újra megtörténhet az M1-esen történt tömegbaleset

Viharos szélre és porátfúvásokra figyelmeztet az Útinform, ami a fő okozója volt az M1-es autópályán a közelmúltban történt tömegkarambolnak.

Kedden napközben viharossá fokozódik az északi szél az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzései alapján az északkeleti megyékben, a Dunántúl északnyugati részén, valamint a Balaton térségében; az erős szél már több helyen hordja a port – figyelmeztet az Útinform.

A legerősebb széllökések sebessége helyenként meghaladhatja a 70 kilométer/órát, és az erős szél már hordja, kavarja is a port az M1-es autótópálya komáromi szakaszán a 104-es kilométernél, az M3-as autópályán a hajdúnánási szakaszon, a 214-es kilométer közelében, valamint a 3-as főúton Emőd és Vatta között, a 163-as kilométernél.

Ezeken a szakaszokon a látótávolság lecsökkenhet, emiatt a Magyar Közút mindenkitől azt kéri, hogy a látási viszonyoknak megfelelően, fokozott figyelemmel közlekedjen, emiatt történt ugyanis az a baleset március közepén, melyben  41 gépjármű volt érintett, egy férfi meghalt, további 39 ember pedig megsérült.

A március 14-i tömegkarambolt az erős porátfúvás okozta

A tájékoztatás szerint főként Borsod-Abaúj-Zemplén, Győr-Moson-Sopron, Hajdú-Bihar, Szabolcs-Szatmár-Bereg, Vas, Veszprém és Zala megyében fokozódik napközben viharossá a szél. Ezekben a megyékben a szél a száraz időjárás miatt lokálisan porátfúvásokat okozhat nemcsak a gyorsforgalmi, hanem a fő- és mellékúti szakaszokon is.

A közlekedőknek ajánlott indulás előtt tájékozódniuk az aktuális út- és látási viszonyokról a www.utinform.hu oldalon. A porviharban érintett térségekben érdemes a kisebb látótávolság miatt a szokásosnál is óvatosabban, lassabban és körültekintően vezetniük a sofőröknek – hívta fel a figyelmet az Útinform.

Az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság kedd délelőtt a honlapján már hírt adott egy balesetről, amit az erős szél okozott. A tájékoztatás szerint egy teherautó vontatmányát lökte árokba a szél a 33-as főuton, Mezőtárkány térségében, Besenyőtelek és Poroszló között.

(Fotók: MTI, Police.hu)

autó | időjárás | vezetés | porátfúvás | m1 baleset

FOLYTASD EZZEL

Istenekkel és hősökkel léphetünk be egy különleges univerzumba júniusban Budapesten

Környezetvédők zártak le egy teljes autópályát: az aktivisták tüntetése az egész utat blokkolta Hollandiában

Rendeld meg a Roadster magazin 12. számát!

Itt a nyár, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 12. száma. Mit találunk benne? Mutatunk pár remek helyet Sydneyben, egy helyi segítségével felfedezzük Torinót, kipróbáljuk milyen az egyik legújabb bringás trend, a gravelezés, és leteszteljük a Mazda CX 60-asát. Leülünk beszélgetni a Lissoni vezető építészével, bejárjuk az újjászületés előtt álló Gellértet, kifaggatunk egy portugál borászt, Daniel Niepoortot, és leültetünk egy asztalhoz öt izgalmas egyéniséget. Interjúzunk Alessanadro Gaultieri parfümkészítővel, akit a szakma legveszélyesebb orrának tartanak, ukulelézett nekünk Wolfgang Puck egyik közeli munkatársa, Tetsu Yahagi, és bejárjuk Ahn Tuan és társai legújabb, frissen megnyitott budapesti éttermeit. Kiderítjük, képes lehet-e a ChatGPT megírni a következő bestsellert, megnézünk közelről öt lélegzetelállító hotelt, és bemutatjuk a skandináv dizájn állócsillagait is. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Instagram