Close
Szereted a bort és a csokit? Ide kell utaznod ezen a nyáron!

Szereted a bort és a csokit? Ide kell utaznod ezen a nyáron!

Ha Portóra gondolunk, először csodálatos kikötői, festői utcái jutnak eszünkbe, majd hullámzó szőlőültetvényei és páratlan borai sejlenek fel. Érdemes azonban a kézműves csokoládékat is megkóstolnunk, ha ebben a varázslatos portugál városban járunk.

Annak ellenére, hogy Portugália viszonylag kicsi ország, összességében

a szőlőültetvények tekintetében a negyedik legnagyobb Európában.

Országszerte háromszáznegyven szőlőfajtát termesztenek. Az ideális körülmények a szőlőtermesztéshez a Douro-völgyben, vannak, hiszen az éghajlat és a talaj is tökéletes.

A portugál bor

a közösségi értékekről, a kiemelkedő minőségről, a generációkon átívelő hagyományokról és a karakteres ízekről szól.

Érdemes azonban nyitott szemmel járni a városban, hiszen egy valódi Willy Wonka gyár, a Chocolate Story múzeum is várja a vendégeket. Sőt, lehetőség nyílik olyan tematikus borkóstolókon való részvételre is, ahol

a borokat különféle csokoládékkal párosítják bizonyítva, mennyire tökéletes kombináció a kettő.

Portóban járva erősen ajánlott végigkóstolni a gasztronómiai kínálat legjavát is.

Két kihagyhatatlan étel a pasteis de natas és az ikonikus francesinha.

Míg előbbi a reggeli kávé társa lehet, utóbbi egy hússal töltött, sajtos szendvics, amelyet egy üveg Superbock kíséretében a legjobb elfogyasztani. Akik nem viszolyognak a pacaltól, bátran teszteljék a dobradát is!

Két fogás között pedig erősen ajánlott bebarangolni a várost, hiszen Porto tele van gyönyörű, történelmi jelentőségű épülettel. A kihagyhatatlan látnivalók közé tartozik a Ponte de Dom Luís, a világörökség részeként számon tartott Igreja de São Francisco és a Clérigos-torony is, ahonnan a legszebb kilátás nyílik a városra.

(Fotók: Getty Images)

porto | borvidék | borpárosítás | ételek | csokoládé

FOLYTASD EZZEL

Ha a magabiztosságnak van illata, a BOSS most megtalálta

Elegáns reggeliző a Duna partján, ahová nemcsak az ételekért, hanem a hangulatért is megyünk

Rendeld meg a Roadster magazin 10. számát!
Izgalmas, színes és gazdag. Ha három szóval kellene jellemeznünk legújabb, jubileumi kiadásunkat, akkor ezeket a szavakat választanánk. Miért mondjuk ezt? Mert megjártuk Kappadókiát, Valenciát és Kelet-Tirolt. Találkoztunk a háromszoros olimpiai bajnok Szilágyi Áronnal, a világ egyik legérdekesebb újságírójával, Malcolm Gladwell-lel, a provokatív, magyar származású fotóssal, Pol Kuruczzal, plusz összehoztunk az eddigi legvidámabb borítónkat, amivel Budapestet ünnepeljük. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Megnézem, mert érdekel!
Instagram