Close
Brutális, akár 13,6 milliós bírságot is kaphat, aki nem tartja be a strandszabályokat Portugáliában

Brutális, akár 13,6 milliós bírságot is kaphat, aki nem tartja be a strandszabályokat Portugáliában

A portugál strandok rendkívül népszerűek a nyaralók körében csodálatos szépségük miatt. A látványos öblök, a homokos partok tökéletes környezetet teremtenek ahhoz, hogy a turisták jól érezzék magukat. A hatóságok azonban számos korlátozást vezettek be annak érdekében, hogy az utazók minél kevésbé zavarják az ott élőket.

Csendben vagy, vagy bírságot kapsz

A zajkeltő eszközök használatáért a turisták akár kétszáz eurótól harminchatezer euróig, vagyis

hetvenhatezer forinttól 13,6 millió forintig terjedő pénzbírságot is kaphatnak.

Éppen ezért érdemes tiszteletben tartani a strandok által nyújtott békés nyugalmat. Ezen kívül tilos az arra kijelölt helyen kívül labdázni, fürdőhelyeken nem lehet horgászni és a vadkempingezés sem jöhet szóba.

Szintén tilos a kijelölt területeken kívül bármilyen sporttevékenység gyakorlása, például szörfözni, kitesurfingelni és windsurfözni is csak meghatározott helyeken lehet. A hatóságok betiltották a fürdőzők biztonságát vagy egészségét veszélyeztető tevékenységeket is. A portugál strandok helyett átrepülni csak mentési műveletek, valamint sport- és szabadidős célokkal lehet.

Tűzgyújtási és kagylógyűjtési tilalom

Idén tilos tüzet gyújtani a portugál strandokon, ezenkívül nem lehet sem növényeket, sem pedig kagylókat gyűjteni az erre a tevékenységre kijelölt területeken kívül. Engedély nélkül nem lehet az utcán árusítani vagy reklámozni semmit, a kutyák csak a meghatározott területeken sétálhatnak, a portugál strandokon pedig nem lehet elhelyezni semmilyen hulladékot a megfelelő tartályokon kívül.

(Forrás: Schengenvisainfo, fotók: Getty)

strand | büntetés | portugália | szabály | bírság

FOLYTASD EZZEL

Ráleltünk Budapest és a BMW legszorosabb párhuzamára

Őszinte, szórakoztató és sorsfordító – Így lett a Körvonal az ország kedvenc játéka

Rendeld meg a Roadster magazin 13. számát!

Beköszöntött az ősz, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 13. száma. Mit találunk benne? Bejárjuk Japán izgalmas és lenyűgöző helyeit, találkozunk a világ egyik legszínesebb és leghíresebb dizájnerével, Karim Rashiddal, Nápolyban megkóstoljuk Olaszország negyedik legjobb pizzáját, és benézünk az Attolini szabódinasztia műhelyébe is. A Napa-völgyben teszteljük, milyen az új, elektromos Rolls-Royce, és elbeszélgetünk a W luxushotelben megnyitott Nightingale by Beefbar alapítójával, Riccardo Giraudival is. Elmegyünk egészen Dél-Koreáig, hogy megnézzük közelről, milyen a világ egyik leghangulatosabb kávézója, a Mudzsige panzió, ezen kívül pedig találkozunk még párizsi keramikusművésszel, Japánban dolgozó magyar építésszel, vitorlázógép pilótával, egy római napszemüveg brand alapítójával, és a születésnapját ünneplő Babel Budapest megálmodójával is. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Instagram