Close
Gyönyörű lett Prága új gyalogoshídja, ami a Moldva folyón ível át

Gyönyörű lett Prága új gyalogoshídja, ami a Moldva folyón ível át

Új gyalogos híd épült Prágában, hogy közvetlen kapcsolatot hozzon létre a város és a Štvanice-sziget között. A Bridge Structures és a Blank építésziroda által tervezett építmény elegáns kialakítása csodálatosan alkalmazkodik a gyalogosok és kerékpárosok mozgásához.

A híd ívelt kialakítása a forgalom áramlását segíti, közben pedig gyönyörűen beleolvad a környezetbe. A híd tökéletes összhangban van a prágai táj panorámájával, miközben összeköti a Holešovice és a Karlín partszakaszokat,  vagyis a várost a Štvanice-szigettel.

A parton található rámpa mindkét oldalon a tökéletesen sima és akadálymentes közlekedést teszi lehetővé, így a híd valóban összeolvad a járdaszinttel.

A vasbetonból készített híd fényes fehér márványra emlékeztető színezetet kapott és ötvenhét előregyártott alkatrészből készült el. Az építmény végén található, figurális állatmotívumokkal díszített bronz fogantyúkat Aleš Hvízdal szobrász alkotta meg, hogy

a légiesen könnyednek tűnő hídnak művészi hatást biztosítson.

A korlátokba világítást integráltak, a sziget bejáratához pedig Jan Hendrych szobrász A folyó című figurális szobrát helyezték el.

(Forrás: Designboom, fotók: Alex Shoots Buildings)

csehország | híd | gyalogoshíd | prága

FOLYTASD EZZEL

Ráleltünk Budapest és a BMW legszorosabb párhuzamára

Őszinte, szórakoztató és sorsfordító – Így lett a Körvonal az ország kedvenc játéka

Rendeld meg a Roadster magazin 13. számát!

Beköszöntött az ősz, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 13. száma. Mit találunk benne? Bejárjuk Japán izgalmas és lenyűgöző helyeit, találkozunk a világ egyik legszínesebb és leghíresebb dizájnerével, Karim Rashiddal, Nápolyban megkóstoljuk Olaszország negyedik legjobb pizzáját, és benézünk az Attolini szabódinasztia műhelyébe is. A Napa-völgyben teszteljük, milyen az új, elektromos Rolls-Royce, és elbeszélgetünk a W luxushotelben megnyitott Nightingale by Beefbar alapítójával, Riccardo Giraudival is. Elmegyünk egészen Dél-Koreáig, hogy megnézzük közelről, milyen a világ egyik leghangulatosabb kávézója, a Mudzsige panzió, ezen kívül pedig találkozunk még párizsi keramikusművésszel, Japánban dolgozó magyar építésszel, vitorlázógép pilótával, egy római napszemüveg brand alapítójával, és a születésnapját ünneplő Babel Budapest megálmodójával is. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Instagram