Close
Mert Kína legdivatosabb városában a szálloda sem lehet hétköznapi

Mert Kína legdivatosabb városában a szálloda sem lehet hétköznapi

Tiszteli a múltat és a hagyományt, de néhány stílusjegye abszolút a jelenkort idézi.

Mostanság Hsziamen számít a legdivatosabb, sőt, talán a legmodernebb kínai városnak. Pezsgő kulturális élete mellett az innovációkat tekintve is élen jár: új metróhálózatot kapott, és ott találjuk például a világ leghosszabb magaslati kerékpárútját (a kétszer kétsávos magasított bicikliút majdnem nyolc kilométer hosszan, és helyenként ötméteres magasságban kanyarog).

A közel négymilliós tengerparti metropolisz egyedülálló természeti adottságainak, kedvező éghajlatának és kincsesbányának számító történelmi emlékhelyeinek köszönhetően manapság a hatalmas ország egyik legkedveltebb célpontja.

Amennyiben felülnénk a hájpvonatra és inkább személyes benyomásaink alapján döntenénk el, hogy a város megérdemli-e a sok-sok ceruzás kisötöst, akkor a Hsziamen észak-keleti részén található PuShang Hotelben foglaljunk szobát.

A szálloda a Sanghajban elég népszerűnek számító PuLi Hotel filozófiáját követi, és a régió hagyományos értékeit megőrizve próbál meghitt átmeneti otthont biztosítani a vendégeinek.

Az otthonosság érzését többek között a lehető legtöbb zölddel kívánja elérni a száznyolcvannyolc lakosztályos szálloda, melynek valamennyi szobája privát erkéllyel és kikötőre, no meg óceánra néző panorámával bír.

A gránitból és kőből felhúzott épületet hagyományos kínai kerámiákkal és a híres festő, Lu Fu Seng műveivel díszítik.

Az inkább Japánra jellemző minimalizmus jegyeit megfigyelhetjük a Long Barban, ahol kényelmesen ejtőzhetünk egy kiadós vacsora után.

A házon belüli éttermet vörös téglafalak ölelik körbe, melyek a környező falvak hangulatával festik meg a helyet, de hasonló érzésünk támadhat a recepción, a szalonban és a teázóban is.

Természetesen a pihenést és a gyógyulást elősegítő spa- és wellness-részleg sem hiányzik a szállodából. Többféle terápiás kezelést vehetünk igénybe, melyek mindegyike az ősi kínai gyógyító módszerek és a modern tudomány elegyéből állnak össze.

(Fotók: Wallpaper.com)

Megjelent a legújabb Roadster magazin!
Ismét egy magazin azoknak, akik szerint nem arra születtünk, hogy a négy fal között üljünk, akik szerint az élet olyasmi, amit nagykanállal kell fogyasztani és amiből sosem lehet elég. 170 oldalnyi friss, színes és energiával teli kontent felfedezőknek, kalandoroknak, inspirációt keresőknek mindarról, ami miatt érdemes nekivágni a világnak. Ha velünk tartanál ezen az utazáson, ezen a linken megrendelheted a magazint.
Close

Iratkozz fel a hírlevelünkre!

Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom