Close
Mert Kína legdivatosabb városában a szálloda sem lehet hétköznapi

Mert Kína legdivatosabb városában a szálloda sem lehet hétköznapi

Tiszteli a múltat és a hagyományt, de néhány stílusjegye abszolút a jelenkort idézi.

Mostanság Hsziamen számít a legdivatosabb, sőt, talán a legmodernebb kínai városnak. Pezsgő kulturális élete mellett az innovációkat tekintve is élen jár: új metróhálózatot kapott, és ott találjuk például a világ leghosszabb magaslati kerékpárútját (a kétszer kétsávos magasított bicikliút majdnem nyolc kilométer hosszan, és helyenként ötméteres magasságban kanyarog).

A közel négymilliós tengerparti metropolisz egyedülálló természeti adottságainak, kedvező éghajlatának és kincsesbányának számító történelmi emlékhelyeinek köszönhetően manapság a hatalmas ország egyik legkedveltebb célpontja.

Amennyiben felülnénk a hájpvonatra és inkább személyes benyomásaink alapján döntenénk el, hogy a város megérdemli-e a sok-sok ceruzás kisötöst, akkor a Hsziamen észak-keleti részén található PuShang Hotelben foglaljunk szobát.

A szálloda a Sanghajban elég népszerűnek számító PuLi Hotel filozófiáját követi, és a régió hagyományos értékeit megőrizve próbál meghitt átmeneti otthont biztosítani a vendégeinek.

Az otthonosság érzését többek között a lehető legtöbb zölddel kívánja elérni a száznyolcvannyolc lakosztályos szálloda, melynek valamennyi szobája privát erkéllyel és kikötőre, no meg óceánra néző panorámával bír.

A gránitból és kőből felhúzott épületet hagyományos kínai kerámiákkal és a híres festő, Lu Fu Seng műveivel díszítik.

Az inkább Japánra jellemző minimalizmus jegyeit megfigyelhetjük a Long Barban, ahol kényelmesen ejtőzhetünk egy kiadós vacsora után.

A házon belüli éttermet vörös téglafalak ölelik körbe, melyek a környező falvak hangulatával festik meg a helyet, de hasonló érzésünk támadhat a recepción, a szalonban és a teázóban is.

Természetesen a pihenést és a gyógyulást elősegítő spa- és wellness-részleg sem hiányzik a szállodából. Többféle terápiás kezelést vehetünk igénybe, melyek mindegyike az ősi kínai gyógyító módszerek és a modern tudomány elegyéből állnak össze.

(Fotók: Wallpaper.com)

FOLYTASD EZZEL
Így tesz a környezet­tudatosságért a háromszoros olimpiai bajnok Szilágyi Áron
Luxus spa és négyszáz lakásos társasház készül a központi pályaudvar köré Manchesterben
Rendeld meg a Roadster magazin 5. számát!
Mi jobb, mint egy 170 oldalas Roadster magazin? Hát egy 220 oldalas Roadster magazin! Igen, a 2021-es nyári számunkra jelentősen megnöveltük a terjedelmünket, hogy még több kalandot, utazást és inspirációt élhessünk át közösen. A méret azonban nem minden, arra is figyeltünk, hogy ismét a lehető legjobbat kínáljuk olvasóinknak. A tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Megnézem, mert érdekel!
Close
HELLO, EZ ITT A
ROADSTER
Kövess minket a Facebookon!
Történetek, amiket nem fogsz elfelejteni!

Iratkozz fel a hírlevelünkre!

Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom