Close
Mert Kína legdivatosabb városában a szálloda sem lehet hétköznapi

Mert Kína legdivatosabb városában a szálloda sem lehet hétköznapi

Tiszteli a múltat és a hagyományt, de néhány stílusjegye abszolút a jelenkort idézi.

Mostanság Hsziamen számít a legdivatosabb, sőt, talán a legmodernebb kínai városnak. Pezsgő kulturális élete mellett az innovációkat tekintve is élen jár: új metróhálózatot kapott, és ott találjuk például a világ leghosszabb magaslati kerékpárútját (a kétszer kétsávos magasított bicikliút majdnem nyolc kilométer hosszan, és helyenként ötméteres magasságban kanyarog).

A közel négymilliós tengerparti metropolisz egyedülálló természeti adottságainak, kedvező éghajlatának és kincsesbányának számító történelmi emlékhelyeinek köszönhetően manapság a hatalmas ország egyik legkedveltebb célpontja.

Amennyiben felülnénk a hájpvonatra és inkább személyes benyomásaink alapján döntenénk el, hogy a város megérdemli-e a sok-sok ceruzás kisötöst, akkor a Hsziamen észak-keleti részén található PuShang Hotelben foglaljunk szobát.

A szálloda a Sanghajban elég népszerűnek számító PuLi Hotel filozófiáját követi, és a régió hagyományos értékeit megőrizve próbál meghitt átmeneti otthont biztosítani a vendégeinek.

Az otthonosság érzését többek között a lehető legtöbb zölddel kívánja elérni a száznyolcvannyolc lakosztályos szálloda, melynek valamennyi szobája privát erkéllyel és kikötőre, no meg óceánra néző panorámával bír.

A gránitból és kőből felhúzott épületet hagyományos kínai kerámiákkal és a híres festő, Lu Fu Seng műveivel díszítik.

Az inkább Japánra jellemző minimalizmus jegyeit megfigyelhetjük a Long Barban, ahol kényelmesen ejtőzhetünk egy kiadós vacsora után.

A házon belüli éttermet vörös téglafalak ölelik körbe, melyek a környező falvak hangulatával festik meg a helyet, de hasonló érzésünk támadhat a recepción, a szalonban és a teázóban is.

Természetesen a pihenést és a gyógyulást elősegítő spa- és wellness-részleg sem hiányzik a szállodából. Többféle terápiás kezelést vehetünk igénybe, melyek mindegyike az ősi kínai gyógyító módszerek és a modern tudomány elegyéből állnak össze.

(Fotók: Wallpaper.com)

hotel | Hsziamen | szálloda | bár | PuShang Hotel

FOLYTASD EZZEL

A világ egyik legrangosabb építészeti fődíját nyerte el a Magyar Zene Háza

Megtaláltuk az üzletet, ahol életed kanapéját tervezheted meg megengedhető áron

Rendeld meg a Roadster magazin 10. számát!
Izgalmas, színes és gazdag. Ha három szóval kellene jellemeznünk legújabb, jubileumi kiadásunkat, akkor ezeket a szavakat választanánk. Miért mondjuk ezt? Mert megjártuk Kappadókiát, Valenciát és Kelet-Tirolt. Találkoztunk a háromszoros olimpiai bajnok Szilágyi Áronnal, a világ egyik legérdekesebb újságírójával, Malcolm Gladwell-lel, a provokatív, magyar származású fotóssal, Pol Kuruczzal, plusz összehoztunk az eddigi legvidámabb borítónkat, amivel Budapestet ünnepeljük. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Megnézem, mert érdekel!
Instagram