Close
Csak oltottakat enged majd fel a fedélzetre az egyik légitársaság

Csak oltottakat enged majd fel a fedélzetre az egyik légitársaság

Tervei szerint karácsonyig újraindítja az Egyesült Államokba és az Egyesült Királyságba repülő nemzetközi járatait a Qantas, de csak azok az utasok szállhatnak fel a gépekre, akik megkapták a Covid elleni oltást. 

Alan Joyce, az ausztrál légitársaság vezérigazgatója szerint ez az előírás valamennyi társaság számára szükséges lépés lesz, amint Ausztrália újra megnyitja határait a nemzetközi turisták előtt: “Úgy gondoljuk, ez lesz az egyik követelmény azért, hogy megmutassuk, biztonságosan repülhetünk és juthatunk el ezekbe az országokba.”

Ausztrália kormánya egyébként nemrég bejelentette, hogy olyan oltási útlevelet állítanak ki az ausztráloknak, amellyel igazolni tudják oltási státuszukat, amint ismét engedélyezik a tengerentúli utazást.

A Qantas közölte, hogy a nemzetközi járatokra irányuló keresések megháromszorozódtak, mióta bejelentették a tervezett újraindulását. A legnépszerűbb úti célok közé London, Los Angeles, Szingapúr és Tokió tartozik.

A légitársaság arra számít, hogy amint az ország eléri a nyolcvanszázalékos átoltottsági arányt, engedélyezik a tengerentúli repülőutakat. Jelen állás szerint ez még meglehetősen távolinak tűnik, mivel a lakosság kevesebb mint negyven százaléka kapta csak meg az oltást. Szakértők szerint decemberre érhetik el a nyolcvan százalékot.

A Qantas egyébként törzsutas-kedvezményekkel – pontokkal, olcsóbb repjegyekkel – próbálja oltakozásra ösztönözni az ügyfeleket. Már 300 ezernél is többen éltek az ajánlattal.

Horvátország és Ausztria az elsők között döntött úgy, hogy rögzítik az oltási igazolványok maximális érvényességi idejét. Ez azt jelenti, hogy a meghatározott időintervallum lejártát követően nem tekintik érvényesnek a vakcinaigazolványt, így azok tulajdonosaira ugyanolyan intézkedések várnak majd, mint az oltatlanokra.

(Forrás: thepointsguy.com, fotók: Getty Images)

járat | tengerentúli | qantas | fedélzet | oltás

FOLYTASD EZZEL

Ha a magabiztosságnak van illata, a BOSS most megtalálta

Elegáns reggeliző a Duna partján, ahová nemcsak az ételekért, hanem a hangulatért is megyünk

Rendeld meg a Roadster magazin 10. számát!
Izgalmas, színes és gazdag. Ha három szóval kellene jellemeznünk legújabb, jubileumi kiadásunkat, akkor ezeket a szavakat választanánk. Miért mondjuk ezt? Mert megjártuk Kappadókiát, Valenciát és Kelet-Tirolt. Találkoztunk a háromszoros olimpiai bajnok Szilágyi Áronnal, a világ egyik legérdekesebb újságírójával, Malcolm Gladwell-lel, a provokatív, magyar származású fotóssal, Pol Kuruczzal, plusz összehoztunk az eddigi legvidámabb borítónkat, amivel Budapestet ünnepeljük. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Megnézem, mert érdekel!
Instagram