Close
Távozik és érkezik itt mindenféle ember: rekordot döntött tavalyhoz képest a Liszt Ferenc Repülőtér

Távozik és érkezik itt mindenféle ember: rekordot döntött tavalyhoz képest a Liszt Ferenc Repülőtér

REPTÉÉÉR LOBOG A SZÉLBEN A SZÉLZSÁREPTÉÉÉÉR
VILLOGNAK EGYRE A LÁMPÁÁREPTÉÉR!

Nagyon hiányzott mindenkinek, hogy ne csak a Korda-slágeren utazzon fejben a reptérre, hanem igazából:

a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtéren az idén októberben 1 169 679 érkező és induló utas fordult meg, ezzel 2022-ben eddig összesen 10 230 431 utast regisztráltak, 220 százalékkal többet, mint tavaly.

A nyár elmúltával viszont csökken lassan az utasforgalom a repülőtéren, októberben ugyan még egymillió felett volt a havi utasszám, viszont a 2019-hez viszonyított forgalom a nyári 80-82 százalékról 79 százalékra mérséklődött.

Tavaly azt becsülték, hogy a 2019-es forgalom 2023-ra teljesen visszaépül, azonban a nemrégiben bevezetett adó további terhet rótt a légitársaságokra, és ez az idei őszi és téli szezonra vonatkozó kapacitások törléséhez vezetett. Emiatt, valamint az infláció és a gazdaság lassulása következtében a Budapest Airport felülvizsgálta korábbi előrejelzését, és a 2023-ra vonatkozó becslést kétmillióval 14 millió utasra csökkentette.

A visszaesés nemcsak a Budapest Airportot, hanem a teljes turisztikai ágazatot érinti, több mint százmilliárd forint potenciális bevételkiesést generálva az iparág számára.

(Fotók: Getty)

utazás | repülőtér | ferihegy | budapest | Liszt ferenc Nemzetközi repülőtér

FOLYTASD EZZEL

Középkori mesevilágba repít a kőkunyhók falva Olaszországban

Kiderült, melyek az Egyesült Királyság kedvenc és legtöbbet kritizált látványosságai

Rendeld meg a Roadster magazin 10. számát!

Izgalmas, színes és gazdag. Ha három szóval kellene jellemeznünk legújabb, jubileumi kiadásunkat, akkor ezeket a szavakat választanánk. Miért mondjuk ezt? Mert megjártuk Kappadókiát, Valenciát és Kelet-Tirolt. Találkoztunk a háromszoros olimpiai bajnok Szilágyi Áronnal, a világ egyik legérdekesebb újságírójával, Malcolm Gladwell-lel, a provokatív, magyar származású fotóssal, Pol Kuruczzal, plusz összehoztunk az eddigi legvidámabb borítónkat, amivel Budapestet ünnepeljük. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Instagram