Close
Ennyire még sosem láthattunk bele egy nagy koponya gondolataiba

Ennyire még sosem láthattunk bele egy nagy koponya gondolataiba

Az egyik legnagyobb hatású építészről, Rem Koolhaasról a fia, Tomas forgatott intim hangulatú dokumentumfilmet – ami kapott egy különös-költői előzetest is. A dokut ráadásul a Toldi is bemutatja hamarosan.

Koolhaas a modern építészet egyik legnagyobb mestere, a műhelyében később saját jogukon is világhírűvé váló tanítványok pallérozódtak, mint Zaha Hadid vagy Bjarke Ingels.

Ráadásul Koolhaas mester fia, Tomas filmrendező lett, és tízévi tapasztalatszerzés után most az apja munkamódszereit, filozófiáját és belső világát dokumentálja egy korábban soha nem látott intim és közvetlen nézőpontból.

„Ez a perspektíva lehetővé teszi a nézőnek, hogy úgy értse meg Rem Koolhaas gondolatait, mintha az építész fejében lenne

– írja a Filmnapok. – Ezeket az gondolatokat nem csupán absztrakt módon magyarázza el a film, hanem meg is mutatja gyakorlati megvalósulásukat: ahogy acél és beton megfogalmazásában öltenek testet.”

A Koolhaas-mozit hamarosan kétszer is levetíti a Toldi, angol nyelven, magyar felirattal.

Ez is érdekelhet:

építészet | design | video | dokumentumfilm | rem koolhaas

FOLYTASD EZZEL

Lebilincselő videó készült az emberek nélküli metropoliszról

Látványos videó mutatja meg, hogyan lett Isztambul két kontinens szerelemgyereke

Rendeld meg a Roadster magazin 10. számát!

Izgalmas, színes és gazdag. Ha három szóval kellene jellemeznünk legújabb, jubileumi kiadásunkat, akkor ezeket a szavakat választanánk. Miért mondjuk ezt? Mert megjártuk Kappadókiát, Valenciát és Kelet-Tirolt. Találkoztunk a háromszoros olimpiai bajnok Szilágyi Áronnal, a világ egyik legérdekesebb újságírójával, Malcolm Gladwell-lel, a provokatív, magyar származású fotóssal, Pol Kuruczzal, plusz összehoztunk az eddigi legvidámabb borítónkat, amivel Budapestet ünnepeljük. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Instagram