Close
Ennyire még sosem láthattunk bele egy nagy koponya gondolataiba

Ennyire még sosem láthattunk bele egy nagy koponya gondolataiba

Az egyik legnagyobb hatású építészről, Rem Koolhaasról a fia, Tomas forgatott intim hangulatú dokumentumfilmet – ami kapott egy különös-költői előzetest is. A dokut ráadásul a Toldi is bemutatja hamarosan.

Koolhaas a modern építészet egyik legnagyobb mestere, a műhelyében később saját jogukon is világhírűvé váló tanítványok pallérozódtak, mint Zaha Hadid vagy Bjarke Ingels.

Ráadásul Koolhaas mester fia, Tomas filmrendező lett, és tízévi tapasztalatszerzés után most az apja munkamódszereit, filozófiáját és belső világát dokumentálja egy korábban soha nem látott intim és közvetlen nézőpontból.

„Ez a perspektíva lehetővé teszi a nézőnek, hogy úgy értse meg Rem Koolhaas gondolatait, mintha az építész fejében lenne

– írja a Filmnapok. – Ezeket az gondolatokat nem csupán absztrakt módon magyarázza el a film, hanem meg is mutatja gyakorlati megvalósulásukat: ahogy acél és beton megfogalmazásában öltenek testet.”

A Koolhaas-mozit hamarosan kétszer is levetíti a Toldi, angol nyelven, magyar felirattal.

Ez is érdekelhet:

video | tomas koolhaas | film | dizájn | építészet

FOLYTASD EZZEL

Három perc alatt bele lehet szeretni ebbe a fantasztikus ázsiai országba

Látványos videó bizonyítja, hogy Peru több, mint a Machu Picchu

Rendeld meg a Roadster magazin 8. számát!
Friss, 200 oldalas lapszámunkat ezúttal egy színes és izgalmas melléklettel egészítettük ki, amelyben 33 kihagyhatatlan hazai élményt ajánlunk a nyárra. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Megnézem, mert érdekel!
Close
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom