Close
Csodálatos guruló hotelszoba lett ebből a hatvanéves Renault-ból

Csodálatos guruló hotelszoba lett ebből a hatvanéves Renault-ból

Mathieu Lehanneur francia dizájner az 1960-as évek ikonikus Renault 4L-ét gondolta újra, és az idén hatvanéves kocsi előtt tisztelegve egészen látványos luxusjárművé alakította azt.

Lehanneur koncepcióautójának egyértelmű üzenete van: az utazások sokkal inkább az élményről, mint annak céljáról szólnak. Ezzel a személettel hozott létre egy olyan hotelszobát, amely a mobilitás és a mozdulatlanság, az utazás és a menedék közötti ellentmondásokat képes feloldani a minimalista luxus jegyében.

Az autó alapvetően megegyezik a klasszikus 4L-lel, de a hátsó burkolatot polikarbonátból készült panorámaablakokra cserélték. A csomagtartót egyfajta társalkodóhelyiséggé alakították, melyet a bordás textúrájú, krémfehér zseníliaborítás tesz luxushangulatúvá.

Az ülések élénksárga bársonykárpitot kaptak, a motort elektromosra cserélték, a tetőre napelemeket telepítettek.

A Suite No.4 koncepcióautó december 1-jétől a párizsi Champs-Elysées L’Atelier Renault bemutatótermében, 2022. január 20–24. között pedig a Maison & Objet kiállításon lesz látható.

A Renault 4 az egyik leghosszabb ideig, összesen harminchárom évig gyártott autó, huszonnyolc országban nyolcmillió darabot adtak el belőle.

(Forrás: Dezeen, fotók: Renault)

koncepció autó | renault | szálloda | dizájn | hotel

FOLYTASD EZZEL

Rátaláltunk a kényelmes luxusra Magyarország egy varázslatos pontján

Így néz ki egy penthouse a világ legmagasabb lakóépületében

Rendeld meg a Roadster magazin 9. számát!
Friss, 220 oldalas lapszámunkat ezúttal egy színes és izgalmas, 20 oldalas melléklettel egészítettük ki, amelyben a prémium spiritek szédítő univerzumába merülünk el. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Megnézem, mert érdekel!
Close
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom