Close
Rend a lelke mindennek, a műhelyben is!

Rend a lelke mindennek, a műhelyben is!

Akik szeretnek otthon barkácsolni, azoknak egy saját műhely kialakítása a legalkalmasabb. Kevés otthon az alapterület, de szeretne egy barkácsolásra alkalmas helyet kialakítani? Akár a pincében, garázsban vagy kamrában is maximalizálható a rendelkezésre álló hely, ha kihasználja a tér minden felületét és szegletét.

Mennyezetig érő, nagy teherbírású polcokon tárolhat mindent, amire szüksége van a barkácsolás során. A különböző tárolódobozokkal és szerszámosládákkal olyan rendszert hozhat létre, mely egyedi és maximálisan kiszolgálja az igényeit.

Hogyan tud rendet tartani a műhelyben?

Ahhoz, hogy jól érezze magát a műhelyben és mindent könnyen megtaláljon, fontos, hogy rend vegye körül. Az igaz, hogy a műhelyekre nem a patika tisztaság jellemző, azonban a rend az nélkülözhetetlen, ha nem szeretne mindig mindent keresgélni. Fontos, hogy ügyeljen a tárolásra! Tekintse meg a MÖBELIX nagy teherbírású polcait, melyek elegendő helyet biztosítanak a szerszámoknak, eszközöknek, amelyeket rendszeresen használ.

Azokat az eszközöket, melyeket gyakrabban használ, tartsa szemmagasságban. Az apróbb kiegészítőket, csavarokat, szögeket, stb. tartsa tárolódobozokban, külön-külön. Azokat a szerszámokat, melyeket gyakran kell hordoznia, helyezze el szerszámosládában vagy összecsukható kocsiban. A kisebb tárgyakat célszerű rekeszekbe, kosarakba tenni. A rozsdásodásra hajlamos eszközöket száraz helyen tárolja, hogy sokáig szolgálja a műhely hasznát.

Tegye átláthatóvá a tárolást

Érdemes maximálisan kihasználni a rendelkezésre álló helyet és a mennyezetig érő tárolóhelyekkel berendezni, így biztosítva helyet mindennek, amire szükség van egy műhelyben. A fúrógéptől kezdve a különböző szerszámokig el kell tenni mindent. A magas polcok segítségével azonban rendet tehet és egyszerűbben használhatja a helyiséget.

Mint minden helyiség esetében, a műhelyre is igaz, hogy körültekintően kell kiválasztani a tárolóelemeket, mert meghatározzák a rendelkezésre álló pakolófelületet.

Funkcionális dobozok

Jó esetben több oldalon is bepolcozható a helyiség, és legpraktikusabb, ha ez a padlótól a plafonig történik. A mélyebb polcok első részére a naponta használat eszközöket pakolja, a ritkán használt szerszámok mehetnek a második, illetve a felsőbb sorokba.

Tegye a barkácskellékeket műanyag tárolódobozokba, míg a csavarokat csavartartó dobozokba. Még a tervezés során mérje fel, hogy milyen szerszámokat, eszközöket szeretne tárolni. A szerszámosládát úgy vásárolja meg, hogy már tervezze meg előre, mit szeretne bele tenni, így biztos lehet benne, hogy mindennek meglesz a helye. A szerszámosláda rendszerezőben akár több tucat azonos kategóriába tartozó, de eltérő méretű csavart, szöget és egyéb tárgyat helyezhet el egyszerűen és áttekinthető módon.

(Szponzorált tartalom)

pr

FOLYTASD EZZEL

Ezekre a helyekre és programokra vidd el külföldről érkező barátaidat!

Hol vásárolhatunk kannabiszolajat?

Rendeld meg a Roadster magazin 10. számát!

Izgalmas, színes és gazdag. Ha három szóval kellene jellemeznünk legújabb, jubileumi kiadásunkat, akkor ezeket a szavakat választanánk. Miért mondjuk ezt? Mert megjártuk Kappadókiát, Valenciát és Kelet-Tirolt. Találkoztunk a háromszoros olimpiai bajnok Szilágyi Áronnal, a világ egyik legérdekesebb újságírójával, Malcolm Gladwell-lel, a provokatív, magyar származású fotóssal, Pol Kuruczzal, plusz összehoztunk az eddigi legvidámabb borítónkat, amivel Budapestet ünnepeljük. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Instagram