Close
Egyetlen stílusos teraszról sem hiányozhat ez a kiegészítő

Egyetlen stílusos teraszról sem hiányozhat ez a kiegészítő

A nyárban az az egyik legjobb, hogy szinte bármikor kiülhetünk a teraszra, hogy élvezzük a napsütést, a lágy szellő érintését, és persze nem utolsó sorban a szabadidőt. Elkortyolhatjuk a reggeli kávét a növények friss illatától körülvéve, és vacsorázhatunk a naplementében a barátokkal.

Az ehhez hasonló idilli élményeknek azonban elejét veheti a szeszélyes időjárás: a túl erős szél, a zuhogó eső, de akár a túl erősen tűző napsütés is. Szerencsére valamit mi is tehetünk a körülmények hatalma ellen, például azzal, ha lefedjük a teraszt.

Ezt pedig a legegyszerűbben és a legstílusosabban egy pergolával tehetjük meg. De hogyan, és

milyen szempontok mentén válasszuk ki a megfelelőt?

Ehhez ad segítséget a belgiumi székhelyű Renson cég, mely az alumíniumból készült teraszfedőket ajánlja, három okból is.

Jöhet eső, fújhat a szél

Bár Magyarországon világviszonylatban ritka a szélsőséges időjárás, ez nem azt jelenti, hogy ne fordulnának elő így is szokatlan események. A hirtelen lezúduló zivatar és az erős széllökések alaposan keresztülhúzhatják a régóta várt szabadtéri partit, egy pergolával azonban megmenthetjük a hangulatot: az Algarve szerkezet például akár 120 kilométer/órás szélben is ellenáll, míg a zárt lamellás Camargue akár 160 kilométer/órás széllökéseket is elbír. Ez különösen biztató érték annak fényében, hogy 100 kilométer per órásnál nagyobb sebességű széllökéseket igen ritkán tapasztalunk.

Sokféle stílusra alakítható

Az alumínium mind színben, mind dizájnban szinte végtelen számú variációt tesz lehetővé. Ha például a teraszt fából készült illetve természetes anyagú bútorokkal rendezzük be, a fahatású, meleg hangulatú és természetes megjelenésű Camargue Wooddesign pergolával tehetjük teljessé a képet. Ennek előnye a valódi fával szemben, hogy sokkal könnyebben karbantartható.

A modern, minimalista stílus kedvelői szintén megtalálhatják az ízlésüknek leginkább megfelelő darabot, és az összes szabványos RAL szín közül választhatnak. Íme, néhány kép a végtelen lehetőségek tárházából.

Tisztítás pillanatok alatt

A tisztítás és karbantartás minden egyes berendezési tárgy és szerkezeti elem esetében kulcskérdés, az alumínium pedig olyan választ ad erre, amelyet mindannyian hallani szeretnénk: a Renson pergolák tisztítása rendkívül egyszerű, és igen rövid időt vesz igénybe.

Ebből a négy lépésből áll:

1. Adagolj Renson Clean vagy egyéb mosószert egy vödör langyos vízhez. 2. Puha szivaccsal alaposan tisztítsd meg a profilokat, és hagyd ázni egy kicsit
3. Öblítsd le hideg vízzel, és töröld át mikroszálas vagy egyéb, szöszmentes kendővel
4. Ha megszáradt, kezeld az alumínium alkatrészeket Renson Protecttel, hogy különösen időjárásállóak legyenek.

Ebben a tíz verhetetlen nappaliban további stílusinspirációkat találhatsz, és ez az építészeti fődíjas claphami ház is megér egy kalandozást.

árnyékolás | renson | terasz | pergola | dizájn

FOLYTASD EZZEL

Így néz ki Jennifer Lopez 15 milliárd forintos villája

Elképesztő környezetben fekszik Kevin Costner pazar és egyébként kiadó birtoka

Rendeld meg a Roadster magazin 10. számát!

Izgalmas, színes és gazdag. Ha három szóval kellene jellemeznünk legújabb, jubileumi kiadásunkat, akkor ezeket a szavakat választanánk. Miért mondjuk ezt? Mert megjártuk Kappadókiát, Valenciát és Kelet-Tirolt. Találkoztunk a háromszoros olimpiai bajnok Szilágyi Áronnal, a világ egyik legérdekesebb újságírójával, Malcolm Gladwell-lel, a provokatív, magyar származású fotóssal, Pol Kuruczzal, plusz összehoztunk az eddigi legvidámabb borítónkat, amivel Budapestet ünnepeljük. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Instagram