Hatalmas sztrájkra, káoszra és járattörlésre készülnek a reptéri dolgozók augusztusban, Portugáliában

A Portugáliába utazók káosszal és járattörléssel szembesülhetnek, mivel az ország tíz repülőterének dolgozói sztrájkot jelentettek.

A polgári légiközlekedés dolgozói augusztus 19. és augusztus 21. közötti időtartamra jelentettek sztrájkot, az ehhez kapcsolódó káosz és fennakadás az ANA által ellenőrzött összes repülőteret, így a legnépszerűbbeket, a lisszabonit, a portóit és a faróit is érinti.

A két illetékes szakszervezet, a SINTAC és a SQAC közös közleményben követelte a munkavállalók béremelését. Úgy vélik,

csak a sztrájkkal érhetik el a társadalmi stabilitást, a munkavállalói és az alapvető emberi jogok tiszteletben tartását.

A sztrájkot az év egyik legforgalmasabb hétvégéjére időzítették és érinti mind a tíz repülőteret, amit az ANA üzemeltet az országban, így a lisszabonit, a portóit, faróit, a Madeirán találhatót, a Ponta Delgadán működőt, a hortait, Santa Maria repterét, a floresit és a beja-it. Mint ismert, a Faro repülőtér az Algarve kapuja, Portugália egyik legnépszerűbb üdülőhelye, így ott biztosan hatalmas káosz lesz tapasztalható.

Mindez azért is aggasztó, mert a repülőterek a sztrájk ellenére is hihetetlenül forgalmasak, 2022 első négy hónapjában az utasok száma ötszáz százalékkal nőtt az előző év azonos időszakához képest.

Az ANA tájékoztatása szerint azonban jelenleg is tárgyalásokat folytatnak, hogy elkerüljék a sztrájkot.

(Forrás: Euronews, fotók: Getty Images)

portugália | reptér | sztrájk | repülőtér

FOLYTASD EZZEL

Álomszülte szálloda Dánszentmiklóson, pazar fine dining étteremmel

Ilyen egyedi és domináns ízekkel tud kényeztetni a világ egyik legjobb rumja

Rendeld meg a Roadster magazin 14. számát!

Beköszöntött a tél, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 14. száma. Mit találunk benne? Kajakkal bejárjuk Grönland izgalmas és lenyűgöző helyeit, találkozunk a világ egyik leghíresebb párterapeutájával, Esther Perellel, és a Netflix által világhírűvé vált dél-koreai séffel, Jeong Kwannal, motorral részt veszünk a Balkan Rallyn, és beszélgetünk Kelecsényi Milán férfiruha-készítővel is. A Dél-afrikai Köztársaságban teszteljük, milyen az új AUDI Q8, és elbeszélgetünk a zoknik Rolls Royce-át gyártó Iszató Nisigucsival is. Elmegyünk egészen Kenyáig, hogy elefántokat nézzünk, az Őrségben kipróbáljuk, milyen a régió legújabb kabinháza, a Kástu, bemutatjuk a Déryné Kenyeret, a város új pékségét, teszteltjük az új elektromos KIÁt, ezen kívül pedig találkozunk még Berki Blanka topmodellel, Áron Eszter divattervezővel és sokan másokkal. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom