Close
Akkora a reptérkáosz, hogy abba kell hagyni jegyek árusítását

Akkora a reptérkáosz, hogy abba kell hagyni jegyek árusítását

A Heathrow repülőtér arra kéri a légitársaságokat, hogy hagyják abba jegyeik árusítását a nyári szezonra, az utasok számát pedig napi százezerre korlátozzák.

Ahogyan arról a Roadster kedden beszámolt, a londoni Heathrow repülőtér százezer főre korlátozta a naponta induló utasok számát. A lépés válasz az elmúlt hetek hatalmas káoszára, aminek oka a reptéri dolgozó létszámhiánya és a nyári szezon megnövekedett kereslete.

John Holland-Kaye, a repülőtér vezérigazgatója nyílt levélben azt írta: a döntést nem volt könnyű meghozni. Hozzátette, a mostani beavatkozással az a céljuk, hogy az utasok többségének biztosítani tudják a repülőjáratokat és visszaállítsák a repülőtérrel szembeni bizalmat, biztonságot és megbízhatóságot.

Ez azt is jelenti, hogy

egyes járatokat vagy áthelyezik egy másik napra, vagy átköltöztetik egy másik repülőtérre, de az is lehet, hogy egyszerűen törölni fogják.

Ez azonban még nem minden. A legfrissebb hírek szerint a repülőtér arra kérte a légitársaságokat, hogy

mindaddig, amíg ezek az intézkedések érvényben vannak, hagyják abba a jegyértékesítést.

A British Airways vezetője a Reutersnek úgy nyilatkozott: a korlátozás váratlanul érte és csodálkozik azon, hogy a Heathrow-nak nem sikerült magát összeszedni. Hozzátette azt is, hogy a légitársaságokkal ellentétben a Heathrow alacsonyabb forgalmat jósolt a nyárra.

“Egyértelműen tévedtek” – fűzte hozzá.

A repülőtér tájékoztatása szerint az új korlátozás szeptember 11-ig lesz érvényben.

(Forrás: RobbReport, fotók: Pixabay, Getty Images)

utazás | repülőjegy | heathrow | repülőtér

FOLYTASD EZZEL

Istenekkel és hősökkel léphetünk be egy különleges univerzumba júniusban Budapesten

Felkészülve a főszezonra - Az ország közel száz pontján szakértők segítik a turistákat

Rendeld meg a Roadster magazin 12. számát!

Itt a nyár, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 12. száma. Mit találunk benne? Mutatunk pár remek helyet Sydneyben, egy helyi segítségével felfedezzük Torinót, kipróbáljuk milyen az egyik legújabb bringás trend, a gravelezés, és leteszteljük a Mazda CX 60-asát. Leülünk beszélgetni a Lissoni vezető építészével, bejárjuk az újjászületés előtt álló Gellértet, kifaggatunk egy portugál borászt, Daniel Niepoortot, és leültetünk egy asztalhoz öt izgalmas egyéniséget. Interjúzunk Alessanadro Gaultieri parfümkészítővel, akit a szakma legveszélyesebb orrának tartanak, ukulelézett nekünk Wolfgang Puck egyik közeli munkatársa, Tetsu Yahagi, és bejárjuk Ahn Tuan és társai legújabb, frissen megnyitott budapesti éttermeit. Kiderítjük, képes lehet-e a ChatGPT megírni a következő bestsellert, megnézünk közelről öt lélegzetelállító hotelt, és bemutatjuk a skandináv dizájn állócsillagait is. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Instagram