Close
Akkora a reptérkáosz, hogy abba kell hagyni jegyek árusítását

Akkora a reptérkáosz, hogy abba kell hagyni jegyek árusítását

A Heathrow repülőtér arra kéri a légitársaságokat, hogy hagyják abba jegyeik árusítását a nyári szezonra, az utasok számát pedig napi százezerre korlátozzák.

Ahogyan arról a Roadster kedden beszámolt, a londoni Heathrow repülőtér százezer főre korlátozta a naponta induló utasok számát. A lépés válasz az elmúlt hetek hatalmas káoszára, aminek oka a reptéri dolgozó létszámhiánya és a nyári szezon megnövekedett kereslete.

John Holland-Kaye, a repülőtér vezérigazgatója nyílt levélben azt írta: a döntést nem volt könnyű meghozni. Hozzátette, a mostani beavatkozással az a céljuk, hogy az utasok többségének biztosítani tudják a repülőjáratokat és visszaállítsák a repülőtérrel szembeni bizalmat, biztonságot és megbízhatóságot.

Ez azt is jelenti, hogy

egyes járatokat vagy áthelyezik egy másik napra, vagy átköltöztetik egy másik repülőtérre, de az is lehet, hogy egyszerűen törölni fogják.

Ez azonban még nem minden. A legfrissebb hírek szerint a repülőtér arra kérte a légitársaságokat, hogy

mindaddig, amíg ezek az intézkedések érvényben vannak, hagyják abba a jegyértékesítést.

A British Airways vezetője a Reutersnek úgy nyilatkozott: a korlátozás váratlanul érte és csodálkozik azon, hogy a Heathrow-nak nem sikerült magát összeszedni. Hozzátette azt is, hogy a légitársaságokkal ellentétben a Heathrow alacsonyabb forgalmat jósolt a nyárra.

“Egyértelműen tévedtek” – fűzte hozzá.

A repülőtér tájékoztatása szerint az új korlátozás szeptember 11-ig lesz érvényben.

(Forrás: RobbReport, fotók: Pixabay, Getty Images)

heathrow | repülőtér | utazás | repülőjegy

FOLYTASD EZZEL

Bár legális a marihuána-fogyasztás, akár börtönt is kaphat, aki itt füvezik

Velence rémálmaiból kerültek elő ezek a turisták  

Rendeld meg a Roadster magazin 9. számát!
Friss, 220 oldalas lapszámunkat ezúttal egy színes és izgalmas, 20 oldalas melléklettel egészítettük ki, amelyben a prémium spiritek szédítő univerzumába merülünk el. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Megnézem, mert érdekel!
Close
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom