Close
Nincsenek szavak arra, ami ezen a reptéren történik

Nincsenek szavak arra, ami ezen a reptéren történik

Egy hasonló júniusi akció után Nagy-Britannia legnagyobb repülőtere hétfőn újra több tucat járat felfüggesztésére kérte a légitársaságokat, ami ezúttal több mint tízezer utast érintett.

Összesen negyvennyolc induló és tizenöt érkező járatot töröltek, a legtöbbet a British Airways-nél, melyek között New York-ba és Austinba tartó járatok is voltak. A Virgin Atlantic szintén törölte Austinba és Delhibe tartó gépeit, az Air France pedig a Párizsba közlekedő járatát.

A Heathrow szóvivője már vasárnap este azt közölte, hogy hétfőn nagyobb utasszám várható a 3-as és 5-ös terminálon, mint amennyit a repülőtér jelenleg képes kiszolgálni.

Mint mondták, együttműködnek a légitársaságokkal, hogy átfoglalják az utasokat más járatokra, ugyanakkor szigorú kitétel, hogy az új járatok nem indulhatnak még aznap, ráadásul az érintettek még pénzbeli kártérítésre sem jogosultak, mert a járattörlések oka a légitársaságon kívül áll.

A repülőtér vezérigazgatója, John Holland-Kaye azt mondta, az elmúlt hónapban az utasok száma exponenciálisan nőtt, és csaknem hatmillió ember fordult meg a reptéren, ami negyven évnyi növekedésnek felel meg mindössze négy hónap alatt.

Eközben egy másik európai reptéren utasszám-korlátozást vezettek be, és a Wizz Air is bejelentette, hogy csökkenti a kapacitásait.

(Forrás: Independent, képek: Pixabay)

london | Nagy-Britannia | heathrow | járattörlések

FOLYTASD EZZEL

Ezeken a reptereken könnyen sztrájkba futhatunk a következő hetekben

Lekapcsoltak egy rollerest a rendőrök, egészen elképesztő sebességgel száguldott a város közepén

Rendeld meg a Roadster magazin 9. számát!
Friss, 220 oldalas lapszámunkat ezúttal egy színes és izgalmas, 20 oldalas melléklettel egészítettük ki, amelyben a prémium spiritek szédítő univerzumába merülünk el. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Megnézem, mert érdekel!
Close
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom