Close
Nincsenek szavak arra, ami ezen a reptéren történik

Nincsenek szavak arra, ami ezen a reptéren történik

Egy hasonló júniusi akció után Nagy-Britannia legnagyobb repülőtere hétfőn újra több tucat járat felfüggesztésére kérte a légitársaságokat, ami ezúttal több mint tízezer utast érintett.

Összesen negyvennyolc induló és tizenöt érkező járatot töröltek, a legtöbbet a British Airways-nél, melyek között New York-ba és Austinba tartó járatok is voltak. A Virgin Atlantic szintén törölte Austinba és Delhibe tartó gépeit, az Air France pedig a Párizsba közlekedő járatát.

A Heathrow szóvivője már vasárnap este azt közölte, hogy hétfőn nagyobb utasszám várható a 3-as és 5-ös terminálon, mint amennyit a repülőtér jelenleg képes kiszolgálni.

Mint mondták, együttműködnek a légitársaságokkal, hogy átfoglalják az utasokat más járatokra, ugyanakkor szigorú kitétel, hogy az új járatok nem indulhatnak még aznap, ráadásul az érintettek még pénzbeli kártérítésre sem jogosultak, mert a járattörlések oka a légitársaságon kívül áll.

A repülőtér vezérigazgatója, John Holland-Kaye azt mondta, az elmúlt hónapban az utasok száma exponenciálisan nőtt, és csaknem hatmillió ember fordult meg a reptéren, ami negyven évnyi növekedésnek felel meg mindössze négy hónap alatt.

Eközben egy másik európai reptéren utasszám-korlátozást vezettek be, és a Wizz Air is bejelentette, hogy csökkenti a kapacitásait.

(Forrás: Independent, képek: Pixabay)

Nagy-Britannia | london | heathrow | járattörlések

FOLYTASD EZZEL

Istenekkel és hősökkel léphetünk be egy különleges univerzumba júniusban Budapesten

Sosem láthattuk még ebből a szögből a Colosseumot: nem akárhogy juthatunk fel a tetejére

Rendeld meg a Roadster magazin 12. számát!

Itt a nyár, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 12. száma. Mit találunk benne? Mutatunk pár remek helyet Sydneyben, egy helyi segítségével felfedezzük Torinót, kipróbáljuk milyen az egyik legújabb bringás trend, a gravelezés, és leteszteljük a Mazda CX 60-asát. Leülünk beszélgetni a Lissoni vezető építészével, bejárjuk az újjászületés előtt álló Gellértet, kifaggatunk egy portugál borászt, Daniel Niepoortot, és leültetünk egy asztalhoz öt izgalmas egyéniséget. Interjúzunk Alessanadro Gaultieri parfümkészítővel, akit a szakma legveszélyesebb orrának tartanak, ukulelézett nekünk Wolfgang Puck egyik közeli munkatársa, Tetsu Yahagi, és bejárjuk Ahn Tuan és társai legújabb, frissen megnyitott budapesti éttermeit. Kiderítjük, képes lehet-e a ChatGPT megírni a következő bestsellert, megnézünk közelről öt lélegzetelállító hotelt, és bemutatjuk a skandináv dizájn állócsillagait is. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Instagram